Karkkilan löytöeläinten talteenottopaikka vaihtoon

Kommentoitu viesti


Vieras

#17

29.03.2013 08:08

En ole lukenut kaikkia tiedotteita yms., mut onhan paikasta ilmoitettu Etelä-Suomen läänin aluehallintovirastoon, ja sieltä sit eläinsuojeluasioista vastaava taho? Varmaan on.

Vastaukset

Maija Ankkuri

#18 Re:

2013-03-29 11:33:09

#17: -  

Jos menet  luet lehtijutun loppukappaleen, huomaat, että siinä on haastateltu läänineläinlääkäri Tapani Parviaista, joka löysi jo silloin ko. paikan toiminnasta epäkohtia.  https://sites.google.com/site/animalprotectioncom/home/hymyn-juttu

Syyttäjä perusteli syyttämättäjättämistä sillä, ettei Turrella ollut pantaa ja siinä puhelinnumeroa. 

(Kannattaa muuten lukea edellä olevista kommenteista pisimmän lopusta: "Suhmurointiin on liittynyt eläkeläisen toimiin tyylinmukaisesti....").

Löytöeläinten talteenottopaikat ovat hyvin pitkälle kunnan vastuulla. Suomen Löytöeläinapu on tosin valittanut kolmesta kunnasta lääniin (nykyinen aluehallintovirasto). Kahdella kunnalla ei ollut lainkaan kissoille talteenottopaikkaa, eikä kolmas ota löytöeläimiä viikonloppuisin (vieläkään).  Siitäkin on valitettu, mutta ei mitään vaikutusta.

Kaksi ekaa kuntaa on korjannut puutteen.  Parhaillaan on myös em. valitusten takia esittelykierroksella laki, jonka perusteella kuntaa voisi sakottaa eläinsuojelulain 15 pykälän laiminlyönneistä.  Tällä hetkellä ei mitään sanktiota laiminlyönnistä seuraa. Yritetty on, sillä Lounais-Suomen aluehallitovirasto teki Pomakusta tutkimuspyynnön poliisille, poliisi tutki, mutta ei voinut sakottaa.

 

Muutos eläinsuojelulakiin löytöeläintalojen vaatimusten määrittämiseksi.

#66 Re: Ilmoitus lääniin

2013-05-15 05:06:33

#17: -

Erään toisen, hoitokoiran, tappamisen kohdalla tästä on tehty ilmoitus lääniin. Ei kiinnostanut, ei ole kuulemma laitonta tappaa hoitoon tuotua koiraa. Tipsun elämä päättyi siihen, että hänet vietiin omistajan sairaalassa oloajaksi tuonne hoitoon. Kunnan eläinlääkäri lopetti, ilmeisesti näin oli, vaikka hän asian kielsikin. Tiedustelua ja asiasta hänelle perinpohjaisesti tehtyä selvitystä seuraavana päivänä tämä terve eläinlääkäri olikin odottamatta pitkällä sairaslomalla. Karkkila on pyytänyt tarjousta luotetulta hoitolalta, vaan asia ei ole kolmeen vuoteen edennyt siitä. Tämä Kytökarun kennelin omistaja väittää,  Tipsun tapauksen tiimoilta, että hänellä on Kennelliiton kasvattajana oikeus estää sairaiden eläimien syntyminen ja hänen velvollisuutensa on ne tappaa. Hänen mielestään Tipsun ei olisi koskaan pitänyt antaa elää. Koira oli terve n. 6-vuotias, jolla oli vain alapurenta. Tipsu oli hermostuneena kiertänyt tämän naisen luona ollessaan ympyrää ja jahdannut häntäänsä, stressioire, jota koiran elämässä ikänsä viettäneet eivät olleet hänellä aiemmin nähneet. Karkkilan löytöeläintalon omistaja ihmetteli tätä tapaa minulle puhelinkeskustelussa. Tipsulle oli kolme uutta kotiehdokasta, tärkeämpää löytöeläintalon pitäjälle oli saada tappaa koira. Tämän hän ilmaisi minulle useaan otteeseen käydyissä puhelinkeskusteluissa. "Kun hän saa paperit käteensä koirasta, hän tappaa sen." Tehkää eläimille palvelus ja vaatikaa Karkkilaa lopettamaan NYT löytöeläintalon toiminta. Miksi tämä on n. 80-vuotiaan yksin asuvan naisen ammattina?