Yli 13-vuotiaiden lasten liikuntaharrastusten rajoitukset Uudenmaan ja muilla alueilla purettava välittömästi.

Vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien lasten harrastaminen on ollut kiellettyä kuntien ylläpitämissä liikuntapaikoissa kuten jää-, uimahalleissa ja muissa sisäliikuntapaikoissa jo maaliskuun alusta lähtien. Tämä on jo toinen kerta tänä talvena, kun lasten harrastamista rajoitetaan massiivisesti. Aiempi pakkotauko oli joulukuusta helmikuun alkuun, 9 viikkoa.

Rajoitukset on purettava ensitilassa koska, 

1) Terveysturvalliset harrastukset ovat henkireikä monelle yli 13-vuotiaalle ja ehkäisevät ahdistusta, masennusta ja muita mielenterveysongelmia.

2) Tavoitteellisesti kilpaurheilevat yli 13-vuotiaat on perusteettomasti ajettu nurkkaan.
Monissa kilpaurheilulajeissa juuri yläkoulu-lukioikä on merkityksellinen elämänvaihe, jossa katsotaan mihin asti kunkin urheilijan ominaisuudet parhaimmillaan kantavat. Tässä iässä harrastus myös lopetetaan herkemmin, mitä rajoitukset valitettavasti edistävät liian hyvin. Kuluneen talven aikana mediassa onkin useiden julkaisujen myötä osoitettu, että valtava määrä lapsia ja nuoria on lopettanut harrastuksen koronavuoden aikana.

Onko Suomella todella varaa hukata nämä vastuuntuntoiset lapset?  Mitä tapahtui lupauksille siitä, että 28.3 päättyväksi ajatellun sulkutilan jälkeen rajoitukset kohdistuisivat aikuisiin?