Eläinkokeille STOP!!!

Eläinkokeet on eläimelle suunnatonta kipua. Siinä kohdistetaan eläimeen ärsykkeitä esim. kemikaaleja, kipua, lääkkeitä ääniä ja äärimmäisiä olosuhteita. Testin aikana tutkijat tarkkailee eläimen vastustusta ja reagointia ärsykkeisiin. 

Eläinkokeilla halutaan saada tietoa eri tuotteiden vaikutuksista eläimeen haitta- sekä hyötyvaikutuksista. Tuotteet voi olla vaarallisia tai hyödyllisiä ihmiselle tai luonnolle. Ihmisille ei voida suorittaa testejä riskien tai eettisten ongelmien takia silloin tehdään eläimille alustavia ja varsinaisia kokeita joihin eläimiä kuolee tai lopetetaan jos kärsii liian paljon joka tarkoittaa sitä että eläin joutuu kärsimään ainakin puolituntia kovaa kipua jonka jälkeen vasta eläin lopetetaan. 

Suomessa eläinkokeita säädellään eläinsuojelulain ja geenitekniikkalain mukaisesti sekä erillisellä koe-eläintoimintalailla, joka, määrää eläinkokeiden suorittamisen selkärankaisilla luvanvaraiseksi toiminnaksi.

Lupa koe-eläinlaitoslupa on haettava lääninhallitukselta.

Luvan saaminen edellyttää :

    -Luvan hakijalla on eläinkokeiden hyväksyttävään suorittamiseen tarvittavat tilat        

 - asiantunteva henkilöstö  

   - eläinlääkintähuolto on järjestetty asianmukaisesti.

Ennen tilojen käyttöönottoa on lääninhallituksen tarkastettava  ja hyväksyttävä ne.

Varsinaisiin eläinkokeisiin tarvitaan eläinkoelupa, joka haetaan eläinlautakunnalta.

Luvan saaminen edellyttää.

-koe suoritetaan laitoksessa jolla on koe-eläinlaitoslupa  

 -kokeella on eläinsuojelaissa hyväksytty tarkoitus    

-suorittaja on ammattipätevä  

 -vaatimukset täyttyvät mitkä ovat eläinsuojelulaissa          

 -eettisesti oleva hyöty joka on odotettavissa

Viranomaisen on myös tutkittava mm. kaikki eläinkokeita edellyttävät testausehdotukset, minkä uskotaan estävän tarpeettomia eläinkokeita.

Koe-eläimistä suurin osa ovat hiiret. kokeissa käytetään myös kaneja, marsuja, kissoja, koiria ja simpansseja. Niillä on fysiologia eniten samanlainen ihmisten kanssa. näiden eläinten kesken on kuitenkin suuria eroja esim aineenvaihdunta mikä tekee eläinkokeista epäluotettavia. Eniten eläimillä testataan lääkkeitä, rokotteita, kodin kemikaalit, tuholaismyrkyt sekä leikkaustekniikat. Lisäaineiden tai ihmisiin mahdollisesti kulkeutuvien kemikaalien vaikutuksia eläviin olentoihin tai luontoon testataan myös. Eläinkokeet aloitettiin 1800-luvun alkupuolella. Suomessa testataan joka vuosi  200 000-650 000 selkärankaista eläintä.

Joka on mielestäni erittäin suuri määrä. Eläinkokeet pitäisi lopettaa! 

Siitä on liikaa kärsimystä eläimille ja liikaa on tuotteita joita testataan. 

Eläimiltä saatetaan katkasta jalkoja poikki ja muutakin erittäin kivuliasta tehdään. Mitään kipulääkkeitä ei voi oikein käyttää ennenkuin on kärsinyt jo ihan liikaa. Sehän vaikuttaa testin tulokseen jos annetaan samantien kipulääkettä. Mielestäni nämä kokeet voisi tehdä jotenkin tieteellisesti eikä eläviä olentoja kiduttaa.

Ihmisten Pitäisi enemmän kiinnittää huomiota ostamiinsa tuotteisiin. joissain lukee että ei ole käytetty eläinkokeita vaikka olisikin. Niihinkään ei aina kannata luottaa koska niissäkin valehdellaan joka on mielestäni todella törkeää ihmisen pitäisi saada tietää varmasti onko käytetty vai ei.

 

Mieti itse jos sinulle tehtäisiin kokeita etkä ymmärtäisi miksi sinua satutetaan etkä voisi tehdä mitään sen estämiseksi! Valinnoilla vaikutamme!