Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle


Vieras

#176

01.06.2015 17:44

Miksii köyhiä kyykytetään?
Veroja maksava

#177 Veronmaksaja-eläkeläinen

01.06.2015 18:10

Arvonlisäveromuodossa maksan jatkuvasti veroja minimieläkkeestä. Ostan vain ruokaa, joka on 100% tuotettu Suomessa. Samoin kaikki muut välttämättömyydet ostan niin pitkälti kotimaasta kuin vain mahdollista! Olen suosinut myös pienyrittäjiä, jotta he saisivat tienattua kapean leipänsä. Tässäkö kiitos siitä, että olen suosinut Suomalaista?! Lyhytkatseista ajatella, että eläkkeensaajat olisivat vain saamapuolella! Minulla menee kaikki jos jonkinlaiseen veroon, kun on arvonlisävero, sähkövero yms. On pakko olla sähköliittymä, vuokra-asunto, vakuutus, vesiliittymä yms. Suomessa jokaikinen asia maksaa! Eläkkeensaajan asumistuki on säilytettävä ennallaan, jotta eläkeläinen voi edelleen suosia kotimaista! Muuten menee kaikki saksalaisen Lidlin kassaan! 


Vieras

#178

01.06.2015 18:53

Törkeää toimintaa päättäjiltä. Valtion virkamiesten päätavoite tulisi olla ihmisten elinolojen parantaminen mutta tämä näyttää siltä että elinoloja kurjistetaan.

Vieras

#179

01.06.2015 19:23

Vääryys pitää korjata...verotuksen nosto iso tuloisille oisi kohtuus
??????

#180

01.06.2015 19:48

Kerätäänkö näitä nimiä muualla kuin täällä netissä???


Vieras

#181

01.06.2015 20:00

Tässä vilahtelee tuon tuostakin sana perusturva, se tarkoittaa sossua eli sosiaalitoimistoa ja sen luukkua. Siellä vaaditaan kaikista menoista kahdelta edeltävältä kuukaudelta kuitti... kuka niitä kuitteja tässä on säilytellyt... eihän niillä mitään tee... eikä se sossu kaikkia edes hyväksy, sillä on erittäin kovat kriteerit ja se riippuu myös hyvin paljon paikkakunnasta ja pärstäkertoimesta että antaako se jotain tukea vai ei... yksi sanoi minulle kerran niin hävyttömästi että hän ei anna kun ei hän itsekään saa...
Ei ole siis lainkaan sanottua että sossu ryhtyy auttamaan jos kaikki 300 000 eläkeläistä rynnii sinne... sen varaan ei voi laskea toimeentuloaan. Enkä minä ainakaan enää koskaan mene sinne, se on varma. Ennemmin kantelen EU:n ihmisoikeustuomioistuimeen..se on varmempi keino.

vihainen

#182 Miten kukaan kehtaa.

01.06.2015 20:32

Koko idea että mene perusturvasta, eli kaupungeilta hakemaan eläntosi, kun vastuu eläkeläisten toimeentulosta pitäisi olla SIVISTYS valtiossa valtiolla. 

Entäs kun kaupungit alkavat olla miinuksella?  Ja kun hehkutetaan, eläkeläinen voi tenata takuueläkkeen kanssa jopa 700e + kk, nyt sekin mahdollisuus kariutuu siihen, että ellet tienaa hyvin, ei kannata, koska sossu ei anna sinulle lupaa tienata kuin korkeintaan 50e kk, ja senkin vain jos se on tilapäistä. 

Sossu myös korkeintaan antaa sinun pitää veronpalautuksistasi 100euroa, joissain kaupungeissa ehkä 150euroa, loppu on kuulemma tuloa!  Tuloa jonka jo kertaalleen olet veroina maksanut valtiolle!

Nöyryytys ei ole vitsi, ihmisarvoinen elämä vanhuksille sananhelinää...

Soini ja Sipilä Subbkin, mitä aijotte eräänä päivänä sanoa Jumalalle, kun seisotte suuren valkean valtaistuimen edessä.  No kun Kreikka tarvitsi rahaako? Siinäkö syy näyttää ovea, lähettää nälkäisenä pois, antamatta armoa köyhälle ja kurjalle omassa maassasi. 

Soini;n  jytkystä tulikin pieru.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

01.06.2015 20:32


Eläkeläinen savosta

#184 Nyt on tultava loppu tästä sorrosta

01.06.2015 22:13

Nyt on hallitus mennyt suuressa viisaudessaan tekemään maailmankaikkeuden isoimman munauksen. Kuinka Suomea voi sanoa enää hyvinvointivaltioksi jos sen hallitus kohtelee vanhoja ihmisiä tällä tavalla. yritetään syöstää sairaat ihmiset kodeistaan ja jopa tappaa nälkään!

