Itä- ja Keski-Suomen oikoradat

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Itä- ja Keski-Suomen oikoradat.


Vieras

#1

03.04.2011 19:07

Toisi töytä heinolaan ja yhteydet paranisivat
KEB
Vieras

#2

04.04.2011 23:35

Sikamaisia huijareita ovat ne lukuisat poliitikot jotka tämän projektin verukkeilla ovat päässeet eduskuntaan, mutta eivät hommaansa hoitaneet. Senaattorin palkka ja tukeva eläke on ollut se ainoa motiivi, koska kukaan heistä ei enää pidä asiasta ääntä. Kouvostoliiton junankääntöbyrokratia pysyy vielä toiset 60 vuotta VR-duuman päätöksillä, joten Heinolan oikorata hoitaisi tommoset edestakas leluamiset pois päiväjärjestyksestä. Kiitos tämän adressin olemassaolosta.
Vieras
Vieras

#3

05.04.2011 01:04

Kyllä radat toteutuessaan toisivat asukkaita lisää Heinolaan. Junat pysähtyisivät ehkä kerran tunnissa. Junamatka Lahteen menisi alta varttitunnin ,Helsinkiin reilun tunnin, Jyväskylään kolme varttia ja Mikkeliin puoli tuntia. Oltaisi siis todella hyvien yhteyksien varrella eri suuntiin. Ei muuta kuin laaja kansanliike pystyyn vaan asian puolesta.
Vastustaja
Vieras

#4 Vieras1

05.04.2011 05:08

Ratahanke olisi vaan aika hankala toteuttaa. Aiheuttaisi paljon liikenne melua heinolan ja lahden seudulle. jos reitti suunniteltaisiin nykyiselle tavarajuna reitille, joka kulkee omakotialueiden läheltä saisi se aikaan enemmän hankkeen vastustajia kuin kannattajia. Esim. jos asutus-alueiden poikki menisi pendolino kerran tunnissa on melu hieman toisenlainen, kuin se että tavarajuna kulkee pari kertaa viikossa...
Irkku
Vieras

#5

05.04.2011 14:19

Ilman muuta oikorata Heinolan läpi kulkemaan, olisi helppoa ja vaivatonta kulkemista esim. nyt Helsinkiin :)
Kirjoitathan nimesi adressin? Luin Itä-Hämeestä, että adressi on tehty Heinolasta ja eikun allekirjoittamaan heti. Lähetätkö eteenpäinkin, että saadaan paljon allekirjoituksia ja kannattajia, tämä on hyvä juttu :D
..ja Heinolasta junalla
Vieras

#6 Ilman muuta junalla Heinolaan

05.04.2011 21:22

Aivan pähkähullua touhua jättää rata vain Heinolaan, kalliit sillat tehty aikoinaan Kymen ylitse ja sitten puuttuu muutama kymmen kilometriä kiskoja Lelkolaan Mäntyharjulle. Melu on pikkujuttu, olen sen verran asunut vilkkaan radan varrella aikoinaan (Lahti-Kouvola radan vieressä) ja viimeksi ulkomailla miljoonakaupungin junaliikennettä kuulostellut. HELEMI-rata olisi todella helppo toteuttaa, jos vain tahtoa löytyy!

Vieras

#7 Re: Vieras1

05.04.2011 23:10

#4: Vastustaja - Vieras1 

 Ratahanke tarkoittaisi radalle kokonaan uutta linjausta myös Vierumäen jaLahden Ahtialan välille, eli rara siirtyisi pian rakentella olevan kariston kauppakeskuksen jälkeen moottoritien itäpuolelle ja miksei se voisi mennä Myllyojaltakin jyrängön silloille asti moottoritien itäpuolta. Eli siis rata Heinolan ja Lahden välillä myös kokosi täydellisen uudistumisen.

