Vaadimme toimivia puhelin- ja nettiyhteyksiä Luukin, Snettansin, Pakankylän ja Röylän alueelle Espooseen!

Espoossa sijaitsevan Luukin, Snettansin, Pakankylän ja Röylän alueella ei voi soittaa tai vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä, tai käyttää internet-yhteyksiä kuin satunnaisesti tai ei lainkaan.

Olipa kerran alue Espoossa, jossa elettiin vuonna 2022 puhelin- ja tietoliikennepimennossa. Eivät häirinneet jatkuvat puhelut tai tekstiviestit, puhumattakaan sosiaalisen median hapatuksista. Alueella elettiin sattuman varassa. Hyvällä säällä oli mahdollista, että aurinko paistoi myös puhelimen- tai netinkäyttäjän laitteeseen. Silloin tietyssä kohdassa oleilemalla saattoi saada jopa puhelun soitettua. Hankalimpia olivat ne päivät, kun puissa oli lehtiä, tuuli tai satoi sakeasti vettä tai lunta tai kuu ja tähdet olivat väärässä asennossa. Silloin eivät toimineet alueella liikkuvien kännykät edes satunnaisesti, vaan oli tyydyttävä painettuun sanaan, elekieleen tai huutamiseen.

Hankalaksi tämä satunnaisuus teki etätöiden tekemisen, tiedonhaun, sosiaalisten yhteyksien pitämisen, virkistäytymisen tai puhumattakaan hätätilanteista. Luoja paratkoon, jos oli tarve soittaa apua, kuten ambulanssia! Täällä ei parannut katkaista jalkaansa tai ajaa kolaria.

Helsingin keskustasta tälle pimeälle alueelle eli Luukkiin, Snettansiin, Pakankylään ja Röylään on matkaa noin 25 kilometriä, kehä 3:lta noin 5 kilometriä. Pääkaupunkiseudun suosituimmat ja vilkkaimmat ulkoilualueet sijaitsevat juuri täällä. Alueella liikkuu tuhansittain lenkkeilijöitä, suunnistajia, pyöräilijöitä, hiihtäjiä, uimareita, marjastajia, sienestäjiä, metsästäjiä, partiolaisia ja erilaisiin urheilukilpailuihin osallistuvia. Alueella on useita ratsastustalleja ja ratsastusta harrastavia. Mainetta niittänyt Reitti 2000 kulkee alueen halki. Nyt aluetta ehdotetaan liitettäväksi Nuuksion kansallispuistoon, jolloin alueella liikkuvien määrä tulee entisestään kasvamaan. Tällaisessa joukossa aina sattuu ja tapahtuu. Joku eksyy, joku satuttaa itsensä tai tarvitsee muuten vaan apua. On nyt annettava ohje alueella liikkuvalle: harjoittele huutamaan apua kovalla äänellä tai tekemään savumerkkejä. Puhelimesi ei nimittäin täällä kuulu.  

Alueella asuu myös ihmisiä. Heidän elämänsä on jatkuvaa taistelua puhelin- ja nettiyhteyksien kanssa. Etätyö on lähes mahdotonta. Pätkivät yhteydet, jäätyvät kuvat, lähtemättömät tiedostot ja muut puhelin- ja nettiongelmat ovat jokapäivisiä. ”Kestävä Espoo”-hengessä on ajettu autoilla ympyrää etsien sitä kohtaa, jossa tiimmssi, tsuumi tai miitti kuuluisi tai saisi sen kiireellisen tiedoston lähetettyä. Lääkäripuhelut, esitelmöinnit, neuvottelut tai esimerkiksi mediahaastattelut ovatkin vaatineet erityistä suunnittelua. Silloin on kannattanut siirtyä jo hyvissä ajoin ihan toiselle alueelle.

Ongelma johtuu maantieteestä. Luukin, Snettansin, Pakankylän ja Röylän alue on niin sanottua Nuuksion järviylänköä ja aluetta rikkovat jyrkät ja isot kalliot ja toisaalta rotkot. Alue on metsäistä. Olemassa olevat tukiasemat jättävät alueen katveeseen, eikä niiden suuntaaminen ole tuottanut toivottua tulosta. Olemme olleet operaattoreihin yhteydessä toistuvasti.

Tilanteeseen on olemassa ratkaisuja.

Ratkaisu 1. Operaattorit yhdessä pystyttävät alueelle tukiaseman.

Ratkaisu 2. Operaattorit yhdessä pystyttävät alueelle tukiaseman ja alueelle vedetään myös valokuitu.  

Jos olet samaa mieltä, allekirjoita adressi. Adressi toimitetaan operaattoreille.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Luukin, Snettansin, Pakankylän ja Röylän alueen puhelin- ja nettiyhteyksiä parannetaan viipymättä! Voit halutessasi kirjoittaa kommentin/kokemuksen alueen huonoista puhelin- ja nettiyhteyksistä.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Arja Kaasinen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…