Tälläinen eläkkeensaajan asumistuen leikkaus ei vain nyt voi mennä läpi jos Suomi luulee olevansa hyvinvointivaltio. Jos hallituksella on kanttia jättää tänä leikkaus voimaan on hallituksen syytä vaihtua parempaan miehistöön. Heti pikimmiten. Eiköhän sinne saada tilalle edes muutama sellainen ihminen joka ymmärtää laskea yhteen nämä tilanteet.

Hallitus...HÄVETKÄÄ! Köyhiltä sairailta ihmisiltä viette ihmisarvoisen elämän ja rikkaita paapotaan ja pyydellään osallistumaan talkoisiin.


Vieras

#185

01.06.2015 22:21

Koska tämä on väärin eläkelaisten kannalta. Pitäisi säästää jostain muusta.

Vieras

#186 Re:

02.06.2015 01:25

#181: -  

 Tarvitaan 3 kuukauden tiliotteet säästöjä ei saa olla, ilmeisesti joku vuokra raja on jos liian iso vuokra, normien mukaan kun eläkeensaajan asumituki puolelta poistui neliörajat; olen muutaman kerran hakenut lääkkeisiin maksusitoumuksen johon merkataan annos ja määrä. Eläkkeensaajan hoitotuki, Takuueläke ja Kansaneläke otetaan tuloina huomioon. Minulle on sanottu että ota lainaa. Tämä asumistuki leikkaus koskee meitä alle 1000€ eläkeläisiä.

Minä monista

#187

02.06.2015 01:32

Osa ihmisistä ei ole eläke ikäisiä mutta sairauksia niin paljon ettei työeläkettä kerinnyt kertyä joten yksi nelikymmpinen täällä. Perusturva joo sossun luukkua se tarkoittaa mihin on pärstäkerroin riippuen kaupungista, ja asuin aiemmin pääkaupunki seudulla pienessä asunnossa josta ei pienempää voinut suosittaa. Itä-Suomi on nyt ollut kotipaikka useita vuosia ja ei täällä ole kovin edullisemmat vuokrat enää. Mitä täällä on kommentoitu niin eikä se auta rahallisesti vaikka vaihtaisi asuntoa pienempään kun vastaavasti tulot pienenee. Hävyttömin kommentti Sipilältä että haluaisiko rikkaammat alentaa palkkaa ja meiltä ei kysytä kun muutenkin ihmetellään että tulee toimeen - osa tulee ja osa ei. Minulla auttoi tupakoinnin lopetus eikä tuo alko paljoa maistu.


Vieras

#188

02.06.2015 01:40

Moni joutuu vaikeuksiin asumisen kanssa. Päättäjät ei joko tiedä tai halua tietää mitä on olla vähävarainen ja asunnotonta elämää viettää maassa jossa sääolosuhteet pohjoismaana viileähköt. Maksuvaikeuksia edessä monelle sekä häätöjä. Tiedän monia jotka pakkanen on tappanut eikä päihteillä osuutta asiaan. Osaan kyllä lukea rivien välistä faktan.
On niin surullista tämä.

#189 Itkettää koko ajan

02.06.2015 04:15

Lähettäkää kolme ässää muutamaksi päiväksi juttelemaan Hurstin leipäjonoon ihmisten kanssa, ja yle kuvaamaan koko ajan.  Ehkä arvon herrat tajuaisi mitä he ovat tekemässä kansalaisilleen.  Moni suomalainen laittoi toivonsa Soiniin/ perussuomalaisiin, että jospa heillä olisi halua auttaa köyhiäkin. 

Soinikin kehtaa sanoa yli 11 tuhannen KUUKAUSIPALKALLA, hän osallistuu talkoisiin...että silleen,  monen eläkeläisen VUOSITULOT on alle KUUSI TUHATTA VUODESSA!!!!!  Siinä on eroa kato!  Heitti pari tonnia uhrikoppaan, ja kuinkas sitten kävikään, nuo oikeasti köyhät unhottui..........

leena perttu

#190 Re: Vielä Leena Pertulle

02.06.2015 04:32

#151: Asia on Herran kädessä. - Vielä Leena Pertulle 

 otan yhteyttä heikki hurstiin,kiitos.

Vieras

#191 Vieras

02.06.2015 04:56

Eläkkeensaajat: Asumistukien leikkaus peruttava

Hallitusohjelman tavoite eläkkeensaajien asumistuen muuttamisesta yleistä asumistukea vastaavaksi on peruttava, vaatii Eläkkeensaajien Keskusliitto. Liiton mukaan asumistuen muuttaminen olisi vakava isku monen eläkeläisen taloudelle.

