Bertalle lämmin ja asianmukainen hoitotila.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Bertalle lämmin ja asianmukainen hoitotila..

Kysyjä

#1

11.02.2015 03:57

Mitä tämä adressi sitten tekee? Ei tunnu olevan kauheasti tavoitetta, mikä käytännössä auttaisi.


Anonyymi

#2 Huomenta.

11.02.2015 07:09

Asia ajaisi sitä että tämä adressi saisi näkyvyyttä niin myös muiltakin ihmisiltä ni sitten tämä pääsisi prioriteettilistalla tärkeimpään päähän. Ja näin me saataisin Bertalle parempi ja turvallisempi hoitorakennus.


Vieras

#3

11.02.2015 16:25

Kummityttömme <3
Järki käteen..

#4 Yksilön vastuu..

11.02.2015 19:24

Jokainen tietysti toivoisi että kaikilla olisi haluamansa tilat käytössä mutta ikävä kyllä jossain menee se raja mihin asti verorahoilla voidaan auttaa.. Tässäkin perheessä on käsittääkseni lapsia yli kaikkien sormien lukumäärän ja kenellekään ei pitäisi tulla yllätyksenä että lasten elättäminen maksaa ja ne vaativat asuintilaa. On myös ihan peruskoulupohjaltakin selvää miten lapset saavat alkunsa joten kenellekään ei pitäisi vahingossa tulla vahingossa lapsia joista ei kyetä huolehtimaan. Aivan varmasti terveydenhuoltojärjestelmämme kuitenkin hoitaa tämänkin tapauksen joten missään nimessä emme voi nostaa yksittäistä lasta "prioriteettilistan tärkeimpään päähän" Sairaalat ovat sitä varten tehty että niissä on 24/7 hoitovalmius päällä, ei valtio voi kustantaa jokaiselle suurperheelle laajennusremonttia omakotitaloon kun omat varat loppuu jos on tehty lapsia mitä ei itse kyetä elättämään.. Monessa muussa maassa näitä lapsia ei kyettäisi hoitamaan edes näin hyvin.
vieras

#5 Re: Yksilön vastuu..

11.02.2015 20:27

#4: Järki käteen.. - Yksilön vastuu.. 

 Tässä tapauksessa käsittääksen erikoislääkärin suosituksesta kotihoidossa. Ja sairaalahoito maksaa kunnalle moninkertaisesti enemmän, tällä hetkellä Tornio on maksanut tilojen hinnan 8.5- kertaisesti sairaalamaksujen muodossa.


Vieras

#6

11.02.2015 20:27

voimia ja rakkautta koko perheelle!

Vieras

#7

11.02.2015 21:11

käsittämätön juttu. Suomen pitäis olla sivistysvaltio ja silti pientä, puolustuskyvytöntä lasta kohdellaan näin :(
Järki kädessä

#8 Re: Yksilön vastuu..

11.02.2015 23:21

#4: Järki käteen.. - Yksilön vastuu.. 

Nyt ei haeta valtiolta, vaan kunnalta! Asiasta on hallinto-oikeuden määräys, mutta kunta on päättänyt jättää noudattamatta. Ja v...n urpo myös kaikki tajuaa että ihmiset vanhenee ja niiden hoito maksaa, mut silti niiden vanhenemista halutaan parantaa ja helpottaa.

Huomaa kyllä, että omat opiskelusi on tainnut myös jäädä sille perukoulupohjalle, koska tapauksessahan ei ole kyse siitä kyetäänkö lapsesta huolehtimaan, vaan siitä miten kunta olisi velvollinen huolehtimaan asiasta.

Ja kyllä, meidän umpisurkea terveydenhuoltojärjestelmämme hoitaa tapausta, mutta kun se nyt peruskoulu matikallakin on laskettavissa mikä tulisi halvemmaksi.

