Yksikään pöytyäläinen lapsi/nuori ei saa enää sairastua sisäilmasta!

Elisenvaaran koululla on tehty useita mittauksia ja selvityksiä, jotka kertovat sisäilmaongelmista. Tutkimusten ja oireiden pohjalta ollaan jo saatu kolme hyvää, tervettä ja toimivaa, viipalerakennusta yläkoulun ja lukion käyttöön. Tämä ei kuitenkaan riitä! Vanhasta koulusta on käytössä vielä useita luokkia ja osassa niistä oireilee lukuisa määrä niin  oppilaita, opettajia kuin iltakäyttäjiäkin. Näitä tiloja ovat mm. musiikin luokka, kotitaloustilat, juhlasali, pikkusali, ruokasali, tietotekniikan tilat, tekniset tilat. 
 
Oireet ovat olleet osalle merkittäviä, elinikäisiä ja vakavia. Oirekuvauksina on ollut mm. päänsärkyä, tukkoisuutta, hengitystieoireita, vaikeita ihottumia sekä lastenreumaa. 
 
Uusi Elisenvaaran yhtenäiskoulun valmistumisaikataulu on tällä hetkellä syksyllä 2022. Siihen on vielä pitkä aika. Monenko lapsen pitää vielä sairastua ennen kuin he saavat turvallisen oppimisympäristön mikä heille kuuluu jo lain nojalla?!
 
Vaadimme, että jokaisella pöytyäläisellä lapsella/nuorella on terve ympäristö missä he voivat keskittyä opiskeluun ja tulevaisuuteen. Vaadimme koululle lisää viipaleita, jotta opetus sairastuneessa koulussa voidaan kokonaan lopettaa. Vaadimme, että viipaleet ovat laadukkaita ja asianmukaisia, kuten jo olemassa olevat.
 
Allekirjoittaessasi tämän olet kanssamme samaa mieltä siitä, että jokaisella pöytyäläisellä lapsella ja nuorella on oikeus terveisiin tiloihin oppimisympäristössään. 

Elisenvaaran koulun vanhempainyhdistys ry / Kyrön koulun vanhempainyhdistys ry    Ota yhteyttä adressin tekijään