Onneksi joku jo alkaa tälläkin tasolla koroittaa ääntään.


Vieras

#192

02.06.2015 04:59

Leena Perttu, olet varmaan huomannut täällä on meneillään kaksi samaa asiaa koskevaa addressia. 

Voisikohan näitä mitenkään yhdistää, kun nyt äänet hajoavat? 

Vaikka olisi samoja nimiä molemmissa, jos ja kun kansalaisaloite saataisiin, niin siinä karsiutuu päällekäisyydet.


Vieras

#193

02.06.2015 05:47

Olen sairauden vuoksi pienellä eläkkeellä. Saan elämässäni vain välttämättömän. Jos siitä vielä leikataan, putoan pärjäämisrajan alapuolelle. Hannu
köyhä vammautunut

#194

02.06.2015 05:53

Onko tämän hallituksen tarkoitus eliminoida kaikki yhteiskunnalle hyödyttömät, tuottamattomat yksilöt maan päältä? Itse olen kolmekymppinen työkyvyttömyyseläkeläinen, sairausperäisen selkäydinvaurion seurauksena. Joudun käyttämään pyörätuolia, ja vuosikausia olen taloudellisen pärjäämiseni vuoksi kitkutellut asuinoloissa, joissa en pystyisi kuvittelemaan kenenkään muun pyörätuolinkäyttäjän selviytyvän. (Asuntoni on pieni yksiö, jossa kaikki on ahdasta. Asunnonmuutostöitä asuntoon ei voi tehdä.) Tahdonvoimalla olen väkisin tehnyt asioita, jotta ei ole tarvinnut muuttaa. Nyt toimintakykyni on heikentynyt, enkä enää pysty asumaan nykyoloissa, vaan joudun muuttamaan hieman suurempaan, esteettömämpään ja samalla kalliimpaan asuntoon. Eläkkeensaajan asumistuen ansiosta olen pärjännyt ilman toimeentulotukea, vaikka nytkin olen joutunut tinkimään mm. lääkkeistä, koska Kela poisti joistain lääkkeistä korvattavuuden kokonaan. Joudun käyttämään yliherkkyyden vuoksi laktoosittomia ja gluteenittomia ruoka-aineita, jotka ovat kalliimpia. En käy usein lääkärissä, vaikka terveydentilani sitä ehkä vaatisi. En polta, enkä käytä A-tuotteita muuten kuin merkittävimmissä juhlissa (joita on harvoin ja silloinkin ne yleensä tarjotaan), enkä käy edes kampaajalla. Silti jokaikinen sentti on pitänyt laskea, että rahat riittää ruokaan, laskuihin, vuokraan, sähköön, kotivakuutukseen,  puhelimeen (joka on itselleni liikuntarajoitteen vuoksi elintärkeä apuväline), nettiin, liikkumiseen (taksimatkoihin, saan kk:ssa 18 yhdensuuntaista taksimatkaa, joissa on omavastuu, lisäksi taksin tilaaminen maksaa erikseen enemmän kuin normaali puhelu, julkisen liikenteen käyttäminen ei ole vaihtoehto, koska en pysty sitä itsenäisesti käyttämään.) Lisäksi minulla on vaatekustannuksia liinavaatteista, sairauteni vuoksi pyykkiä tulee paljon, enkä pysty sitä joka päivä pesemään, näin ollen olen joutunut ostamaan liinavaatteita luultavasti enemmän kuin niitä normaalisti tarvitsisi. 

Haluan tässä myös kertoa isoäitini tilanteesta. Hän asuu palvelutalossa, missä hänellä on kotihoito ja palvelutalon ruokailu,  jotka maksavat. Siivooja käy kerran kk:ssa. Lisäksi rahaa menee vuokraan, sähköön, lääkkeisiin ja halvimpaan mahdolliseen kännykkäliittymään. Isoäitini tuloihin sisältyvät seuraavat: pieni työeläke, kansaneläke, eläkkeensaajan asumistuki ja alin eläkkeensaajan hoitotuki. Isoäidilleni jää edellä lueteltujen menojen jälkeen pari euroa kk:ssa rahaa tilille, välillä tili menee miinukselle.  Hän ei voi ostaa vaatteita, hän ei voi käyttää hänelle myönnettyjä sosiaalihuoltolain mukaisia kuljetuspalvelumatkoja, koska ei ole rahaa omavastuun maksamiseen, hänellä ei ole nettiä, eikä kotivakuutusta, hän ei polta, eikä käytä alkoholia. Hänellä ei siis ole enää mitään elämää, kun hän ei edes pysty lähtemään palvelutalosta taksilla minnekään, kun rahaa ei yksinkertaisesti ole. Jos asumistuesta leikataan, minne hän sitten menee, kun ei ole enää mitään, mistä säästää? Hän ei voi mennä omaistenkaan hoteisiin, koska ainoa omainen olen minä, joka tarvitsee itsekin apua ja elää köyhyydessä.

Heitetäänkö siis kaikki vanhukset, sairaat ja vammaiset pihalle kodeistaan? Tällä ryhmällä on muutenkin pienet tulot, mutta suuremmat menot sairauksien, toimintakyvyn yms. takia tai sitten henkilö on pienituloinen eläkeläinen vain elämässä tapahtuneiden asioiden vaikutuksesta. Eläkkeensaajan asumistukeen ei saa mennä koskemaan!!!

Ne, jotka eivät ole alle 1000 euroa/kk- tuloja pysyvänä toimeentulona kokeneet, eivät ilmeisesti lainkaan ymmärrä, miten haasteellista on selviytyä jokapäiväisestä elämästä ja kaikista maksuista.

Työkyvyttömänä minulla itselläni ei koskaan ole ollut edes tilaisuutta päästä töihin/tehdä töitä, vaikka halua siihen aikanaan olisi riittänyt. Nyt ei toimintakyky ja kivut enää antaisi myödenkään. Työkyvyttömyyseläkkeellä oleminen ei ole oma valinta. Eikä sekään, että tarvitsee asumismenoihin yhteiskunnan tukea. Omalta kohdaltani voin sen vielä kertoa, että vammaisen on muutenkin tapeltava jokaikisestä tukitoimesta viranomaisten kanssa, se on todella uuvuttavaa. Jos joudun fattan luukulle, en tiedä, jaksanko sitä enää lisäksi.

Miksei parempiosaisille  esimerkiksi kiristetä veroja ja säädetä jokin karenssiaika, jonka aikana he eivät voi siirtää kirjojaan ja varojaan ulkomaille, jotta verotulot myös jäisivät Suomeen?

Isot kiitokset Leenalle adressin aloituksesta ja muutenkin asian eteenpäin viemisestä! 


Vieras

#195

02.06.2015 08:21

Ei saa todellakaan laskea as.tukea , muuten toimeentulo aivan riittämätön pientä eläkettä saavalle .
Leena P
Adressin tekijä

#196 Re:

02.06.2015 08:25

#192: -  

 täällä taitaa olla nyt jo enemmän kuin yksi muutkin adressi samasta asiasta, en tiedä miten ne voisi yhdistää paitsi että ottamalla yhteyttä tekijään. koitan ottaa yhteyttä, mutta en tiedä miten ne nimet siitä saa tänne ja jos on samoja nimiä niin sitten on melkein sama miten menee, en tiedä. joku lupasi tätä mun kielia-asua parantaa ja laitan sitten uusiksi vähä noita kirjoituksiani täällä


Vieras

#197

02.06.2015 09:03

Jos sillä olisi edes jotain merkitystä ja lievennystä näihin köyhiempien kurjistamiseen........
jokuvälittää

#198 Re: Re:

02.06.2015 09:04

#196: Leena P - Re:  

 Sydämelliset kiitokset kun viet eteenpäin tätä tuiki tärkeää asiaa.Nimiä pitäisi saada kerättyä muutenkin kun netin kautta,monilla ei ole sähköpostiosoitetta ja eikä edes tietokonetta/tablettia tms.Tuttavissani monia vanhempia ihmisiä joilla ei ole.Mitenhän onnistuisi....


Vieras

#199

02.06.2015 09:09

allekirjoitin adressin, koska eläkeläiset, jotka saavat asumistukea ovat pienituloisia. Heiltä ei saa leikata tukea senttiäkään! Sipilä on jossain todennut alentavansa tulonsa 5 %:lla. Suurituloisille viiden prosentin leikkaus on kuin pisara meressä. Siksi ehdotan prosentiksi 20 %! Joku tasa-arvo tässä maassa pitää pentele olla. Tämän hallituksen myötä hyvinvointi taatusti muuttuu enenevässä määrin pahoinvoinniksi. Kaikki kynnelle kykenevät mukaan tuleviin mielenosoituksiin torjumaan eriarvoisuuden lisäämistä! Gia Virkkunen, 1930-luvun pulan köyhyystutkija, väitöskirja: "Köyhyydestä ei puhuttu, sitä vaan elettiin"

Vieras

#200

02.06.2015 09:38

Ihan järjetön ajatus ja vastustan koko päätöstä!!