Vastustamme Seinäjoki-Jyväskylä -junaradan lakkautusta!

 

 Nettiadressi sulkeutuu lauantaina 19.9. klo 14.00

 

Seinäjoki – Alavus – Tuuri – Ähtäri – Eläinpuisto Zoo – Myllymäki – Pihlajavesi – Haapamäki – Keuruu – Petäjävesi – Jyväskylä

 

Poikittaisliikenne Suomessa on erittäin heikkoa. Tämä suunnitelma Seinäjoki-Jyväskylä-rataosuuden henkilöliikenteen lopettamisesta on karmiva. Toimiva ja monipuolinen julkinen liikenne on yhteiskuntamme verisuonisto.VR suunnittelee alentavansa lippuhintoja, mutta sen saavuttamiseksi sulkee reittejä elinvoimaisista maakunnista. Kuinka tämä vaikuttaa Ähtärin ja Tuurin alueiden kasvavaan matkailuun? Kuinka Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen opiskelijat matkustavat? Mitä tämä isku merkitsee alueemme yrityksille, työmatkaajille ja eläkeläisille? Tämän rataosuuden alueella olevien kuntien saavutettavuus on nyt uhattuna.Me tämän adressin allekirjoittajat emme hyväksy liikenne- ja viestintäministeriön ja VR:n päätöstä lakkauttaa liikennöinti Seinäjoki-Jyväskylä rataosuudella 27. maaliskuuta 2016 alkaen.

 

Lopullisen päätöksen henkilöliikenteen lakkauttamisesta tekee vasta valtioneuvosto.Tämä adressi luovutettiin liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille tiistai-aamuna 22.9.2015 liikenne- ja viestintäministeriössä.


-


Suuret kiitokset kaikille allekirjoittaneille, kommentoijille ja tsemppaajille. Valitettavasti en ole pystynyt vastaamaan aivan kaikkiin yhteydenottoihin.

Olemme saaneet nettiadressiin jo lähes 5400 nimeä. Lisäksi allekirjoituksia löytyy paperilta useita satoja, jotka myös tullaan toimittamaan ministerille.

Nettiadressimme on myös saanut upeasti medianäkyvyyttä.

http://yle.fi/uutiset/opiskelijat_alahtivat_junaradan_puolesta_pohjanmaalla/8309761

http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/opiskelijat-kirjoittavat-nimi%C3%A4-adressiin-sein%C3%A4joen-keskustassa-1.1907974 

http://yle.fi/uutiset/lahes_6000_allekirjoitti_jyvaskyla-seinajoki_-yhteyden_puolesta/8323170

Aleksi Koivisto, opiskelija

puh. +358 405091365


aleksi.koivisto@student.uwasa.fi

 

 


Aleksi Koivisto, opiskelija    Ota yhteyttä adressin tekijään
Facebook
Tulisiko nuuskan myynti sallia Suomessa?