Uimahallin sijoittaminen Munkkivuoren asemakaavaan

Perustelu:

Helsingin kaupunki suunnittelee parhaillaan uuttaa asemakaavamuutosta Munkkivuoren pohjoisosaan. Uusi kaava ja siinä suunnitellut rakennushankkeet toteuduttuaan merkitsevät Munkin seudulle noin 15 000 asukasta lisää. Kun otetaan huomioon alueen nykyinen väestö, tulee Munkin seudulla asumaan n.40 000 asukasta, kohtuullisen kokoisen kaupungin verran.

Munkkivuoren alueelle on rakennettu tähän mennessä merkittävä urheilu-ja liikuntaklusteri: golfkenttä, keila-, squash -tennis- ja jalkapallohalleineen yms. Kaikki mainitut fasiliteetit ovat kohtuullisen tehokkaassa käytössä.

Munkin seutu on mm. edellä mainittujen urheilu-ja liikuntamahdollisuuksien vuoksi suosittu ja viihtyisä asuinalue. Myös tulevaisuudessa korkean tason viihtyvyys- ja vetovoimatekijöistä sekä niiden kehittämisestä on pidettävä huolta.

Alueella asuu runsaasti seniori- ikäisiä ihmisiä. Heidän mahdollisuutensa hyödyntää eri palloiluhalleja ovat rajalliset. Sen sijaan uimahalli loisi kokonaan uudet liikuntamuodot kaiken ikäisille koululaisista eläkeläisiin: uinti, vesikävely, vesijumppa ja saunominen. Myös muita sopivia toimintoja voisi suunnitella ja kehittää samaan yhteyteen taikka alun alkaen Spa-tyyppinen monitoimikeskus. Miksi matkustaa merta edemmäs kalaan, kun sama asia voitaisiin hoitaa lähellä Helsingin keskustaa.

 

Ehdotan , että Munkin seudulle ryhdytään suunnittelemaan ja sijoittamaan kaavaan uimahallia sekä siihen liittyvää muuta infraa . Esimmäinen vaihe on sopivan hallin sijaintipaikan valitseminen ja sijoittaminen kaavaan. Vasta senjälkeen on konkreettisen projektisuunnittelun aika.

 

Alustavien keskustelujen perusteella uimahalliasia kiinnostaa kaikkia. Täytyy vain ihmetellä miksi asiaa ei ole hoidettu jo kauan sitten.

Jokainen tietää, että uimahallin on sijaittava lähellä ja hyvien liikenneyhteyksien päässä. Tietenkin riittävät autopaikoitusalueet tulee olla, joita jo onkin, jos uimahalli sijoitettaisiin vaikkapa elämys/ kiipeilypuiston takana olevalle jalkapalloharjoitusalueelle ( ruohokenttä ).

Logistiikan kannalta Munkkivuoren pohjoisosan ja nykyisen Pitäjänmäen liikenneympyrän alue tulee muuttumaan radikaalisti. Raitioliikenne tulee jatkumaan aina Kauppakeskus Kaareen saakka. Raidejokeri, sekä junien syöttöliikenteen keskuspaikka Valimon alueella myös luovat joustavat mahdollisuudet alueen ulkopuolisille hyödyntää tulevan uimahallin palveluja.

On helppo kuvitella tulevan hallin korkeaa käyttöastetta. Sitä voisivat käyttää esim. aamupäivisin eläkeläiset, päiväsaikaan koululaiset ja aamuvarhain sekä iltaisin työssä käyvät.

Uimahallihankkeesta on keskusteltu mm. Länsi-Helsingin seniorien kanssa sekä Munkkiniemen seniorien kanssa. He suhtautuvat myönteisesti aloitteeseen ja tukevat sitä. Samaten Länsi- Helsingin Yrittäjät, jotka ovat myös omassa lausunnossaan Helsingin kaupungille ehdottaneet uimahallia Munkkivuoreen.

 

Munkkivuoressa 6.5.2021

Martti Issakainen

Metsänhoitaja, yrittäjä

 

Hanketta tukevat:

 

Olavi Nieminen

Länsi -Helsingin seniorit ry

puheenjohtaja

 

 

Leena Tanner

Munkkiniemen kansalliset seniorit ry

puheenjohtaja

 

Jukka Tiihonen

Länsi-Helsingin yrittäjät ry

puheenjohtaja


Martti Issakainen    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Martti Issakainen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAIMaksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…