YLE - esittäkää enemmän opetusohjelmaa

 

YLE - esittäkää enemmän opetusohjelmaa

1. Esittäkää enemmän lapsille ja nuorille sopivaa opetusohjelmaa

Koulu-TV:n muodossa tai ohjelmasarjoina. Erityisesti matemaattis-luonnontieteellisten aineiden videoita saisi olla tarjolla enemmän yleissivistyksen lisäämiseksi ja oppimisen tueksi. Aiheita voisi olla matematiikan sovellukset arjessa, koulussa ja työelämässä, sekä fysiikan, kemian ja biologian perusteet. Hyviä esimerkkejä tämän tyyppisestä sisällöstä ovat kurzgesagt:in ja crash course:n lyhyet ja ytimekkäät videot.

2. Kehittäkää Yle Areenan sivuja ja muita Yle:n verkkosivuja koululaisia ajatellen [*Päivitys: Areenaan on luotu sivu etäopiskelumateriaaleille]

Koululaisille omat sivut, joista on mahdollista oppiaineittain listata sopivaa sisältöä opiskelun tueksi ja niin, että liikkuminen aihepiiristä toiseen on nopeaa ja helposti hahmotettavaa (viitaten yle oppiminen ja yle tiede sivuihin). Myös ikätasoja huomioon ottaen. Nyt lasten areenassakin on opetukselliset ohjelmat sekaisin piirrettyjen kanssa, ja moni hyvä opetusohjelma jää huomaamatta, kun ei kaikkea jaksa selata. Mahdollisuus filtteröidä sisältöä tägien perusteella voisi myös auttaa.

******

Alli Huovinen esitti alunperin ’Rakastan matematiikkaa’ ryhmässä toivomuksen matematiikkaohjelmien lisäämisestä ylen tarjontaan. 

Tv:stä tulee paljon dokumentteja ja yhteiskunnallisia asiaohjelmia, mutta tuntuu ettei lasten perustaitojen, kuten matemaattisten pulmien ratkaisemiseen ole tarjolla ohjelmaa. Monelle esimerkiksi matematiikka tuottaa vaikeuksia ja se koetaan ”tylsäksi”. Matematiikkaakin voi kuitenkin esittää mielenkiintoisella ja luovalla tavalla. Tästä esimerkkinä youtuben suositut opetuskanavat (kurzgesagt, crash course, short maths, SciFri). Nostin matematiikan esille siksi, että se tuntuu jäävän muiden aiheiden varjoon - vaikka on perusta kaikelle.

Aina kotona ei vanhemmatkaan osaa oikein lasta auttaa ratkomaan tehtäviä, kun omista kouluajoista on jo niin paljon aikaa. Siksi opetusvideot ovat hirveän hyödyllisiä. Niitä voi myös kelata ja katsoa uudelleen ja uudelleen internetistä.

Netti on pullollaan opetusvideoita. Suomenkielelläkin on nykyään saatavilla jo enemmän oppimateriaalia. Alakoululaisille vähemmän, kun taas lukioikäisille löytyy tietyistä aineista jopa kaikista kursseista sisällöt.

Netin opetusvideokanavat eivät valitettavasti tavoita kaikkia, ja niiden taso heittelee hurjasti. Siksi vetoamme Yleen. Valtakunnallinen koulutelevisio tai uusien ohjelmasarjojen näyttäminen ja tuottaminen olisi ajankohtaista - ja erittäin yleishyödyllistä (suomen kielellä)!

(Myös nykyisen poikkeustilan rauhoituttua)
Tämä vetoomus on julkaistu alunperin facebookissa

Kiitos, kun allekirjoitat! 


Niina Susanna Saxlund    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Niina Susanna Saxlund voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…