Pro Kirkkoharju

Kommentoitu viesti

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#389 Re: 2,9 hehtaaria on kohtuullisen iso alue

15.02.2011 17:17

#388: sdfsdf - 2,9hehtaaria vastaan neliökilomterejä? 

Kaikki on suhteellista. Minun mielestäni 2,9ha ei ole pieni alue, jos siihen suunnitellaan mahtuvaksi 10 kerrostaloa. 10 kerrostalon vaatiman maa-alueen koon pystyy jokainen hahmottamaan mielessään.  Jos joku pitää tällaista aluetta pienenä rippuna, niin silloinhan kunnalle ja Sorolalle ei ole temppu eikä mikään tehdä maanvaihto eli vaihtaa ao. alue niin, että Sorola saa rakennettua kerrosneliönsä rakentamiseen paremmin soveltuvalle alueelle.

Asukasmäärän lisääminen Kangasalle (noin 250) on mielestäni myös huono peruste Kirkkoharjun pohjoisrinteen tuhoamiseksi. Ensiksikin, kuka takaa, että asukkaat tulisivat kuntamme ulkopuolelta? Ei kukaan. Kaikki muuttajat voisivat olla omasta kylästä. Toiseksi, kunnan asukasmäärän kasvattaminen ei takaa, että kuntaan jäävät uudet tulot veroina ym. ylittäisivät uusien asukkaiden aiheuttamat menot (koulut, päivähoito, terveydenhuolto, vanhustenhuolto, sosiaalitoimi jne.). Jos uusien asukkaiden kiivas haaliminen olisi kunnille riskitön, hyvä bisnes, se olisi toteutettu jo aikaa sitten.

Minun tai Ari Mänttärin mökki ei ole todellakaan jäämässä Kirkkoharjun pohjoisrinteeseen suunniteltujen kerrostalojen taakse.  Pro Kirkkoharju haluaa yksinkertaisesti vain sitä, että vielä kohtuullisen yhtenäinen ja arvokas harjukokonaisuus säilytetään sellaisenaan meille kaikille yhteisenä virkistys- ja liikunta-alueena. Kirkkoharju ei yksinkertaisesti kestä jatkuvaa lohkomista ja nyrhintää.  Rakentamiselle löytyy paljon tilaan muualta kunnastamme.

Emme ole ajatuksinemme yksin. Pro Kirkkoharju -nettiadressin on allekirjoittanut jo lähes 1600 harjun ystävää ja puolustajaa. Ja lisää näyttää tulevan koko ajan.

 

Vastaukset

Maija "Big Mama" Virtanen
Vieras

#390 Re: Re: 2,9 hehtaaria on kohtuullisen iso alue

2011-02-15 18:08:34

#389: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Re: 2,9 hehtaaria on kohtuullisen iso alue 

 Supliikkimiehiä tuntuu Kannus olevan. Puolustautuu hienosti. Kannukselle sdfsdf:n viesti on varmasti mieleen,vaikka kirjoittaja kannattaakin rakentamista kuten minä.  Jos alue on jonkun mielestä pieni, niin sitähän helpompi Kannuksen on perustella päättäjille ja Sorolalle vaihtokaupan erinomaisuus! Lisää tällaisia kirjoituksia sdfsdf.   Kannuksella on laaja ja usein käytetty sanavarasto vihjailemiseen:ehkä, saattaa,tod.näk. ilmeisesti jne.    Totta on , että tämä  on pienen piirin hanke reviirinsä suojelemiseksi. Aika mekkalaa pitävät linnutkin keväällä. Samasta syystä.   Ei kannata huolehtia siitä, kuka asumaan tulee ja mistä; kyllä tänne saa muuttaa köyhempiäkin. Autetaan yhdessä heitä. Se tarkoittaa solidaarisuutta. Olisi maailma kamala paikka jos kaikki ajattelisivat kuten Kannus; vain lapsettomille, varakkaille, terveille ja hyvätuloisille hän soisi paikan Kangasalla?     20v. asia on ollut työn alla. Sitä ei voi sanoa kiivaaksi haalimiseksi. Eikä harjua tuhota. Se rakennetaan kauniisti kuten Mäntyveräjä.   Luonnosuojelun nimissä nykyään voi tehdä melkein mitä tahansa. Herkemmät uskoo kaiken. Se on supliikkia. Huomattakoon vielä:Ilmeisesti yli 27000 kuntalaista ei ehkä ole allekirjoittanut adressia. Kyllä maailmaan ääntä ja bittejä mahtuu.   

Vieras ihme
Vieras

#394 Re: Re: 2,9 hehtaaria on kohtuullisen iso alue

2011-02-15 20:02:39

#389: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Re: 2,9 hehtaaria on kohtuullisen iso alue 

 Kyllä vaikka kaikki muuttajat voivat olla valmiiksi kangasalalaisia. Lapset muuttavat pois kotoa, opiskelevat, tekevät työtä ja ryhtyvät maksamaan veroa. Vanhemmat ihmiset, köyhät niinkuin rikkaatkin, saattavat muuttaa ok-talosta kerrostaloon. Ok-taloon tulee uusia asukkaita. Ehkä jopa ulkomailta. Onko tämä jollekin ongelma? Kannus?