Kissojen asemaa parannettava eläinsuojelulaissa

Kommentoitu viesti


Vieras

#19 Re: Pitemmän aikaa jo miettiny

08.06.2013 13:33

#13: Santtu - Pitemmän aikaa jo miettiny

Santtu, sulla on hyviä pointteja! Irrallaanpitoon lupa ja ehdottomasti leikkautettava jos meinaa irrallaan pitää. Samaten toi sakko jos alkaa poikueita oleen jatkuvasti. Tohon kissojen irrallaanpitoon muuten taitaa laissa ollakin jo joku pykälä, pitääkin käydä tsekkaamassa.

Vastaukset

Santtu

#20 Re: Re: Pitemmän aikaa jo miettiny

2013-06-08 15:16:11

#19: - Re: Pitemmän aikaa jo miettiny

Tätä asiaa kerinny jo jokusen tovin miettimään ja siitä kerinny jo paasaamaan enemmän ja vähemmän. Suurimman ongelmanhan aiheuttavat juuriki nää irtokissat ja niitten lisääntyminen ja ympäristötaakka.

Kuten joku jo aikasemmin sano nii kissa on metsästävä ulkoelän, mutta niin on koirakin. Eikä koiriakaan saa irti pitää koska luonnoneläimille on annettava pesimärauha kesäisin. Ja hyvä niin. Ja kissakin on ihan onnellinen virikkeellisessä ympäristössä ja ulkonakin saa olla niin paljon kun omistajalle vaan passaa, kunhan se ulkoilu suoritetaan valvottuna ja turvattuna joko valjailla tai häkissä. Totuushan on että irtokissa kissa on laiskan omistajan lemmikki.

Ja onpahan mulla tullu vastaan ulkoileva kissa jonka koirani löysi. Kissa oli paennut ojarumpuun, ympärillä oli jälkiä ja pitkiä keppejä jolla kissaa oli kiusattu ja tökitty. Ja ojarumpu oli lopuksi tukittu lumella niin että kissa ei voinut päästä ulos. Eläinrääkkäystä parhaimmillaan. Vaan missä oli kissan omistaja? Autuaan tietämättömänä odotti lemmikkiään kotiin jossakin. Ja kissan palatessa tuskin oli tietoinen mitä kissansa oli reissullaan läpi käynyt ja että se oi pelastettu varmalta kuolemalta...

Naapurin kissa joutui taasen koiran repimäksi. Koira tosin oli omani, mutta karmea kohtalo kissalla kuitenkin..

Kissan on vaarallista kulkea yksinään. Siitä mulla on on kokemusta ku nähny nii monta juttua..