Junaliikenne Heinolla kuntoon!
Vieras

#8 Edut haittoja suuremmat

06.04.2011 15:27

Ratahanke ei välttämättä tarkoita uutta linjausta välille Lahti-Heinola, tiettävästi ratoja kunnostetaan jo olemassa oleviin linjauksiinkin. Vaikka linjausta muutettaisiinkin, niin kysymyksessä on kuitenkin niin suuresta yhteiskunnallisesta edusta, että uuden linjauksen tuomat ongelmat on ratkaistavissa huomattavasti helpommin, kun suuren valtatien rakentaminen kaikkinen liittymineen ja rinnakkaistiejärjestelyineen. Muutama omakotitalo on helposti korvattavissa yleisen edun vuoksi!
On suorastaan kansallinen häpeä, ettei ko. ratahanketta ole saatu toteutetuksi vuosikymmenien aikana, toinen samanlainen asia on Kymijoen kanava, joka myös junnaa paikallaan. Tämä ratahanke olisi kuitenkin suhteellisen vähäisin kustannuksin toteutettavissa.
Hla vain tavarajunille
Vieras

#9 Haitat ovat etuja huomattavasti suuremmat!!

06.04.2011 16:39

Siis mitä järkee rakentaa rata heinolan kokoiseen kaupunkiin. Sen jälkeen täältä häviää nekin vähät työpaikat, mitä on jäljellä. Yrityksiä, ja uusia asuntoja tänne pitää saada lisää, jottei tartte matkustaa sadan kilometrin päähän töihin. Heinola kuolee sen jälkeen jos tänne vedetään joku oikorata. Ai että "muutama omakotitalo" joopajoo. heinolassakin on siltojen molemmilla puolilla suuria kerrostaloja, joiden arvo heikkenee, jos siitä alkaa kulkemaan pendoliinoja, ja lahdessa ahtialassa useita kymmeniä uusia omakotitaloja radan vieressä, jotka käytännössä sen jälkeen tuhoon tuomittuja. Linjaus pitää sitten viedä 20 km itään nastolan puolelle ja se taas lisää kustannuksia niin älyttömästi että unohtakaa koko juttu!!


Vieras

#10 Re: Haitat ovat etuja huomattavasti suuremmat!!

06.04.2011 21:34

#9: Hla vain tavarajunille - Haitat ovat etuja huomattavasti suuremmat!! 

 

Rautatieasemien lähellä olevien asuntojen hinnat eivät suinkaan laske vaan nousevat kaupunkipaikoissa, koska niistä on niin hyvät kulkuyhteydet. Seuratkaapa vaikka miten on Lahdessa asian laita. Rataa ei tietenkään kannata rakentaa ainoastaan Heinolaa varten vaan koko keskisuomea ja Savoa varten. Heinola vaan olisi suurin ns. nettohyötyjä. Ja nykypäivänä vaan käydään useammin töissä hieman kauempana kuin esim. 30 vuotta sitten. Ja asumiseen Heinola on mitä parhain paikka.

 

 


Vieras

#11 Re: Edut haittoja suuremmat

07.04.2011 01:07

#8: Junaliikenne Heinolla kuntoon! - Edut haittoja suuremmat 

 

Juuri näin on.

Seuraavana täytyskin varmaan tehdä adressi Kymijoen ja Mäntyharjun kanavien rakentamisesta.

Jospa sitten 50 vuoden päästä olisi valmista kun vuokra-aika päättyy saimaan kanavan osalta.

Sari Volanen
Vieras

#12 Lisämateriaalia

08.04.2011 19:20

Topparoikka kiireesti Heinolaan!
Vieras

#13 Re: Haitat ovat etuja huomattavasti suuremmat!!

10.04.2011 21:40

#9: Hla vain tavarajunille - Haitat ovat etuja huomattavasti suuremmat!!

Tämä nyt on niin nurkkakuntaisesti ajateltu, kun vain voi.  Kyllä Heinola olisi todella suuri hyötyjä tuosta ratahankkeesta, olisi ollut jo vuosikymmeniä sitten, jos vain olisi ollut poliittista tahtoa hoitaa asia kuntoon aikanaan.  Muutamalla asunnolla ei ole mitään merkitystä yleisen edun nimissä, ne voidaan korvat helposti. Joka on vähänkään matkustanut maailmalla, on myös nähnyt rautatien merkityksen pienille kaupungeille ja niiden ympärillä oleville asutuskeskuksille. Nykyisellään Heinola saa uinua savolaisten mökkitien varressa rauhassa, kun liikenne huristaa ohitse nykyisellään. Muutamat käyttävät  nykyisellään Heinolaa viihtyisänä kotikaupunkinaan, käyden töissä kauempana, kunnon rautatieyhteys toisi tämän mahdollisuuden huomattavasti useamalle.  Teollisuudelle on paljon hyötyä kunnon rautatieyhteyksistä,  Kymijoen ja Mäntyharjunkanavista puhumattakaan.


