Vastustamme teollisuusjätekeskuksen toteutusta ja sen toiminnan aloittamista Mahlianmaalla

Vastustamme jyrkästi Mahlianmaan kaatopaikan laajennusta. Tällä adressilla keräämme teollisuusjätekeskuksen laajennuksen suunnitelmia vastustavia mielipiteitä. Jo 1980-luvulla oli virhe rakentaa kaatopaikka aivan rannan tuntumaan Kärjenniemenlahden läheisyyteen. Miksi jatkaa tätä virhettä? Hakemuksessa on virheellisesti mainittu vesistön tarkka nimi ja sen veden vaihtuvuus. Kaatopaikka ei sjiaitse aukealla järven selällä vaan Kärjenniemenlahden rannalla joka ei ole läpivirtaus alue, jossa veden vaihtuvuus olisi nopeaa. Kärjenniemenlahden nykyinen veden laatu on tyydyttävä, ja tämäkin on monen kymmenen vuoden puhdistamisen tulos. Hyvää kehitystä ei saa riskeerata.

Maisemahaitta on teollisuusjätekeskuksen suunnitelmissa häkellyttävän huolestuttava. Jätekasat nousevat puuston yläpuolelle ja on nähtävissä jokaisesta suunnasta. Puuton maisemavalli, joka lopulta jää jäljelle kaatopaikalla tulee näkymään epäluonnollisena maisemahaittana Vanajaveden kulttuurimaisemassa. 

Alueella sijaitsee vanha Säterin kaatopaikka, jonka rakenteiden kestävyyden osalta ei ole tehty riittäviä tutkimuksia. Alueella on ennenkin sattunut häiriöitä, jotka johtivat likavesien ylivuotoon järveen. Häiriön huomasi ja siitä ilmoituksen teki asukas. Emme halua riskeerata Vanajaveden hauraita vesistöjä. Teollisuusjätekeskus olisi massiivinen riski alueen ympäristölle. Hakemuksessa haetaan jätteiden vastaanottolupaa kolminkertaiseksi nykytilaan nähden eli 150 000 tonniin.

Linkistä pääsette kokoamaamme esitykseen, jossa esittelemme huolestuttavimmat asianhaarat ja epäkohdat projektin osalta.

https://drive.google.com/file/d/0B5kr4ldgs396dU9ZSk5VS0dmQjA/view?usp=sharing

Keräämme nimiä tämän viikonlopun ajan myös Valkekosken Työväen musiikkitapahtuman aikana Nordean ja Terveystalon edessä sijaitsevan jäätelökioskin vieressä klo 10.00 lähtien perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina 28.7-30.7. Alkavalla viikolla keräys jatkuu vielä maanantaista keskiviikkoon asti Koskikaran aulassa kello 9.00 lähtien. Tämän nettiadressin kautta pyrimme tavoittamaan myös ne jotka eivät kykene fyysisesti paikan päälle. Allekirjoitus vain yhteen versioon kiitos.

Allekirjoitus oikeasta yläreunasta. 


Kärjenniemen asukkaat    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi


TAI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista sivustollamme. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Facebook
Pitäisikö raiskauksista olla kovemmat tuomiot?