Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

yhteiskunnan peruspilari mies+nainen+lapsi

#6578 Re: Re: Mies ja nainen

05.04.2013 13:06

#6570: miehen nainen - Re: Mies ja nainen

 

Avioliitto on tasa-arvoinen miehen ja nasien välinen julkinen liitto. Tasa-arvoisuus ei siis tarvitse muutosta. Jos joku haluaa muuttaa avioliittokäsitteen, puhukoon siitä eikä tasa-arvosta.

Moni ei vain uskalla käydä asian ytimeen - avioliiton ikiaikainen instituutio historiassa, kulttuurissa, monissa uskonnoissa ja juridiikassa on määritelty uusien maailmaan syntyvien ihmisten tervetulopaikaksi. Jos se paikka on huonossa kunnossa, se tarvitsee kanssaihmisten tukea, ei tuomiota -  tai muutosta miehen ja naisen sukupuoleen.

Vastaukset


Vieras

#6582 Re: Re: Re: Mies ja nainen

2013-04-05 13:22:10

#6578: yhteiskunnan peruspilari mies+nainen+lapsi - Re: Re: Mies ja nainen

"Moni ei vain uskalla käydä asian ytimeen - avioliiton ikiaikainen instituutio historiassa, kulttuurissa, monissa uskonnoissa ja juridiikassa on määritelty uusien maailmaan syntyvien ihmisten tervetulopaikaksi."

Tässäkin ketjussa on useasti "uskallettu", et ilmeisesti vain ole lueskellut tarpeeksi tarkasti. Jo nykyisellään avioliitto on sallittu useille sellaisille ryhmille, joiden liitosta ei maailmaan synny yhtäkään ihmistä, ja toisaalta avioliitto on kielletty useilta sellaisilta ryhmiltä, joiden liitosta maailmaan syntyisi ihmisiä. Kyse on siitä, millä perusteella jotkut saavat avioitua ja jotkut taas eivät: esittämäsi kriteeri nyt ainakin on riittämätön määrittyäkseen yhdenvertaiseksi ja syrjimättömäksi erotteluperusteeksi.


Vieras

#6603 Re: Re: Re: Mies ja nainen

2013-04-05 15:12:16

#6578: yhteiskunnan peruspilari mies+nainen+lapsi - Re: Re: Mies ja nainen

Ei kait kenenkään turvallisuuden tunteen pitäisi kadota siitä että sallii myös toisille perustuslainkin myöntämän oikeuden perheen perustamiselle. Jos elämässäsi tulee mahdollisuus tutustua homoseksuaalisiin ihmisiin, uskon sinun huomaavan ettei ole tarvetta pelätä. Mitään muutostahan ei ole tapahtunut ihmisyydessä. Jokainen vähänkään elänyt tietää, kuinka olemme toisistamme riippuvaisia. Mielestäni elämä on jatkuvaa oppimista, oppimattomuus luo pelkoa.