Viinishoppi Pakkahuoneelle

Uudenkaupungin Alko on autottomille ihmisillekeskustasta liian kaukana. Haikeina muistelemme Rantakadun aikoja, jolloin veneilijöitä varten oli jopa oma laituri. Moni ihmettelee yhä, miksi ihmeessä se siirrettiin Itäpoijuun? Ei siellä keskusta sijaitse – ainakaan vielä.

Kesäisin kaupungin sykkivä sydän sijaitsee Pakkahuoneella. Vierasvenesatama on äänestetty monena vuonna maan parhaaksi satamaksi, mutta Alkon muutto Itäpoijuun heikensi palveluja tuntuvasti kuihduttaen samalla myös koko keskustan liike-elämää. Alkossa asiointi vaatii hyvää kuntoa tai taksia.

Olisi hienoa, jos Alko harkitsisi muuttoa takaisin keskustaan. Kesäisin kaupungin väkiluku kasvaa kesäasukkaiden ansiosta tuntuvasti ja turistit, keskustan asukkaat ja etenkin veneilijät tarvitsisivat Alkolta ”lähipalveluja”.

Ehdotamme, että Pakkahuoneen rannassa voisi toimia pieni viinishoppi, josta saisi myös olutta.Se elävöittäisi samalla koko keskustan palvelutarjontaa. Aluksi se voisi olla avoinna vaikka vain kesäisin kuten Pakkahuoneen kahviokin. Rantamakasiinista löytyisi sille sopivat tilatkin.

Miten sellaisen viinishopin saisi? Alkosta vastattiin, että aloitteen pitää tulla asukkailta.Alkolla ei ole ollut sesonkimyymälöitä, kaupunkimme väkiluku on pieni ja kannattavuus täällä laskusuunnassa. 

Tarvitaan siis asukkaiden adressi osoittamaan Alkolle viinishopin tärkeyttä, Kesäisin kaupunginväkiluku miltei tuplaantuu ja se on otettava huomioon kaupungin ”pienuutta” arvioitaessa. Alkon kannattaisi tehdä täällä sesonkikokeiluvaikka vain pilottihankkeena.

Voit käydä allekirjoittamassa adressin 10.7. - 15.8. Pakkahuoneen kahviossa, Rantamakasiinin Puodissa, Golfravintolassa, Kenkäkauppa Aliinassa ja kirjastossa. Kannatuksensa voi ilmaista myös netissä tai asiakaspalvelu@alko.fi ja tekstiksi ViinishopiPakkahuoneen rantaan”. Voit myös vapaasti kertoa mielipiteesi Alkon sijainnista.

Haluan korostaa, että kyseessä on nimenomaa viinishoppi, ei viinashoppi.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Pirkko Arstila voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Kannatatko kuolemantuomiota?