Vetoomus Helsingin Jokerit Ry:lle: Jokerit-logon käyttö estettävä KHL-seuralta

Jokerit_logo_2019.pngHelsingin Jokereiden junioriorganisaatio, eli Helsingin Jokerit Ry omistaa ja hallinnoi Jokerit-logoa sekä myöntää - tai on myöntämättä - logon käyttöoikeiden parhaalle katsomalleen taholle.

Helsingin Jokerit perustettiin lokakuussa 1967 Töölössä taistelemaan kotimaisissa kiekkokaukaloissa jääkiekon Suomen mestaruudesta. Jokerien juniorityön historiaa voidaan pitää Kanada-sarjan tuhatpäisine harrastajamäärineen ja mittavine saavutuksineen suomalaisen jääkiekkoilun yhtenä merkittävimpänä jatkumona ja perinteenä. Jokerien junioreista on vuosikymmenten kuluessa noussut satoja omia poikia ensin edustusjoukkueeseen ja siitä edelleen maailmalle. Tämä Helsingin Jokerien perustajan Aimo Mäkisen luoma upea perinne on ollut omiaan nostattamaan aiheellista ylpeyttä seuran kannattajissa kaikkina Jokereiden olemassaolon vuosikymmeninä.

Kesällä 2014 Jokerien sen aikaisen pääomistajan, nykyisen kansanedustaja Harry Juhani Harkimon myytyä seuran faktisen päätösvallan sekä kotihallin venäläisille oligarkeille, jokerijunioreiden nousu edustusjoukkueeseen on käytännössä katkennut. Venäjän valtiollisen johdon alullepanemassa ja taloudellisesti ylläpitämässä KHL-sarjassa junioripelaajille ei ole ollut tilaa, mikä on monella tapaa repinyt seuran perinteisen selkärangan pois paikoiltaan ja tuhonnut sen vuosikymmenisen ylpeyden aiheen. Juniorien ja edustusjoukkueen siteen katkeaminen tarkoittaa, ettei junioriseuralla pitäisi olla syytä antaa seuran logon käyttöoikeutta KHL-seuralle.

KHL-seura on kertonut aikovansa lentää ylihuomenna 3.9.2020 Valko-Venäjän Minskiin, jossa maan diktaattori Aleksander Lukashenko on syytettynä vaalivilpistä. Hänen toiminnastaan seuranneita protesteja on tukahdutettu äärimmäisen kovin ja väkivaltaisin ottein: kansainväliset uutistiedot mm. Minskistä kertovat, että Lukashenkon vastaisia mielenosoittajia on pahoinpidelty, kidnapattu, kidutettu ja murhattu poliisin toimesta.

Jokereiden vastustajana Minskissä pelattavassa KHL-ottelussa on diktaattori Lukashenkon hallinnoima seura, Dinamo Minsk, joka on KHL:n rahoittama seura siinä missä KHL-Jokeritkin. Lukashenko on käyttänyt ja käyttää edelleen jääkiekkoseuraansa omien etujensa ajamiseen esimerkiksi viestinnällisesti. Näettekö, että Jokereiden osallistuminen otteluun tällaisessa tilanteessa on miltään osin suotavaa? Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi lehtihaastattelussa, ettei aio lotkauttaa korviaan jääkiekon ulkopuolisten asioiden suhteen. Arvon Helsingin Jokerit ry, aiotteko toimia samoin vai otatteko kantaa Jokereiden pelaamiseen Minskissä?

Minskissä vallitsevan erittäin huolestuttavan väkivaltatilanteen vuoksi Veikkauksen hallintoneuvoston jäsen Timo Heinonen ilmoitti tänään 1.9. ettei Veikkauksen ja Jokereiden aiemmin umpeutunutta yhteistyösopimusta voida tällä erää jatkaa. Esitämme, että Helsingin Jokerit ry. vetää tilanteesta niin ikään omat johtopäätöksensä ja vetää tukensa pois Minskin KHL-otteluun osallistuvalta edustusjoukkueelta.

KHL-seura on lisäksi kohta alkavalla kaudella matkaamassa useita kertoja pelireissuilleen Venäjälle - tai jopa muuttamaan sinne mikäli KHL-pelien järjestäminen Helsingissä ei onnistu - jossa korona-epidemia jyllää niin vastustajien pelaajistossa kuin tavallisessa kansassa. KHL-seura siis tulee altistamaan pelaajansa kaiken muun ohella vielä lisäksi virukselle joka on tappanut maailmanlaajuisesti jo lähes miljoona ihmistä. Muut KHL-seurat ovat raportoineet kolminumeroisia lukuja taudinsaaneista jääkiekkoilijoista. Haluatteko todella antaa Jokerit-logon käyttöoikeuden tällaiseen toimintaan, Helsingin Jokerit Ry?

Helsingin Jokerit Ry


Johtokunta:
Kim Borgström, Puheenjohtaja
Jukka-Pekka Viita, Varapuheenjohtaja
Juha Salminen, Jäsen
Juha Kuusla, Jäsen
Petteri Immonen, Jäsen
Jorma Mäkinen, Jäsen
Jukka-Pekka Vuorinen, Jäsen
Eila Immonen, Sihteeri
Kotisivut: Etusivu
Facebook: https://www.facebook.com/Jokerit-Juniorit-652772638178475/
Instagram: Instagram
Twitter: https://twitter.com/JokeritRy


Ville Pyöttiälä    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Ville Pyöttiälä voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…