Vetoomus rallisprintin lajiryhmän puolesta

Rallisprint on yksi suomalaisen autourheilun kulmakivistä. Laji, jossa yhdistyvät yleisöystävällisyys, hyvät ja
nopeat radat, näyttävät ja tehokkaat autot sekä välitön ilmapiiri. Lajia on määrätietoisesti kehitetty viime vuosina eteenpäin harrastajia kuunnellen ja rallisprintin saama näkyvyys on noussut uudelle tasolle tällä vuosikymmenellä.
Valitettavasti nyt viimeaikaisten asioiden perusteella rallisprintin tulevaisuus näyttää sumealta. Monet eri sidosryhmät ovat poikkeuksellisen tilanteen edessä, sillä kauden 2013 suunnitelmat ovat sekaisin. Ajetaanko SM:ää
vai eikö, tarkkaillaanko muiden tekemisiä talvikauden jälkeen jne. Nykyisyydessään rallisprint kuuluu rallin lajiryhmän alle jonka tehtävänä on tehdä kauaskantoisia kehityssuunnitelmia ja päätöksiä parhaimpansa mukaan. Tulisi kuitenkin
muistaa että rallisprint on erikoislaji ja päätöksiä tehdessä tämä asia tulisi huomioida. Muilla merkittävillä lajeilla on oma lajiryhmänsä ja rallisprintin historian ja suosion huomioiden, sen tulisi myös saada oma lajiryhmänsä pikaisesti.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että rallisprintille perustetaan oma lajiryhmä 1.1.2013 alkaen ja jonka runkona tulisi olla nykyisestä rallin lajiryhmästä kaksi edustajaa, SM- tai asfalttisprint sarjan edustaja, kilpailun järjestäjä sekä mielellään ulkopuolinen taho jonka tehtävänä olisi antaa esim. ammattikatsojan/kuvaajan näkökantaa lajin ulkopuolelta.

Adressi toimitetaan nykyisen rallin lajiryhmän edustajalle joka tulee esittämään sen liittovaltuustolle joulukuun 2012 alussa.

Keijo Kiimamaa

Rallisprintin harrastaja vuodesta 2007 ja alue 2:n kuljettaja