Eikä, ne nyt hae rahaa sen takia et omat varat on loppu, vaan siksi että se on jokaisen meidän oikeus. Vai mitenkä itse toimit jos joku, tulee kolmion takaa autolla kylkeen ja autosi romuttuu täysin. Menetkö vain autokauppaan ja ostat uuden, välittämättä siitä että vakuutusyhtiö tai toinen osapuoli olisi ollut velvollinen maksamaan sinun auton. Tai olisiko siinä vaiheessa kiva jos vakuutusyhtiö toteaisi "mitäs ostit auton jos ei kerta ole varaa ylläpitoon".

Me hoidetaan myös näiden "monien muiden maiden" asiat paremmin kuin omat asiat. Kyllähän me maksetaan myös maahanmuuttajien asunnot, eläminen ja jopa ajokortit, niin ei siinä meressä pitäisi omien tukeminen tuntua miltään.

Kit

#9 Re: Yksilön vastuu..

12.02.2015 03:57

#4: Järki käteen.. - Yksilön vastuu.. 

 Olen järki käteen kanssa samaa mieltä, jos porukka haluaa laajentaa suurperheen taloa niin järjestäkää  keräys,  minunkin mielestäni omia pitäisi auttaa ensin, mutta kun ne pölvästit ottaa tänäkin vuonna monta elätettävää lisää niin ei kunnilla tai valtiolla rahat riitä. 

Teetu

#10 Re: Yksilön vastuu..

12.02.2015 04:41

#4: Järki käteen.. - Yksilön vastuu.. 

 Entäs ne sadat/tuhannet vastaavanlaisessa tilanteessa (lisätilan tarve) olevat perheet joita ei vaan mediaan tuotu...rakennetaanko kaikille laajennus kunnan/kaupungin laskuun mikäli tämä saadaan läpi? Kokemuksesta tiedän että erityislapset vaativat apuvälineiden/hoitolaitteiden takia lisätilaa jota ei voi yhteisillä varoilla kaikille tarjota. Ja kuinka kauan tämä lisäsiipi olisi riittävä kun perhe lisääntyy tuota tahtia, parin vuoden päästä koko talo liian pieni heille ja sitten uusi adressi...niinkö?

.

#11 Ahdasta?

12.02.2015 07:18

Pariskunta on tehtaillut 13 lasta ja alunperinkin asuvat alimitoitetussa talossa ja nyt sitten kunnan pitää maksaa laajennus heille, hei hyvää päivää!


Vieras

#12

12.02.2015 08:11

Ei kenenkään lapsen nukkumapaikka saa olla parakki vaan oma sänky omassa kodissa. Päättäjät voivat itse mennä nukkumaan parakkiin, jos se on heidän mielestään niin hyvä paikka nukkua.

Vieras

#13 Ihan oikeesti..

12.02.2015 09:41

Ihme touhua, ei syöpäsairaille lapsillekaan kukaan tee kotiin omaa syöpäosastoa ihan näin omalla kokemuksella... Tarjottu terveyskeskuksen vuodeosasto on ihan oikea paikka vakavasti sairaalle lapselle. Ennenkaikkea 13 lapsen hankkiminen on puhdasta vastuuttomuutta ja tuossa vaiheessa nämä nuoremmat eivät välttämättä ole enää terveitä ja äidin terveys on todella uhattuna..Ne jotka tätäkin puoltavat tuskin maksavat veroja vaan yksinkertaisesti vaativat kaiken yhteiskunnan laskuun laittamatta itse tikkuakaan ristiin, maataan kotona maha pystyssä vuodesta toiseen ja tehdään lisää loiseläjiä..

Vieras

#14 Re: Yksilön vastuu..

12.02.2015 11:09

#4: Järki käteen.. - Yksilön vastuu.. 

 Kalliimmaksi tulee tämä parakkikin. Kuukausi maksaa pelkästään vuokrassa kaupungille 2000€ plus siihen päälle muut kulut. Vammaispalvelulaki velvoittaa kuntaa. Sinun suosittelemasi sairaalahoito on maksanut Torniolle jo yli 510 000 € eli moninkerroin lisäsiiven hinta!

