Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#20551 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

14.09.2013 19:23

#20550: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Matala koulutustaso on ymmärrystä hakeva ilmaisu tolkuttomiin yleissivistyksen puutteisiin, kuten tietämättömyys todisteista evoluution ilmenemisestä tai Raamatun historiallisesta kontekstista. Oma lukunsa ovat nämä dosentit, jotka muodollisesta oppineisuudestaan huolimatta harrastavat ajattelua, joka muistuttaa sellaista, jossa tieteen metodien ja kriittisyyden periaatteet loistavat poissaolollaan.

Molemmissa tapauksissa on ilmeisesti kyse ainakin haluttomuudesta ottaa mainitut faktat ja periaatteet huomioon. Se ilmeisesti onnistuu tietyllä mielenlaadulla niin peruskoulu- kuin yliopistollisen tutkinnon läpikäyneiltä.

Kovasti sitä vaan ihmettelen, kuinka...


Vieras

#20552

14.09.2013 21:12

Päivän Sana

Te tiedätte sen, rakkaat veljeni. Mutta olkoon jokainen ihminen nopea kuulemaan, hidas puhumaan, hidas vihaan.

Jaak. 1:19 (KR33/38)

Vieras

#20553 Ihmisen elämän tarkoitus

14.09.2013 21:49

on toimia bakteerien kuljetusalustana. Joka tuota faktaa ei kestä, voi uskoa muihin juttuihin.
Virgo92

#20554 Re: Ihmisen elämän tarkoitus

14.09.2013 23:08

#20553: - Ihmisen elämän tarkoitus

No olipa melko pelkistetty näkemys tuokin -koita kestää tämä totuus siitä ja se, ettet ehkä koskaan kykene näkemään siinä muuta tarkoitusta.Jo taustallani radion yöklassisesta kuuluva Paul O´Detten hienosti soittama John Dowlandin luuttumusiikki todistaa  ainakin minulle EDES jotain muuta,kuin tuollaisen  komposti-nihilistisen elämännäkemyksen puolesta. Eli jos ihan oikeasti ajattelet elämästämme noin ,niin en voi kuin sääliä Sinua....Kaikella kunnioituksella ja toivoen Sinulle laajempaa ymmärtämystä joskus. Ehkä se on utopiaa Sinun kohdallasi ja Sinun suhteesi turha toive ,mutta -toivon sitä silti...Hyvää yötä!


Vieras

#20555 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 00:14

#20551: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 


Omat tapani tuntien  ja olosuhteitteni puolesta (ajanpuute),  oli pakko tarttua vaikka yötä myöten tuohon arkeologiseen ohjelmaan;  jos en heti sitä tee, - se jää tekemättä.

Tässä historiallisessa kontekstissa vaikuttaa sama ilmiö sekä Raamatun tekstin että arkeologian puolella.  Sen lähde on asenne,  joka lähtökohtaisesti haluaa pitää kaikkia asioita Raamatussa epätotena,  ellei niitä näytetä toteen ulkopuolisilla lähteillä.  Tämä on minimalismia.  Ei sen kummempaa.

Arkeologian puolella oli vielä voimakas tarve saada näyttää oikein kunnolla jotain uutta,  kun kaikki oli jo niin vakiintunutta. Tätä halusi Kööpenhaminankin koulukunta tehdä,  niinkuin Josef Garfinkel totesi tuossa ohjelmassa.

Hiukan parempia syitä kaipaisi vuosituhansia vanhojen kirjoitusten mitätöimiseen.
Eivätkä perusteet kovin kummoisia ole.   Siis patriarkkojenajan kysymykset olivat: 1. Isakin vaimon hakumatkan epäaitous tekstinä, koska kameleita ei oltu vielä kesytetty.  2. Aabrahamin kohdalta historiallisten lähteiden puuttuminen, -   Makpelan luolan oston puuttuvat myyntiasiakirjat.

1. Tuo kamelien kesyttämisen ajankohtahan on nyt palautettu oikealle kohdalleen,  eli patriarkkojen aikaan, lukuisin todistein ja laajalti.

2. Makpelan luolan osto on toinen pääpointti epäilijöillä.  Ohjelmassahan tuotiin esiin heettiläisen maakaupan erikoisuus: puiden luetteleminen myynnin yhteydessä.  Tällaiset yksityiskohdat kertovat hyvin paljon.  Sitäpaitsi Aabraham ei lähtenyt tinkimään,  niinkuin heettiläisten oli tapana,  vaan hän halusi välittömästi suorittaa maksun.

Myös koko heettiläisten valtakuntaa pidettiin viimeaikoihin asti taruna.  Tarkkaa ajankohtaa en tässä muista,  koska löytyi kiistattomat todisteet sen historiallisuudesta.  Se oli suuri valtakunta,  sijoittui pääasiassa Turkin alueelle.  Senverran nyt muistista pilkahti,  että juuri Heettiläisten valtakunnan pääkaupunki löydettiin arkeologisin todistein.  Voin palata tähän jos paperi tulee vastaan jostakin.



Vieras

#20556 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 06:10

#20539: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Viisaat saavat häpeän, kauhistuvat ja joutuvat kiinni. Katso, he ovat hyljänneet Herran sanan - mitä heillä on viisautta?

Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi? Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,

mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus

Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset. Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista, vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään, ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on, ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.

Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: "Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa"


Vieras

#20557 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 07:14

#20555: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Toisin kuin luulet, arkeologia ei pyöri Raamatun ympärillä, eikä arkeologia voi todistaa Raaamatun myyttejä ja sen yliluonnollisien asioiden kuvauksia tosiksi. Historiallisten tapahtumien laita on tietysti toisin.

Heettien valtakuntaa ei pidetty "viime aikoihin asti taruna". Mistä ihmeestä sinä näitä päättömiä väitteitä oikein kaivat?

Olkiukkoja ihmetellessä
Vieras

#20558 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 08:23

#20557: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tämä on taas yksi esimerkki siitä. kuinka synnittömän umpirehelliset uskonauktoriteetit pysyvät koko ajan totuuden kaidalla tiellä. Ja kuinka on eduksi. että viestin vastaanottava uskonsisarien ja -veljien joukko tietää taustoista vain sen siivun, mikä tarkoituksenmukaista on. Muutenhan he voisivat esittää ikäviä kysymyksiä.


Vieras

#20559 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 09:18

#20558: Olkiukkoja ihmetellessä - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Kylläpäs löit ällikällä. Pitäisiköhän sanoa, että olen äimän käkenä... Mikähän ihmeen heitto tuo oli: "Ja kuinka on eduksi, että viestin vastaanottava uskonsisarien ja -veljien joukko tietää taustoista vain sen siivun, mikä tarkoituksenmukaista on. Muutenhan he voisivat esittää ikäviä kysymyksiä."  Hei, haloo! Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että on ehkä parempi olla kyselemättä enempää tuosta, menee vähän liian sekavaksi koko touhu.

Tiesitkö muuten, että tuolla jossain päin Suomea sanotaan: sekalutta. Silloin on esimerkiksi asiat aivan  s e k a i s i n .


Vieras

#20560 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 09:25

#20559: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Vaan on mukava tuo sekalutta vaikka keskustelut menevätkin sekaisin.


Vieras

#20561 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 09:34

#20559: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

No just noin juuri. Kyllä niitä ikäviä kysymyksiä esitetäänkin jos niihin löytyy aihetta. Raamatun sanan valossa asiat ovat sen verran selkeitä, että eipä ole tarvinnut esittää ikäviä kysymyksiä.


Vieras

#20562 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 09:41

#20559: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Mikähän ihmeen heitto tuo oli"

Kuuntele Radio Deitä, katsele TV-seiskaa, vältä evoluutiosta kertovia luonto-ohjelmia ja kriittisiä historiasarjoja, kuuntele tarkasti, mitä setämiehet haluavat Sinun ymmärtävän Ramatun teksteistä, sulje korvasi teologiatiteteen, erityisesti kriittisen tekstianalyysin tuloksilta, lue Raamatun (Pyhän Hengen johdatuksesta...?) tietoisesti muunneltua uskisversiota, älä usko, mitä fysiikan ja biologian opettaja kertoo elottoman ja elollisen universumin synnystä. Ole erityisen puukorvainen kaikille skeptikkojen analyyseille siitä, mitä ja miten ihminen voidaan saada uskomaan erilaisia harhoja ja huijauksia. Näillä piku rajauksilla olet valmis uskomaan mitä tahansa nämä uskonsedät Sinulle tuputtavat.

...että sellainen heitto.


Vieras

#20563 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Jumala,auta!

15.09.2013 09:58

#20562: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nähtävästi meiltä puuttuu keskusteluvälineet. Todennäköisesti kanssasi ei kannata jatkaa tätä keskustelua. Mitäpä syytä jatkaa jos toinen puhuu aidasta ja toinen aidan seipäistä tai jopa ihan toisesta aitauksesta.

Vain tämän verran enää lisää: Ei siis ole kuitenkaan kyse mielestäni setämiehestä ja hänen halustaan vaan Pyhä Henkihän on se vaikuttaja kristinuskossa. Valitan, kanssasi on aivan mahdotonta, ei mitääään yhteistä.

Olisi ehkä hyvä jos jompi kumpi meistä käyttäisi nimimerkkiä. Tietäisi välttää ja kiertää kaukaa.


Vieras

#20564 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Jumala,auta!

15.09.2013 10:02

#20563: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Jumala,auta!

 

Sinun käsityksesi mukaan kristitty ei voi tehdä vakavasti otettavaa tieteellistä tutkimusta, vaan hän haakuilee raamatunlauseiden perässä ja yrittää sovittaa todellisuuden niiden mukaisiksi. Ei ihme, ettei keskusteluyhteyttä synny.

 

 

 

 

vieras vaan

#20565 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Jumala,auta!

15.09.2013 10:16


Vieras

#20566 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Jumala,auta!

15.09.2013 10:20

#20564: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Jumala,auta!

Haluaisitko harkita nimimerkin käyttämistä. Jos vastaus on myöntävä, kerro minkä nimimerkin keksit. Siitä saattaisi olla se hyöty, etten sinua vaivaisi kommentillani. Sinänsä jännää, että löytyykö sopu (tästäkään). Muut puuhat taas odottavat vuoroaan.

vieras

#20567 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Jumala,auta!

15.09.2013 10:25


Vieras

#20568 Pohja avioliiton onnistumiselle luodaan jo kouluissa

15.09.2013 10:47

Alppilan yläasteella jonkun rehvastelevan suunsoittajan ulos ruokalasta työntänyt opettaja on sitten kuulemma saanut potkut. Helsingin kaupungin opetusvirasto on näin antanut vahvan signaalin siitä, että valtaa ainakin Helsingin kouluissa käyttävät jatkossa ne agressiivisimmat, kusipäisimmät tai kieroonkasvatetuimmat häiriköt. Kiitos erityisesti Opetusviraston johtajalle Rauno Jarnilalle ja opetuspäällikkö Marjo Kyllöselle sekä Kauniaisten opetuspäällikölle Sari Aarniokoskelle kuin myös Alppilan yläasteen rehtorille Maria Uutaniemelle unohtamatta Helsingin entistä henkilöstöpäällikköä (nyk. apulaiskaupunginjohtaja, huhhuh) Ritva Viljasta. Nämä silmät leimuten esittivät vihapuheita järjestyksenpitoa vastaan.

http://3.bp.blogspot.com/-NWro0ywSQRM/UWLwFDtIJ9I/AAAAAAAAE3s/cf2oBV3HDxA/s1600/...


Vieras

#20569 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Jumala,auta!

15.09.2013 10:55

#20563: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Jumala,auta!

"Olisi ehkä hyvä jos jompi kumpi meistä käyttäisi nimimerkkiä. Tietäisi välttää ja kiertää kaukaa."

Itse osaan kyllä välttää keskusteluja, jotka koskevat pelkästään noita esittämiäni rakenteita. Niille on omat fooruminsa, joille en erehdy menemään. Tällä foorumilla puutun siihen, että niillä yritetään vaikeuttaa ihmisten elämää, joilla ei ole mitään kiinnostusta moisia uskomuksia kohtaan. Älä siis luikuroi vastuustasi.

"Ei siis ole kuitenkaan kyse mielestäni setämiehestä ja hänen halustaan vaan Pyhä Henkihän on se vaikuttaja kristinuskossa. "

On aika ylimielistä omia koko krisitinusko ja Pyhä Henki oman nurkkakuntaisen lahkon yksityisomaisuudeksi. Käsi sydämelle, että esimerkiksi vanhalestadiolaiset uskonjohtajat eivät ole käyttäneet uskonopin tulkintojaan omaksi edukseen, kun ovat vaatineet seksuaalisesti hyväksikäyttämiensä lasten antavan anteeksi asian ja jättävän asia sikseen. Tai että helluntailaisia pedofiilipappeja ei olla yritetty "hoitaa" seurakunnan sisäisesti uskon ja anteeksiantamuksen voimalla pois taipumuksestaan. Tai että lestadiolaisäitien kokemukset tuskallisesta asemastaan syynytyskoneina ei olla yritetty vaimentaa ulospäin viestittäessä - ties mihin Raamatunlauseisiin vetoamalla.


Vieras

#20570 Re: Pohja avioliiton onnistumiselle luodaan jo kouluissa

15.09.2013 11:20

#20568: - Pohja avioliiton onnistumiselle luodaan jo kouluissa

 

Tuo on surkein aasinsilta aikoihin. Esittämäsi asia ei mitenkään liity tähän keskusteluketjuun. Tosin eipä liity Israelin arkeologiakaan tai Radio Dein ohjelmatarjonta.

 

 


Vieras

#20571 Havaiji on hyväksymässä tasa-arvoiset avioliitot

15.09.2013 11:46


Havaijista on tulossa Yhdysvaltain 14. osavaltio, joka laillistaa tasa-arvoiset avioliitot. Osavaltion kuvernööri Neil Abercrombie on kutsunut koolle ylimääräisen lakiasäätävän kokouksen.

Demokraattinen kuvernööri julisti: "Tämän erityisistunnon koolle kutsuminen perustuu siihen, että voimme tehdä oikein tasa-arvon saavuttamiseksi Havaijilla. Voimme täysin keskittyä tähän tärkeään asiaan ilman, että meidän täytyisi hajauttaa huomiomme niihin satoihin lakiesityksiin, joita tavallisen istuntokauden aikana ehdotetaan."

Vaikka demokraatit hallitsevat sekä osavaltion edustajainhuonetta että senaattia, republikaaninen edustaja Gene Ward on ilmaissut mielipiteensä: ”Havaijin asukkaat eivät ole valmiina tähän lakiin. Uskon, ettei kadun mies ole täysin valmistautunut tähän.”

Erityisistunto pidetään lokakuun 28 päivänä, ja siinä todennäköisessä tapauksessa että laki hyväksytään, samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä häitä aletaan viettää marraskuun puolivälistä lähtien. Abercrombie vahvisti: "On tullut samansukupuolisten avioliittojen aika ja on tullut aika tunnustaa, että niitä voidaan juhlia loukkaamatta tämän osavaltion uskonnollisia periaatteita."





Hän oli täynnä armoa ja totuutta

#20572 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 11:48

#20562: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Sivusta keskustelua seuranneena voin vakuuttaa, että Pyhä Henki on todellinen Persoona. Nähtävästi sinä et Häntä tunne, mutta voit tulla tuntemaan jos haluat. Raamatussa on kysymys alusta loppuun asti Jeesuksesta, ja Pyhä Henki tekee Jeesuksen eläväksi.

Luomisesta sen verran että Jumala loi kerran maapallon ja luo vielä toisen kerran uudet taivaat ja uuden maan.Tämä toinen luominen tapahtuu koska synti kaikkine seurauksineen on saastuttanut maan. Jumala varmasti tietää enemmän maailman synnystä kuin biologian opettajat, koska Jumala loi koko luomakunnan suurella viisaudella ja voimalla.

Sivusta seuraileva

#20573 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 11:50


Vieras

#20574 Re: Miehen ja naisen välinen suhde

15.09.2013 12:01

#2: Pitäisi kaikille terveille olla itsestään selvä asiakin. - Miehen ja naisen välinen suhde

anteeksi kuinka? kerrohan ensimäiseksi, mistä bakteerista/viruksesta homous tulee?


Vieras

#20575 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

15.09.2013 12:09

#20572: Hän oli täynnä armoa ja totuutta - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ok. oletetaan, että Jumala tietää enemmän kuin biologian opettaja. Miten sinä voit tietää, mitä Jumala tietää? Näitä Jumalan oikean tiedon levittäjiä kun on kolmetoista tusinassa, ja kaikki toistensa todistusta eksytykseksi tuomitsemassa.