Itä- ja Keski-Suomen oikoradat

Kommentoitu viesti

Hla vain tavarajunille
Vieras

#9 Haitat ovat etuja huomattavasti suuremmat!!

06.04.2011 13:39

Siis mitä järkee rakentaa rata heinolan kokoiseen kaupunkiin. Sen jälkeen täältä häviää nekin vähät työpaikat, mitä on jäljellä. Yrityksiä, ja uusia asuntoja tänne pitää saada lisää, jottei tartte matkustaa sadan kilometrin päähän töihin. Heinola kuolee sen jälkeen jos tänne vedetään joku oikorata. Ai että "muutama omakotitalo" joopajoo. heinolassakin on siltojen molemmilla puolilla suuria kerrostaloja, joiden arvo heikkenee, jos siitä alkaa kulkemaan pendoliinoja, ja lahdessa ahtialassa useita kymmeniä uusia omakotitaloja radan vieressä, jotka käytännössä sen jälkeen tuhoon tuomittuja. Linjaus pitää sitten viedä 20 km itään nastolan puolelle ja se taas lisää kustannuksia niin älyttömästi että unohtakaa koko juttu!!

Vastaukset


Vieras

#10 Re: Haitat ovat etuja huomattavasti suuremmat!!

2011-04-06 18:34:21

#9: Hla vain tavarajunille - Haitat ovat etuja huomattavasti suuremmat!! 

 

Rautatieasemien lähellä olevien asuntojen hinnat eivät suinkaan laske vaan nousevat kaupunkipaikoissa, koska niistä on niin hyvät kulkuyhteydet. Seuratkaapa vaikka miten on Lahdessa asian laita. Rataa ei tietenkään kannata rakentaa ainoastaan Heinolaa varten vaan koko keskisuomea ja Savoa varten. Heinola vaan olisi suurin ns. nettohyötyjä. Ja nykypäivänä vaan käydään useammin töissä hieman kauempana kuin esim. 30 vuotta sitten. Ja asumiseen Heinola on mitä parhain paikka.

 

 

Topparoikka kiireesti Heinolaan!
Vieras

#13 Re: Haitat ovat etuja huomattavasti suuremmat!!

2011-04-10 18:40:07

#9: Hla vain tavarajunille - Haitat ovat etuja huomattavasti suuremmat!!

Tämä nyt on niin nurkkakuntaisesti ajateltu, kun vain voi.  Kyllä Heinola olisi todella suuri hyötyjä tuosta ratahankkeesta, olisi ollut jo vuosikymmeniä sitten, jos vain olisi ollut poliittista tahtoa hoitaa asia kuntoon aikanaan.  Muutamalla asunnolla ei ole mitään merkitystä yleisen edun nimissä, ne voidaan korvat helposti. Joka on vähänkään matkustanut maailmalla, on myös nähnyt rautatien merkityksen pienille kaupungeille ja niiden ympärillä oleville asutuskeskuksille. Nykyisellään Heinola saa uinua savolaisten mökkitien varressa rauhassa, kun liikenne huristaa ohitse nykyisellään. Muutamat käyttävät  nykyisellään Heinolaa viihtyisänä kotikaupunkinaan, käyden töissä kauempana, kunnon rautatieyhteys toisi tämän mahdollisuuden huomattavasti useamalle.  Teollisuudelle on paljon hyötyä kunnon rautatieyhteyksistä,  Kymijoen ja Mäntyharjunkanavista puhumattakaan.




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…