Vihdin kirkonkylään salibandyyn (ja vastaaviin lajeihin, kuten futsal jne.) soveltuva liikuntahalli

Vihdin kirkonkylään rakennetaan uusi, suuri kampus, joka koskettaa Vihdin yhteiskoulun, liikuntahallin ja lähiliikuntapaikan lisäksi Kirkkoniemen koulun, Kirkonkylän kirjaston sekä Vihdin Museon ja nuorisotilan Oharin kiinteistöjä. Hanke on sekä välttämätön että loistava asia kaikkiaan. 

Me lasten ja nuorten hyvinvoinnista kiinnostuneet salibandyn harrastajat toivomme, että hankkeen yhteydessä rakennetaan TÄYSIMITTAINEN salibandyn harjoitteluun ja kilpailemiseen soveltuva liikuntahalli. Suunnitelmissa on kaksi vaihtoehtoa ja me toivomme toteutettavaksi suurempaa, jossa sali on riittävän kokoinen salibandyyn!

4.6.2017: tällainen sali mahdollistaa tietenkin muidenkin isoa kenttää tarvitsevien lajien paremmat olosuhteet!

  1. KASVAVA LAJI: Salibandy on kasvava (tunnusluvut) ja todella merkityksellinen laji niin kilpaurheilun, nuorisotoiminnan kuin osallisuuden näkökulmista.
  2. HARRASTAMINEN: Rakennettavan uuden hallin täytyy olla sopiva salibandyn harrastamiseen (olosuhdekriteerit) ja salin koon on siksi oltava minimissään 22m x 42m.
  3. PELIT: Tarvitsemme saleja, joissa todella lukuisat paikalliset joukkueet voivat sekä pelata sarjapelejä että järjestää turnauksia. Merkitystä taajaman palveluntuottajille ei kannata väheksyä, kun paikalle saapuu joukkueita huoltajineen. Jos sali ei ole täysikokoinen, sarjapelejä ei voida järjestää. 
  4. NUORET JA LAPSET: Nykyisin jo hyvin pienet juniorit joutuvat matkaamaan pitkiä matkoja sekä peleihin että jopa harjoituksiin. Lähisalit olisivat parasta lähiliikuntaa ja omatoimisuutta. 
  5. EKOLOGIA: Yhtä treeniä tai peliä varten matkustaa vähintään 5 henkilöautoa kymmenien kilometrien päähän, kun salien määrä ei riitä.
  6. KUNNAN IMAGO: pienemmissäkin kunnissa on paljon parempia olosuhteita lajin harrastamiseen.
  7. HARRASTAMINEN: edulliset salitilat mahdollistaisivat tavoitteellisen urheilun lisäksi kerho- ja höntsäpelaamisen. Sen kysynnälle ei oikeastaan ole rajaa, viisivuotiasta vanhuksiin

Vihdin Salisudet / Mikko Jordman    Ota yhteyttä adressin tekijään