Ehdoton vankeusrangaistus lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Kommentoitu viesti

Uhri 35 v.

#53 Uhri 35 v.

01.04.2013 17:55

Julkinen rekisteri suurentaisi ilmoituskynnystä ja rekisteri on kyseenalainen idea?

Kuvitteletko, että uhri selviää elämästään niin, että asia pysyy kaikilta salassa?

MUTTA. Kuten osuvasti sanoit, seksuaalirikollinen kokee olevansa oikeutettu toimintaansa ja ylpeä saamastaan huomiosta. Kuka haluaisi tietää, että tällainen asuu naapurissa tai on osana lastesi elämää?

Vastaukset

Maria Tapola

#100 Re: Uhri 35 v.

2013-04-02 16:59:38

#53: Uhri 35 v. - Uhri 35 v.

Koen että selviytymisprosessissa yksi avainasia onkin salaisuuden tekeminen tyhjäksi. Julkinen rekisteri tosin ei aja painolastin nostamista uhrin niskoilta, vaan toimii yleisten vihapuheiden lietsontakanavan rakentamista.

Tässäkään ketjussa ei sanallakaan sivuta, miten auttaa hyväksikäytettyjä lapsia; tärkeintä tuntuu olevan, että päästään rankaisemaan ja kunnolla, koska "pitäähän lapsia puolustaa". Kostaminen on tietenkin yksi inhimillinen tunne joka näistä nousee mutta se herkästi rakentaa väkivallan kierteitä ja jatkumoita ja sitten ollaan sukupolvien silmukoissa. Ei hyvä idea. Ei pistetä julmuutta kiertoon. Keskitytään toipumiseen ja uudelleenrakennukseen mieluummin.

Rangaistukset saisivat olla kovempia, mutta niiden tulisi koskea ainoastaan tekijöitä, ei uhreja eikä heidän omaisiaan, kuten julkinen rekisteri väistämättä tekisi.