Ei 4G-mastoa koulun ja päiväkotien viereen

HUOMIO Siltamäki – Suutarila – Tapaninkylä – Töyrynummi – alueiden asukkaat!

Helsingin Kaupungin rakennusvirasto on myöntänyt TeliaSonera Finland Oyj:lle luvan rakentaa 26 m korkea GSM-maston ja 4G-tukiaseman Olkipolku 2:n puistikkoon.

Maston välittömässä läheisyydessä toimii Töyrynummen ala-asteen koulu, Himmelin ja Kaskisavun päiväkodit ja Kesannon leikkipuisto, sekä lähimpänä ala-asteen urheilukenttä.

Ympäristöministeriön ohjeen ja EU:n suositusten mukaan mastoja ei enää saisi rakentaa alueelle, missä sijaitsee julkisia rakennuksia, kouluja, lasten päiväkoteja jne. Mastoja ei ohjeen mukaan missään tapauksessa saisi rakentaa näin lähelle em. kohteita. Tässä tapauksessa suosituksia ja ohjeita rikotaan räikeästi lasten terveyden kustannuksella.

Terveyssyistä mastoja ei tutkimusten mukaan saisi rakentaa 400m lähemmäksi mainittuja kohteita. Muualla Euroopassa tutkimus on osoittanut, että mastojen säteily on voimakkainta 0-400m alueella 4G-tukiasemasta ja että mm. syöpäriski on tämän alueen sisällä moninkertainen verrattuna yli 400m etäisyydellä 4G-tukiasemasta. Tutkimusten mukaan 4G-mastojen säteilyarvot ovat selkeästi edeltäjiään 2G- ja 3G-mastoja suuremmat.

Mastot keräävät talvella lunta ja jäätä, joka irrotessaan aiheuttaa ympäristövaaran lähellä liikkujille. Maston sijoituspaikka on aivan koululaisten ja urheiluseurojen käyttämän urheilukentän vieressä.

Tiesitkö, millainen säteilyvaara meitä ja meidän lapsiamme uhkaa, kun uusia gsm- mastoja, 4G –tukiasemia pystytetään asuinalueellemme? Nyt sellainen on tulossa Töyrynummen koulun urheilukentän viereen.

Jos haluamme estää maston rakentamisen asuinalueellemme, on toimittava ripeästi!

Oheiseen kansalaisadressiin nimensä kirjoittava ilmaisee kielteisen kantansa maston rakentamista vastaan.

Kansalaisadressi luovutetaan Helsingin Rakennuslautakunnalle 9.10.2012 kokoukseen, jossa käsitellään aikaisemmin esitettyä valitusta maston rakentamista vastaan.

 

Lisätietoa seuraavista linkeistä:

http://www.slideshare.net/MAhonen

http://www.slideshare.net/slideshow/embed_code/9730824?hostedIn=slideshare&referer=http://www.slideshare.net/MAhonen

http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

http://www.sahkoailmassa.fi/sahkoa_ilmassa_PDF.pdf

http://www.sateilykontrolli.fi/kauppa/kirjat/langaton-teknologia-ja-terveys.html