Korkeakoulujen pääsykokeita ei tulisi poistaa

Viimeaikoina on ollut vahvasti esillä, että korkeakoulujen pääsykokeet poistettaisiin kokonaan ja haku tapahtuisi ainoastaan ylioppilastodistuksen perusteella. Tämä saattaa vaikuttaa jo kevään 2018 hakuun. 

Tämä uudistus vaikuttaa kaikkiin ikäluokkiin ja eritoten niihin joilla kirjoitukset ovat pian edessä tai jo ohi. Me olemme opiskelleet lukiossa siinä uskossa, että yliopistoon haetaan pääsykokeella. Olemme jo valinneet kirjoitettavat aineet ja lukio alkaa olla loppusuoralla. Mitään ei ole enää tehtävissä. On epäreilua että vasta nyt saamme kuulla tulevasta uudistuksesta. 

Nuorille tulisi ilmoittaa jo yläkoulussa, että pääsykokeet otetaan pois käytöstä - ei vasta lukion viimeisellä vuosiasteella. Nyt jo ennestään suuri jännitys ja stressi ylioppilaskirjoituksista vain lisääntyy, ja saatamme sen vuoksi menestyä jopa huonomminkin. 

Uudistusta ei pitäisi ottaa käyttöön ainakaan näin lyhyellä varoitusajalla. Riittävä pääsykoekiintiö olisi myös ehdottomasti säilytettävä

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Saara Kokkonen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )