Avoimet päiväkodit pidettävä auki Vantaalla

Me allekirjoittaneet vaadimme Vantaan kaupunkia jatkamaan Vantaalla toimivien avointen päiväkotien toimintaa pikimmiten.

Vantaan kaupunki piti avoimet päiväkodit yhtäjaksoisesti suljettuina koronaepidemiatilanteeseen vedoten kolmen kuukauden ajan joulukuun 2020 alusta alkaen. Maaliskuun 2021 alusta avointen päiväkotien toimintaa jatkettiin muutaman viikon ajan, kunnes toiminta jälleen keskeytettiin 17.3.2021.

Avoin päiväkotitoiminta pyrkii tukemaan erityisesti kotihoidossa olevien lasten perheitä. Lapset tapaavat avoimessa
päiväkodissa samanikäisiä leikkikavereita ja saavat kehittäviä virikkeitä
ohjatussa toiminnassa. Lapsen huoltajalle avoin päiväkotitoiminta antaa mahdollisuuden saada vertaistukea muiden lasten vanhemmilta ja keskusteluapua päiväkodin henkilökunnalta. Avoin päiväkotitoiminta onkin merkittävä osa perheiden hyvinvointia ja se myös ennaltaehkäisee perheiden ongelmia.

Varhaiskasvatuslain mukaan varhaiskasvatuksen yhtenä tavoitteena on antaa kaikille lapsille yhdenvertaiset mahdollisuudet varhaiskasvatukseen. Jos avoimet päiväkodit pidetään edelleen suljettuina, tämä tavoite ei toteudu kotihoidossa olevien lasten osalta.

Avointen päiväkotien toiminta on mahdollista järjestää koronaepidemiankin aikana turvallisesti esimerkiksi ulkotiloissa ja osanottajien määrää rajaten.

Edellä mainittujen perustelujen nojalla vaadimme, että Vantaan kaupunki jatkaa avointen päiväkotien toimintaa välittömästi.


Saara Lantta-Lehtola    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Saara Lantta-Lehtola voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…