Eläkeikä 65

Työstä poisjäävä väestönosa kasvaa koko ajan. Eläkkeet ja jatkuvasti nousevat lääke- ja sairaanhoitokulut on maksettava - se on aktiiviväestön velvollisuus vanhempaa ikäpolvea kohtaan, kaikki rahastoidut varatkaan eivät riitä ylihuomisen laskuihin.

Matti Vanhanen oivalsi oivalletun asia. Nyt halutaan palauttaa muualla niin tyypillinen normieläkeikä voimaan, se on 65 - töitähän saa tehdä pidempääkin.

Vanhasen "virhe" oli menettelytapa, mutta se ei muuta sitä faktaa, että yhteiskuntamme rahoitusmalli pitää hoitaa huomennakin. Päämäärä on, että tyytyväisempi ja terveydeltäänkin kuin työmotivaatioiltaan jaksava kansa maksaa yhteiskuntavastuullisesti luomamme demokratian kulut ja velvoitteet.

Nostetaan eläkeikäraja portaittain ja soveltuvasti 65:een ikävuoteen. Kyllä.

Ilkka Luoma

PS. [lisätty 6.3. klo 16:44]
Useat eläkeiän nostoa kannattavat henkilöt ovat lähettäneet sähköpostia ja vieroksuvat tässä tekstissä yksipuolista Matti Vanhasen nimen mainintaa. Toki arvellaan koko hallituksen olevan "täysillä" noston takana, mutta Vanhanen on pääministerinä "leimautunut" aiheeseen. Katsommme, että olisi väärin jo nimensä ja kannatuksensa antaneita kohtaan muuttaa "lennossa" alkuperäistä tekstiä.

Sivustolle ei myöskään onnistuta laittamaan keskustelua käyntiin ruuhkien takia, mutta paljon mielipiteitä on tullut adressin tekijän sähköpostiin - nämä tekstit julkaistaan ilman nimeä myöhemmin. Nimeä ei voida tuoda esille, koska ei ole tietoa saisiko niin tehdä.

Keskustelu onnistuu nyt.