Ispoisten julkista uimarantaa ei saa vuokrata yksityiselle

Turku on aimemmasta päätöksestään huolimatta  runnomassa läpi yksityistä uimatemppurataa Ispoisten uimarannalle.

Uimarannasta osa muuttuisi maksulliseksi ja viereen jäisi vähemmän tilaa tavallisille uimareille. Ranta on jo nyt kuumina kesäpäivinä aivan täynnä väkeä. Erityinen ongelma on rannan logistiikka, kun parkkialue on tälläkin hetkellä liian pieni. Lisäksi vessat ovat aivan riittämättömät. Jotta ranta saataisiin toimimaan tulisi kaupungille rutkasti lisäkuluja. Vuokraksi ollaan sopimassa 350e/kausi, mikä ei tule pitkälläkään aikavälillä kattamaan niitä kuluja, joita kaupungille toimijasta aiheutuu.

Hanke on päätetty jo kumota, mutta nyt Turun kaupungin kansliapäällikkö on käyttänyt otto-oikeuttaan lautakunnan päätökseen ja se tuodaan kaupunginhallitukseen uudelleen käsiteltäväksi. Tämä viittaa siihen, että tiedetään kannan muuttuneen päättäjien keskuudessa. Kantaansa muuttaneet poliitikot vetoavat siihen, että lisättäisiin muualle Turkuun uimarantoja. Tämä asia kuitenkin tutkittiin jo ja edellisen päätöksen aikaan (liite 1) ja todettiin, ettei sopivaa paikkaa löydy.

Turussa ei ole mantereen puolella sellaista soveliasta paikkaa, jota voitaisiin lähteä työstämään uudeksi koko kaupungin hiekkarannaksi. Joko ranta on luonnonsuojelualuetta, rakennettua, kaavoitettua tai niin lähellä satamaliikennettä, että turvallisuus tulee ongelmaksi.

Pitkillä perinteillä toimiva koko kaupungin käytössä oleva rantakohde oltaisiin ehdotuksen mukaisesti valmiita vuokraamaan pilkkahintaan.

Me allekirjoittaneet vastustamme uutta yritystä kumota jo tehdyt päätökset uimarannan vuokraamisesta yksityiselle.

  1. https://yle.fi/uutiset/3-12297792

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Lotta Laaksonen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAIMaksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…