Vetoomus päiväkoti TouhuVekara Kempele säilyttämisen puolesta

 

Vetoomus päiväkoti TouhuVekaran säilyttämisen puolesta

Touhula TouhuVekara Kempele, Nerolantie, on tarjonnut laadukasta päivähoitoa alueen lapsille. Osaava henkilökunta on taannut lasten viihtymisen ja hyvän varhaiskasvatuksen jo vuosien ajan. 9.9.2021 päivätyn tiedotteen mukaan TouhuVekara kuitenkin on yksi päiväkodeista, jossa on aloitettu yt-neuvottelut ja päiväkodin lakkauttamista harkitaan. Me TouhuVekaran lasten vanhemmat vetoamme Touhulan johtoon ja Kempeleen kuntaan päiväkotimme säilyttämisen puolesta. Nostamme esiin muutaman seikan, joiden vuoksi toimintaa pitäisi jatkaa.

Kunnallisissa päiväkodeissa ei ole riittävästi paikkoja alueen lapsille ja jonot päivähoitoon ovat todella pitkät. Kunnan ja Touhulan välistä yhteistyötä tiivistämällä päiväkodin taloudellista tilannetta on mahdollista parantaa ja kunnan päivähoitojonoja lyhentää.

Kempeleen kunnalla on tavoitteena tarjota asukkaiden tarpeisiin vastaavia laadukkaita varhaiskasvatuspalveluita. Tämä ei mielestämme toteudu, jos päiväkoti lopetetaan. Laatu ei toteudu myöskään silloin, jos lopettamisen vuoksi päivähoidossa olevat lapset hajautetaan eri toimipisteisiin.

Lasten liikunnallisuus on tutkimusten mukaan vähenemässä eikä suositusten mukainen liikkuminen täyty. TouhuVekarassa on upeasti huomioitu liikunnallisuus niin sisällä kuin ulkona. Päiväkodin sijainti on myös loistava ajatellen liikunnallisuutta. Köykkyrin alue mahdollistaa lasten monipuolista liikkumista. Lapset ovatkin säännöllisesti päässeet retkeilemään luontoon.
Sijainti on myöskin loistava, koska sijaitsee juuri Ylikylän koulun vieressä. Lapset jatkavat tutussa ympäristössä esikouluun ja kouluun.
Lähialueelle rakennetaan jatkuvasti lapsiperheiden suosiossa olevi uusia pientaloja. Lisäksi uusia kaavoitettuja alueita aletaan rakentamaan jo vuoden 2022 kesällä. Edelleen kasvava ja kehittyvä alue takaa siis riittävän lapsimäärän myös tulevaisuudessa.

Vetoamme teihin Touhulan ja Kempeleen kunnan päättäjät, että lapsemme saisivat jatkossakin laadukasta varhaiskasvatusta TouhuVekaran päiväkodissa.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Sanna Keskitalo voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…