Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

jumala

#17184

12.07.2013 23:12

Kyllähän raamatun sanaa pitäisi noudattaa nykypäivänäkin! Minäkin tykkäisin siitä, että täällä olisi orjia siivoamassa mun likaista kämppääni ja tekemässä kaiken puolestani. Välillä niitä saisi piiskata ja hakata mielensä mukaan, koska hei, raamattu sallii sen! Ihmiskauppakin on raamatun mukaan oikein. Ja huonosti käyttäytyvä nainen tulisi kivittää kuoliaaksi, niin sanoo raamattu. Ainiin, ja pitäisikö kaikki pizzeriat ja vastaavat räjäyttää, koska siellä myydään simpukoita? Kai tiesitte, että raamattu kieltää simpukoiden syönnin! Sukurutsa on muuten tänä päivänä laitonta. Mikä vääryys! Raamatussa sisarukset paneskelevat keskenään minkä kerkiävät, ja saavat lapsiakin. Kyllä se pitäisi nykyaikana sallia, kun raamattukin sukurutsaa kannatta!!!!

Vastaukset


Vieras

#17185 Re:

2013-07-12 23:46:11

#17184: jumala -

 

helpottiko ?

 


Vieras

#17201 Re: Sukurutsaus

2013-07-13 18:00:24

#17184: jumala -

Kirjoitit: "Sukurutsa on muuten tänä päivänä laitonta. Mikä vääryys! Raamatussa sisarukset paneskelevat keskenään minkä kerkiävät, ja saavat lapsiakin. Kyllä se pitäisi nykyaikana sallia, kun Raamattukin sukurutsaa kannatta!!!!"

En oikein ymmärtänyt käyttämäsi logiikkaa. Lähteenä käyttämäni: Saarisalo Aapeli, Raamatun Sanakirja. Data Universum Oy, Helsinki 2009 sivu 467 kertoo seuraavasti: SUKURUTSAUS sekaannus henkilöiden kesken, jotka olivat niin läheistä sukua, etteivät saaneet solmia avioliittoa. MOOSEKSEN LAKI SÄÄSI SIITÄ KUOLEMANRANGAISTUKSEN, 3. Moos 18:17: "...Se on irstautta, sillä he ovat lähisukulaisia keskenään." 3. Moos 20:14: "Jos mies ottaa vaimoksi naisen ja hänen äitinsä, se on irstailua. Mies ja molemmat naiset on poltettava tulessa, ettei keskuudessanne olisi irstautta."

Vanhan Testamentin aikoihin sijoittuneet sukurutsaukset ovat siis tapahtuneet siitä huolimatta, että ne olivat lainvastaisia. En oikein ymmärrä väitettäsi siitä, että Raamattu kannattaa sukurutsaa!

Kivittäminen oli yleinen rangaistustapa. 5. Moos 22:23-24: "Jos tyttö, neitsyt, on kihlattu miehelle ja toinen mies tapaa hänet kaupungissa ja makaa hänen kanssaan, teidän on vietävä molemmat sen kaupungin portille ja kivitettävä heidät kuoliaaksi, tyttö siksi, ettei hän huutanut apua kaupungissa, ja mies siksi, että hän teki väkivaltaa lähimmäisensä kihlatulle."   Kaikkina aikoina on tarvittu rangaistuksia ja tarvitaan edelleenkin, muodossa tai toisessa. Fundis mainitsikin joskus, ettei vankeusrangaistus nykymuodossaan ollut tuolloin tapana. 40 vuoden aikana erämaassa vaeltaessa vankeja olisi ollut hankala kuljettaa mukana. Ymmärrettävästi sähkötuoli yms. oli vielä keksimättä.

Hivenen eri asiaan. Laitan tähän loppuun samasta lähteenä käyttämästäni kirjasta sivulta 287 lyhyen katkelman: Kristillinen oppi laista on, että se on armon vastakohta. Armotalous alkoi Jeesuksen kuolleista nousemisesta, ja sen aikana Jumala tarjoaa lahjaksi sen vanhurskauden, jota Hän lain aikana vaati ihmisiltä, 2. Moos 19:5 Joh. 1:17 Room. 3:21