Vetoomus läsnäolopakon poistamiseksi Helsingin Yliopistossa COVID-19 pandemian ajaksi

Me allekirjoittaneet Helsingin yliopiston opiskelijat vetoamme yliopiston pandemiavarautumisen työryhmää huomioimaan COVID-19 pandemian aiheuttaman vaaran ja poistamaan läsnäolopakon luentojen osalta, kunnes tilanne uusien tartuntojen osalta on rauhoittunut Suomessa ja maailmalla. Yliopiston massaluennoilla voi olla pahimmillaan useita satoja opiskelijoita, joilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin istua lähellä toisiaan. WHO suosittelee, että ihmisten tulisi olla vähintään yhden metrin etäisyydellä toisistaan, mikä ei ole tiiviissä luentosaleissa mahdollista.

Läsnäolopakko luo tarpeetonta vaaraa yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle, kun opetus voidaan hyvin järjestää nykymuotoisesti internetissä esimerkiksi Moodle-alustan kautta. Tällä hetkellä läsnäolopakko luo opiskelijoille tarpeettoman paineen osallistua luennoille, vaikka he olisivatkin sairaana mahdollisten opintoihin liittyvien viivästysten pelossa.

Toimimalla ennaltaehkäisevästi yliopisto voisi ehkäistä COVID-19 tartuntojen leviämistä opiskelijoiden, henkilökunnan ja heitä ympäröivän yhteisön parissa.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Peter Korhonen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko kouluissa olla viikoittainen kasvisruokapäivä?