Vieras

#14 Re: Re: Haitat ovat etuja huomattavasti suuremmat!!

10.04.2011 23:34


Vieras

#15 Valtuustoaloite radan puolesta

14.04.2011 00:35

Vanha konkari Ihamäki on näköjään tehnyt valtuustoaloitteenkin Ratahankkeen eteenpäin viemisen puolesta. Erittäin hyvä Asiaa esillä pitämällä ehkä joskus ne saavat sitten oikein tuulta alleen.


Vieras

#16 Re:

17.04.2011 00:22

#3: Vieras -  

 Siis kerrataampa vielä:

Matka-aika Mikkelistä/savosta Lahteen ja Helsinkiin nopeutuisi nykyisestään yli puoli tuntia.

Matka-aika Jyväskylästä Helsinkiin nopeutuisi nykyisestään yli tunnin.

Lisäksi matkan varrelle jäisi Heinola ja Lahti joihin olisi todella nopeat yhteydet sekä savosta, että keskisuomesta.

Nykyisille radoille jäisi tietenkin tarpeellinen määrä junavuoroja kaupunkien väliseen liikenteeseen.

Kasvavalle tavaraliikenteelle jäisi kapasiteettia nykyisille radoille paremmin.

 

Junayhteydet kuntoon Heinolaan!
Vieras

#17 Ihmettelen mikä on?

17.04.2011 17:48

Olen monta kertaa miettinyt vuosien varrella, että mikä ihmeen kumipyöräklikki on saannut estetyksi junayhteyksien kehittämisen Heinolan osalta? Jos rata päättyy Heinolaan, ei tarvitse olla kovinkaan suuri taloustieteilijä, kun osaa päätellä, että juna ei kilpaile kuljetuksista henkilö- ja tavaraliikenteen osalta.
Kävin kesällä perheen kanssa retkellä Helsingissä, menimme sinne junalla Lahdesta, mahtavaa matkustamista, mutta... Autolla menimme Lahteen Heinolan ohitse, emme tarvinneet mitään palveluita Heinolasta! Voisimme käyttää junaa enemänkin matkoihimme kotimaassa, mutta käytännössä se on mahdotonta nykyisellään. Lapsuudessani teimme pieniäkin matkoja junalla Heinolasta mm. Hyvinkäälle sukulaisten luokse. Nykyisin samat vierailut hoidetaan omalla autolla, koska Lahdesta ei enään viitsi nousta junaan, vaan ajelee samoilla Hyvinkäälle.

Vieras

#18 Unohtakaa junat

18.04.2011 12:22

Onko kukaan koskaan kuullut välillä olevista BUSSIyhteyksistä? Mihin tarvitaan junaa, kun on bussi? Bussilla on hyvin vaivatonta kulkea Helsinki-Heinola-väliä, ja Heinolasta suorat bussiyhteydet jatkuvat esimerkiksi Mikkeliin ja Jyväskylään.

Oman auton käyttöä Heinolasta Hyvinkäälle on turha perustella sillä, ettei junayhteyksiä ole. Bussit kulkevat, tässä yksi esimerkkiaikataulu päivän vierailulle Heinolasta Hyvinkäälle:
M-S 9.00 Pika Heinola - Mäntsälä, perillä 10.25
M-P 10.45 Mäntsälä - Hyvinkää, perillä 11.30
Paluu
M-P+ 15.20 Hyvinkää - Mäntsälä, perillä 15.50
M-S 16.25 Pika Mäntsälä - Heinola, perillä 17.55
Ja jos Mäntsälä-Hyvinkää-väliltä ei löydy sopivia vuoroja (esim. viikonloppuna), aina voi mennä Helsingin kautta.

