Vihti-lisä säilytettävä

Vihdin kunnan talous on tällä hetkellä alijäämäinen ja tästä johtuen Vihdin kunnanjohtaja Kimmo Jarva aikoo esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle Vihti-lisän poistamista osana ensi vuoden menojen karsintaa.

Vihdin kunta on tukenut alle 2-vuotiaan lapsen kotihoitoa Vihti-lisällä (200 €/kk/perhe). Vihti-lisän maksuperustetta ja määrää muutettiin keväällä 2009 vastaamaan lapsiperheiden tarvetta ja tämän muutoksen avulla vihtiläiset vanhemmat ovat pystyneet paremmin valitsemaan omalle perheelleen sopivan lastenhoidon. Samalla kun lasten kotihoitoa saadaan Vihdin kunnassa lisättyä, vähenee päivähoidon kysyntä. Tämä tuo osaltaan säästöjä kunnan talouteen, sillä yhden lapsen kunnallinen päivähoito maksaa kunnalle noin 10 000 €/vuosi.

Nyt kuitenkin jo näin lyhyen ajanjakson jälkeen on tehty päätelmiä, ettei Vihti-lisän maksulla ole toivottua vaikutusta päivähoidon kysyntää, sillä lasten määrä päivähoidossa on kasvanut vuoteen 2008 verrattuna 60 lapsella. Muutamien kuukausien perusteella on harhaanjohtavaa tehdä oletuksia, ettei tulevina vuosina lasten kotihoidon määrä kasvaisi vaikka Vihti-lisä vakiintuisi pysyväksi tukimuodoksi. Tämän lisäksi vihtiläisten lapsiperheiden on vaikea suunnitella lapsenhoidon muotoja tulevaisuudessa, jos Vihti-lisää muutetaan vuodesta toiseen tai poistetaan välillä kokonaan.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Vihdin kunnassa lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin tukeminen säilyy tärkeänä asiana ja siksi suunnitelmista Vihti-lisän poistamiseksi luovutaan.

Huom! Adressi tullaan luovuttamaan Vihdin kunnanvaltuustolle maanantaina 14.12.2009 Vihdin Lukion auditoriossa. Nimiä kerätään 14.12.2009 klo 12:00 asti.