RUDUS Lempäälän Sääksjärven kiviaineksen otto 2.vaihe

Kommentoitu viesti

Tapio Eronen
Vieras

#81 Faktat tärkeitä

08.02.2011 12:57

Kun AVIn juristit päättävät ympäristöluvasta, niin tosiasiat painavat varmasti enemmän kuin tunteet. Selkeät virheet ja puutteet YVA-selostuksessa painavat. Löytyykö näistä aineksia valitukselle/lausunnolle:
1) arseenimittaukset antavat väärän tuloksen,
2) räjähteet vaativat luvan ym, paineaalto- ja sirpalevaara-asiaa ei selvitetty, ei suuronnettomuussuunnitelmaa,
3) lapsivaikutusta ei ole tutkittu,
4) Perimmäisen luonnonsuojelualueen arvokkaat kohteet häviävät (YVA s. 137-138).
Kuka osaisi tehdä kunnon tekstit?

Koulun tilaisuudessa joku sanoi, että liito-oravista on kuvia. Nyt kuvat äkkiä esiin!

Olen ollut yhteydessä Treen kasvitieteellisen yhdistyksen erääseen johtohenkilöön, joka on alustavasti luvannut kesällä selvittää hajuheinän ja muiden mahd. uhanalaisten kasvien esiintymistä louhosalueella.

Kalasääski on pesinyt varmasti ainakin vuodesta 1996 alueen lähellä. Kirjoitin siitä silloin jutun Lemp-Vesilahden Sanomiin. Tosiasiassa se oli pesinyt jo 2-3 vuotta sitä ennen.

Lempäälän seurakuntaneuvosto on käsitellyt Rudus-asiaa 10.1.11 § 10. Löytyy netistä.
Asia jatkuu sielläkin. Olkaa yhteydessä ao. henkilöihin.

Naapurini Tapio Vuolahden kanssa lähetimme Rudukselle Avoimen kirjeen, jossa esitimme, että kaikilta säästyisi paljon aikaa, vaivaa ja rahaa, jos Rudus Oy ymmärtäisi tässä vaiheessa luopua koko hankkeesta. Teksti on julkaistu L-VS 31.1.11. Otsikko on lehden laittama. Rudus Oy vastasi meille ympäripyöreästi.

Lempäälän vastavalittu ympärisöjaosto: pj Jarkko Lahtinen, vpj Jouni Vaitniemi, Annele Matintupa, Tapani Mäkitalo, Päivi Lehtomäki, Riitta Aspila, Jaakko Nurmesniemi, Risto Knuutila, Anne-Mari Mansikka, Riku Floman ja Mervi Uitti. Kaikilla varajäsenet. Yhteystiedot Lempäälän nettisivuilta. He ovat tosi ison asian päättäjinä!

Onko kenelläkään tuttuja Ruduksen suomalaisessa tai kansainvälisessä johdossa? Lobatkaa hankkeesta luopumisen puolesta.

Vastaukset

Sipiläläinen
Vieras

#82 Re: Faktat tärkeitä

2011-02-08 15:06:10

#81: Tapio Eronen - Faktat tärkeitä 

Painavaa asiaa herra Eroselta.

Jos louhoshanke toteutuu, menee allekirjoittaneelta usko suomalaisen oikeusvaltion päätöksentekoelimiin ja koko YVA-menettelyyn. Eihän hankkeen "järkevyyttä" voi mielestäni perustella millään jos ja kun sitä verrataan sen aiheuttamiin haittavaikutuksiin niin alueen ihmisille kuin ympäristöllekin. Jollain keinoin, jos ei muuten niin kansanliikkeen voimalla, pitäisi saada menemään viesti perille niin kunnan ympäristöjaostolle kuin AVI:n päättäjillekin.

 

Vieras
Vieras

#85 Re: Faktat tärkeitä

2011-02-10 09:55:37

#81: Tapio Eronen - Faktat tärkeitä 

Sääksen pesinnästä

Suunnitellun louhoksen välittömässä läheisyydessä Matojärven vieressä sääksi on pesinyt jo 1960-luvun lopulta, useita polvia siis. Tämä tieto on Pirkkalassa.




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…