Bussilla matkustaminen on hitaampaa kuin omalla autolla tai junalla, mutta mikä kiire ihmisillä on? Jos ei ole aikaa matkustamiseen, sitten ei pidä matkustaa ollenkaan!
Junayhteydet kuntoon Heinolaan!
Vieras

#19 Re: Unohtakaa junat

18.04.2011 23:36

#18: - Unohtakaa junat

Nyt et tainnut lukea kirjoitustani oikein. Minulla tai perheelläni ei ole mitään tekoa Heinolan kanssa, kun matkustamme Hyvinkäälle nykyisellään, menemme Heinolan ohitse tuota savolaisten mökkitietä. Samoin, jos käytämme junaa nykyisellään, emme poikkea Heinolassa. Toki bussi yhteydet toimii nykyisellään ja käytämme myös niitä, kun opiskeleva nuorisomme poikkeaa kotosalla. Bussiyhteydet ovat tässä tulleet tutuiksi ja nuo aikataulut. Monta kertaa on ollut mielekkäämpää viedä nuorisoa omalla autolla perille saakka taikka Lahteen, kun bussien aikataulut ja lukuisat vaihdot syövät lyhyestä viikonlopusta kohtuuttomasti perillä olo aikaa.

Perheemme parempi puolisko kulkee työn puolesta Helsingissä ajoittain, bussiyhteys on kyllä suhteelisen hyvä, mutta edellyttää joka kerta hotellimajoitusta Helsinkiin matkatessa, eli sinne on jo mentävä edellisenä iltana, jos mielii olla työpaikalla aamulla määrättynä aikana, pois Helsingistä pääsee kyllä iltaisin hyvinkin myöhään. Junalla Lahdesta homma toimii, kun vain pääsee Lahteen, tuo Lahteen pääseminen edellyttää joko liikkumista omalla autolla taikka kimppakyytiä.

 

Mielestäni tuo junayhteyden kuntoon saattaminen Heinolaan ei voi olla rahasta kiinni, koska turhempaankin löytyy rahaa.


Vieras

#20

27.04.2011 01:28

EU rahhaa pitäs ehdottomasti saada ja paljon. Eikä niin että suomalaiset syytää miljardinsa portugaliin.

Vieras

#21

12.05.2011 14:26

Erityisesti Mikkeliin menevä haara sopisi meikäläiselle hyvin, kun asun Helsingissä mutta olen kotoisin Mikkelistä! Muutaman vuoden takaisessa Ratahallintokeskuksen tutkimuksessa hinnaksi saatiin noin 600 miljoonaa euroa, mikä vastaa suurin piirtein pääkaupunkiseudulla rakenteilla olevaa Kehärataa. Jos rautateiden kaukoliikennettä lähdetään kehittämään voimallisesti, on Helmi-rata kärkipään hankkeita. Realistisesti ajatellen tämä ri taida kuitenkaan olla kovin todennäköistä, kun nykyisiäkään ratoja ei pystytä pitämään kunnossa.
Juha P Korhonen
Helsinki/Mikkeli

Vieras

#22 Re:

12.05.2011 14:26

#21: -  

 


Vieras

#23 Re:

12.06.2011 00:26

#21: -

Ja vielä toiset 600 sataa miljoonaa niin olisi rata Lusista Muurameen jolloin olisi radat koko itä ja keskisuomen tarpeisiin seuraavat 100 vuotta nopea kulkuyhteys pääkaupunkiseudulle.

Sari Volanen, Heinola

#25 kuulumisia

22.04.2012 21:51

Adressi annettiin liikkenneministeri Kyllöselle ajallaan, ennen eduskunnan budjettiriihtä 2012. Itse pidän rata-asiaa esillä erilaisissa foorumeissa jatkossakin. Niin kauan kunnes henkilöliikenne Lahti-Heinola välillä taas toimii säännöllisesti ja ratayhteydet Heinolasta pohjoiseen ja/tai itään päin rakennetaan.
Annan adressin olla edelleen allekirjoitettavisssa. Jos tälle tulisi vielä vaikka uudemman kerran käyttöä.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö yleisestä asevelvollisuudesta luopua?