Adressi pienlainayritysten työntekijöiden puolesta

Adressi pienlainayritysten työntekijöiltä

Hei kaikki!

Kuten moni teistä onkin jo tietoinen, kehitteillä on rajoituksia joiden myötä pienlainayritysten toiminta lakkautetaan tai rajoitetaan siten, että suurin osa ko. yrityksistä joutuvat lopettamaan toimintansa.

Pienlainayrityksissä on töissä noin 300 henkilöä joihin nämä rajoitukset suuresti vaikuttavat. Jos yritykset lakkautetaan jää kaikki nämä työntekijät työttömiksi. Tämän lisäksi kaikki yritykset ja henkilöt, kirjanpitäjistä markkinointipalveluihin menettävät pienlaina-asiakkaansa.

Tahdommekin nyt tuoda pienlainayrityksen työntekijän näkökulman asioista esille!

Ensinnäkin meitä ihmetyttää suuresti miksi meitä työllistäviä yrityksiä kohtaan on niin suuria ennakkoluuloja ja mielipiteitä. Mielestämme kysyntä on luonut tarjonnan ja yrityksiä on perustettu suuren markkinaraon tähden. Kenenkään ideana ei takuulla ole ollut riistää vähempiosaisia tai tienata multimiljoonaomaisuutta. Mietitään hetki yritystoiminnan päämäärää, tehdä voittoa. Jos yrityksemme toimii niin, että lainaamme rahaa asiakkaille joilla on maksuvaikeuksia, luottohäiriöitä tai ajaisimme tahallisesti asikkaamme näiden partaalle, on ilmiselvää että se olisi tappiollista toimintaa jos emme kerran saa antamiamme rahoja takaisin. Joten miksi yritysmuotomme mielletään niin, että ainoa tavoitteemme on synnyttää rahallista ahdinkoa?

Mikähän tässä palvelussa on niin ikävää että se täytyy saada ajaa alas? Voimmekin miettiä että pitääkö kaikki yritykset joissa rahaa vastaan tarjotaan palvelua taikka materiaa on lopetettava?  Sehän on ilmiselvää että jos ostan kaupasta housut, on minulla 50 euroa vähemmän varaa maksaa laskuja josta johtuen on todennäköistä etten pysty maksamaan puhelinlaskuani jonka seurauksena saan maksuhäiriömerkinnän? Miten tämä eroaa pienlainasta johtuvan laskun aiheuttamaa kulua?

Pienlainayritykset ovat markkinoiden ainoa keino saada pieni rahamäärä pienelle ajalle. Aina ei ole kaveri tai vanhempi lainaamassa rahaa joka lähtöön, joten miksi sitä ei saisi yritys antaa korvausta vastaan? Tietenkin tahdomme vaalia asiakkaita jotka käyttävät palveluamme viisaasti ja maksavat lainansa takaisin jotta molemmat osapuolet hyötyvät palvelusta. Positiivisen luottorekisterin avulla tämä olisi helpompaa, näkisimme kuinka monta lainaa henkilöllä kustakin yrityksestä on avoinna. Tietenkään emme lainaisi henkiölle jolla on usea maksamaton laina, sehän tarkoittaisi sitä että on hyvin epätodennäköistä että asiakas olisi kykenevä maksamaan kaikkia ajoissa tai kerrallaan. Näin vältyttäisiin myös aiheuttamasta asiakkaalle taloudellista päänvaivaa.

Kuten jo varmasti olette huomanneet, käsitellään pikalaina-alaa julkisuudessa ja virkamiestasolla. Lähes kaikki käsittely tapahtuu valheellisten tietojen perusteella.

 

Nyt pyydämmekin kaikkia yhteistyöhön sen edestä ettemme menetä työpaikkojamme, eikä myöskään pienlainayhtiöille työskentelevät firmat menetä asiakkaitansa!

 

Ystävällisin Terveisin taskuraha.fi asiakaspalvelu ja työntekijät!