Mitenhän tuo on..

#15 Re: Yksilön vastuu..

12.02.2015 14:06

#4: Järki käteen.. - Yksilön vastuu.. 

 Kyse on sairaasta lapsesta, EI siitä miten hyvin tai huonosti jossain muualla asiat hoidettaisiin! Kyse ei ole myöskään siitä, että lapsen tai lasten hankinta on omalla vastuulla. Tottakai se on, sen tietää jokainen, jolla järki vähänkin toimii. Mutta nyt on niin kuin on ja olkaamme tässä ja nyt (muualla EMME voi olla) ja tilanne TÄSSÄ JA NYT on se, että pieni lapsi viettää yönsä takapihalle rakennetussa parakki-hökkelissä, koska yhteiskunnalla "ei juuri nyt ole varaa tai halua tai mitä nyt lienee..." muuhun. Toinen vaihto-ehto olisi yöt Alzheimeria sairastavien vaikeasti hoidettavien potilaiden kanssa. Jos oma äiti toimii tämän vakasti sairaan omaishoitajana, niin siinäpä sitä onkin yhteiskunnalle rahallista voittoa! Mikä säästö yhteiskunnalle kun omainen on omaishoitajana! Tätä kannattaisi miettiä, ennenkuin vedotaan "yksilön vastuuseen" sun muuhun....

Empatiaa!

#16 Re: Ihan oikeesti..

12.02.2015 14:15

#13: - Ihan oikeesti.. 

 .... väärin... olen tätä asiaa puoltava, kovasti töitä tekevä ja lain mukaisesti veroja maksava naishenkilö. Mutta; yhdenkään lapsen ei pitäisi viettää öitään parakissa, ei yhtäkään yötä. Ja jos vanhemmat ovat hankkineet 13 lasta, se EI OLE tämän sairaan lapsen vastuulla. Kuitekin; eniten kärsivä on juuri tämä pieni sairas lapsi. EMPATIAA, hyvät ihmiset, EMPATIA, asettakaa itsenne tuo sairaan lapsen asemaan, vain hetkeksi, kuvittele, että olet itse tuo kaksi vuotias sairas lapsi, kuvittele ero illalla sisaruksista ja vanhemmista, kuvittele mielessäsi itsesi tuohon parakkiin nukkumaan joka ikinen yö. KUVITTELE! ASETA ITSESI TOISEN ASEMAAN, jos sinulla riittää siihen kykyä!!!!


Vieras

#17 Re: Re: Yksilön vastuu..

12.02.2015 15:03

#15: Mitenhän tuo on.. - Re: Yksilön vastuu.. 

 Jos lisätila rakennettaisiin olisi Bertta silti yöt eristyksissä muusta perheestä, vaikka hieman lähempänä. Ja nämä 3 hoitajaa olisi kuitenkin öisin hoitamassa häntä ja joka ilta edelleen hänet vietäisiin pois sisarusten luota, äiti edelleen omaishoitajana ja sitä rataa.


Vieras

#18 Sairas lapsi käy sääliksi mutta vanhempien vaatimus menee yli!

12.02.2015 15:34

Kyllä se on jokaisen vanhemman vastuulla järjestää omalle lapselleen sopivat asuintilat! Jos saa kunnalta jo yöhoitajat niin eikö vanhemmat voisi itse panostaa sen verran että laajentaa omalla rahalla. Mitähän seuraavaksi vaaditaan kun laajennnus on rakennettu?!?

Oletteko samaa mieltä että jos vastaavanlainen tapaus olisi jollain miljönäärillä että verorahoilla pitäisi laajennus tehdä? Näin on jos tälle linjalle lähdetään! Eli jokaista kansalaista ja perhettä pitää samanlaisessa tilanteessa auttaa, vanhempien varallisuudesta välittämättä.

