Väistötilat Hämeenlinnan Lyseon yläasteelle

Hämeenlinnan Lyseon koulun home ja sisäilmaongelmat

Tällä adressilla vaadimme Hämeenlinnan päättäjiä tekemään päätöksen Lyseon koulun yläasteen oppilaiden ja opettajien välittömästä siirrosta väistötiloihin.

Tilanne on paha ja kiireellinen, luokkia on suljettu, tunteja siirretty osittain väistötiloihin, oppilaita evakuoitu. Ongelma havaittiin jo vuonna 2013, selvitystyöt aloitettiin jo silloin. Ongelmia esiintyy Lyseon rakennuksessa, lisärakennuksessa ja etenkin Keskuskoulun rakennuksessa.  

Päätöstä väistötiloihin siirtymisestä on lykätty ja mittaustuloksilla yritetään todistaa, että ongelmat ovat poistuneet. Kuitenkin voidaan näyttää toteen, ettei korjaukset ole tuottaneet haluttua tulosta ja ongelmia esiintyy edelleen. Korjauksilla on ainoastaan pyritty pitämään home- ja kosteusvaurioiden aiheuttamat vaikutukset poissa sisätiloista, itse vaurioita ei ole korjattu. Sisäilmatutkimuksen lisäksi tehtyjä muita mahdollisia tutkimuksia tai niiden tuloksia ei ole vanhempaintoimikunnan tiedossa.  

Vaikuttaa siltä, etteivät Lyseon koulun tilat enää palvele oppimista eikä opetus toteudu laadukkaasti näissä olosuhteissa, huomioon ottaen opettajien ja oppilaiden oireilun, poissaolot sairastelun takia sekä jatkuvat sijaisjärjestelyt. Koulun käyttämät tilat voivat aiheuttaa monenlaisia vaivoja ja ennen kaikkea elinikäisiä vahinkoja tiloissa oleskeleville lapsille ja opettajille.  

Tässä leikitään nyt 450 oppilaan ja monen opettajan ja muun henkilökunnan TERVEYDELLÄ!

 

Lisätietoja: Kansanliikkeen Facebook-sivu

 

Hämeenlinnan Lyseon Vanhempaintoimikunta


Hämeenlinnan Lyseon Vanhempaintoimikunta    Ota yhteyttä adressin tekijään
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )