Adressi väistötilojen hankinnasta Kalajoen Merenojan koululle

Adressi väistötilojen hankinnasta Kalajoen Merenojan koululle  

Kalajoen valtuusto on vuonna 2017 päättänyt purkaa Merenojan koulun toistuvien sisäilmaongelmien ja vakavien rakennevaurioiden vuoksi. Tilat ovat edelleen Opetuskäytössä purkamispäätöksestä ja sisäilmaongelmista huolimatta. Väistötiloja on hankittu syksyllä 2017 vain osalle oppilaista.

Me, tämän adressin allekirjoittaneet vaadimme Kalajoen kaupunkia hankkimaan välittömästi lisää väistötiloja (parakkeja) siten, että vanha koulurakennus voidaan poistaa kokonaan opetuskäytöstä. Näin kaikki oppilaat saavat yhdenvertaisesti opiskella terveellisissä ja turvallisissa tiloissa.

Tällä hetkellä tiloissa opiskelevat kertovat oireensa olevan mm. jatkuvaa yskää, äänen käheyttä, silmien ja ihon kutinaa, kuumeilua, päänsärkyä, nenäverenvuotoa ja migreeniä, huonovointisuutta, toistuvia poskiontelotulehduksia sekä poikkeuksellista väsymystä ja keskittymiskyvyn puutetta. Osa saa oireita jo lyhytaikaisen tiloissa oleskelun jälkeen.

Terveyshaittojen ohella oppilaan poissaoloista seuraa opintojen menestymisen heikentyminen, kaveripiiristä eristäytyminen sekä myöhemmin myös tulevassa työpaikassa herkempi oireilu. Haitat jatkuvat pahimmillaan läpi elämän.

Perusopetuslain nojalla oppilailla on ehdoton oikeus terveelliseen ja turvalliseen oppimisympäristöön. Katsomme, että ainoa tapa järjestää opetus vastuullisesti ja lain edellyttämällä tavalla, on hankkia väistötilat kaikkien oppilaiden käyttöön.


Merenojankoulun vanhemmat    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Merenojankoulun vanhemmat voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Pitäisikö valtion kasvattaa tukeaan kulttuurille ja taiteelle?