Miksi hoitotiloja ei järjestetä muuten, tekee vaikka olohuoneeseen hoitotilat tai yhteen makuuhuoneeseen. Tai laittaa vaikka vanhempia lapsia sinne parakkiin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.02.2015 15:46



Vieras

#20 Re: Sairas lapsi käy sääliksi mutta vanhempien vaatimus menee yli!

12.02.2015 15:51

#18: - Sairas lapsi käy sääliksi mutta vanhempien vaatimus menee yli! 

 Mikä tekee ks. erityisperheestä muita erityisperheitä tärkeämmän? Ei yksikään muukaan erityisperhe ole talonlaajennuksia saanut lapsen vamman varjolla. Ymmärtäisin muutostyöt, mutta laajennus, jotain rajaa.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

12.02.2015 17:06



Vieras

#22 haisee

12.02.2015 21:09

Miten oikeudesta on tullut tuomio, jos hoitotilaratkaisu on ollut vasta kaksi kuukautta käytössä?

Mielestäni Tornion kaupunki on hoitanut asian hyvin. Hoitotila kodin läheisyydessä ja hoitajat hoitavat tytärtä yöaikaan. Onko niin, että äiti saa omaishoitajastatuksen päiväsaikaan, vai peräti´niin, että saa hoitajan palkkaa?

Kaikkinensa toivotan perheelle hyvää vointia ja toivoa tulevaisuuteen. Toivon myös yhteistyön jatkuvan saumattomasti Tornion kaupungin kanssa. Teillä näyttää kaikesta huolimatta asiat olevan hyvin!


Vieras

#23

13.02.2015 15:22

Suhteellisen kaukana todellisuudesta ihmiset jotka luulee että tässä on jostain työmaakopista kyse. Tiedoksi vaan että parakkeja on muitakin kun työmaakoppeja ja niitä käytetään muuhunkin kuin rakennusmiesten sosiaalitiloiksi. Isoissa kaupungeissa suunnitellaan jo konttiasumista ratkaisuna asuntopulaan ja jotkut vapaaehtoisesti vielä pyrkivät niihin mutta onhan Bertta nyt niin erityistapaus että pitää omakotitaloakin laajentaa yhteiskunnan laskuun tietenkin.

Vieras

#24 Re:

13.02.2015 17:51

#23: -  

 Speciaali Bertta... lapsi ylitse muiden kun mediaankin päässyt! P*skatko muista avuntarvitsijoista kun meille on yhden etu muiden yläpuolella prioriteeteissa. Muistaakseni Suomen laissa on seuraavanlainen maininta: "Jokainen on velvollinen huolehtimaan omistaan parhaan kykynsä mukaan", joka tässä tapauksessa tarkoittaa että vanhemmat olisi velvollisia ottamaan velkaa laajennusta varten. Koska kyseessä suurperhe jolla muutenkin alimitoitettu asunto perheen kokoon nähden, ja näin ollen heillä ei ole ollut alunperinkään riittäviä tiloja perheelle. Perheeseen on  Bertan vaikean tilanteen jälkeen hankittu kuitenkin lisää lapsia ja nyt yhteiskunnan/kunnan/valtion pitäisi maksaa laajennus...

hullua hommaa

#25

13.02.2015 19:07

Niin hienoja kommentteja monelta! Kyllä kunta on typerä jos suostuu maksamaan laajennuksen. Tuollainen lapsitehtailu tuottaa hirvittävän huonosti voivia henkisesti häiriintyneitä lapsia. Ei jokaiselle erityislapselle voida kustantaa moista laajennusta. Mielestäni Tornion kaupunki on hoitanut asian juuri niin kuin kuuluukin. Terveydenhuolto järjestelmämme hoitaa kyllä sairauden hoidon mutta kyllä kodin laajennus kuuluu perheen ihan itse maksaa!