Ulvilan Palovainion metsäpuisto

Me adressin allekirjoittaneet ulvilalaiset (muutkin saa kirjoittaa) vaadimme, että Ulvilan ylijäämämaiden läjitys Palovainion metsäpuiston alueelle (maamäkien teko) keskelle asutusaluetta keskeytetään/lopetetaan välittömästi.

Työt alueella on aloitettu keväällä 2014 ja toiminta on jatkumassa pitkään, arviolta vielä 3 - 5 vuotta. Metsäpuistosta on kaadettu puita ja tilalle on tuotu kaupungin ylijäämämaat läjitettäväksi. Tällä hetkellä valmiina on kaksi mäkeä (yhteensä n. 5 000 m3) ja kolmannen mäen (n. 20 000 m3) teko on aloitettu. Toiminnalle ei ole haettu mitään lupia.

Vähintäänkin hyvän hallintotavan mukaista olisi ollut lähialueen asukkaiden kuuleminen suunnittelun jossain vaiheessa asemakaavan käyttötarkoituksen muuttumisen, toiminnan suuruuden, pitkäkestoisuuden ja asuinalueiden läheisyyden vuoksi. 

Asemakaavassa on tehtyjen maamäkien kohdalla leikki- ja pallokenttiä. On aivan eri asia tehdäänkö leikki- ja pallokenttä, jonka tekemiseen menee muutama viikko vai maamäkiä, joiden tekemiseen tarvitaan massiivinen työmaa jopa seitsemäksi vuodeksi. Asioita ei voi edes verrata. Metsä olisi tullut jättää ennalleen, jolloin sillä olisi ollut huomattavasti enemmän virkistyskäyttöä kuin maamäillä.

Toiminnasta aiheutuu myös lähialueen asukkaille jatkuvasti kohtuutonta rasitusta, mm.

1) melua (lähimmät asuintalot ovat 80 metrin päässä läjitysalueesta, 200 metrin säteellä on kymmeniä asumuksia)

2) pölyä

3) myyriä, jotka ovat nyt tulleet lähimpien talojen pihoihin. 

4) jatkuvaa traktori- ja kuorma-autoliikennettä (suunnitelman mukaan alueelle tuodaan 27 500 m3 ylijäämämaata. Tuo määrä muutettuna kuormiksi tekee noin 3 228 kuormaa. Kuormat kuljetetaan läpi asutusalueen ja koulukeskuksen.)  

5) muita lieveilmiöitä, tärinää, savimaan hajua yms.

Alueella asuu paljon lapsia, jotka ovat vaarassa joutua työkoneiden alle. Työmaata ei ole mitenkään eristetty (aidattu), joten sinne pääsee kulkemaan vapaasti. Metsän tulisi myös toimia tarhan ja koulujen arkiliikuntapaikkana. 

Näin suuren ylijäämämaan läjityspaikka ei kuulu keskelle jo valmiiksi rakennettua asuntoaluetta.

Ehdotuksenamme on, että metsäpuiston uuteen työmaahan jo ajetut ylijäämämaat (mäki 3) tasoitetaan jo hakatun metsän alueelle ja siihen istutetaan uutta metsää.

 


Palovainion metsäpuisto    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Palovainion metsäpuisto voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö seksin myynti kieltää?