Viikonlopun lääkärivastaanotot Suomussalmella ja Kuhmossa säilytettävä

Kainuun soten terveysjohtaja Olli-Pekka Koukkari esittää Kainuun soten yhtymähallitukselle että viikonloppuvastaanotto lopetetaan Suomussalmella ja Kuhmossa toukokuun lopussa.

Yhtymähallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 21.4.2021.

Me allekirjoittaneet vastustamme tätä ehdottomasti. Viikonloppuvastaanottoa ei saa lopettaa. Suomussalmelaiset ja kuhmolaiset tarvitsevat ja ansaitsevat lääkärin vastaanoton myös viikonloppuisin. Matka Kajaaniin on pisimmillään jopa 200 kilometriä ja lyhimmilläänkin liki sata kilometriä.

On kohtuutonta, että perusterveydenhuoltoon kuuluvan päivystyksellisen vaivan vuoksi olisi lähdettävä Kajaaniin. Kun ottaa huomioon, että myös kiireettömien lääkäriaikojen saaminen on vuosien ajan ollut vaikeaa, niin tuntuu että Kainuun sote on jättämässä Suomussalmen ja Kuhmon asukkaat heitteille.

Kainuun sotelle viikonloppuvastaanottojen lakkauttaminen voi olla säästö, mutta matkakulut Kajaaniin siirtyvät Kelan ja kuntalaisten itsensä maksettaviksi. 

Mikä on terveysasemien vuodeosastojen tulevaisuus? Lakkautetaanko nekin, kun viikonloppuna ei olisi tarjolla lääkäripalvelua? Vai lisääntyykö ambulanssiralli Kajaaniin myös vuodeosastojen potilaiden akuuttitilanteiden osalta?

Lääkäripalveluiden saatavuudella on merkitystä myös elinkeinoelämän ja työvoiman saatavuuden kannalta. Kuhmoon tai Suomussalmelle muuttoa harkitseva helposti perääntyy, kun huomaa terveyspalveluiden heikon tason.

Miksi tällä isolla päätöksellä on nyt näin kova kiire, kun sote-uudistus on tulossa ja koronapandemia päällä?

Kainuun soten päättäjien on kaadettava tämä päätösesitys. Lähipalvelut on taattava suomussalmelaisille ja kuhmolaisille.

 

Miia Heikkinen, Suomussalmi

Pekka Huttu-Hiltunen, Kuhmo

Antti Komulainen, Kuhmo

Ilmo Komulainen, Kuhmo

Pirjo Kähkönen, Suomussalmi

Janne Laatikainen, Suomussalmi

Sami Pihlajamaa, Suomussalmi

Petri Pesonen, Suomussalmi

Jonna Seppänen, Suomussalmi

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Jonna Seppänen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…