Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

fundis

#17902 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

27.07.2013 12:01

#17896: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

Olet oikeassa siinä, että opetuslapseusaikana voidaan tarvita uskovien yhteyttä ja perusasioiden oppimista heidän tuellaan. Paavalikin puhuu 'uskossaan lapsista, nuorista ja aikuisista' ja näiden viimeksi mainittujen kohdalla hän nimenomaan sanookin, ettette ole muiden opetuksen tarpeessa.

Mehän koemme olevamme Jeesuksen opetuslapsia, eihän Hänen ja opetuslapsien välissä ollut yhtäkään pappia. Paavali taas oli korkeasti oppinut Kirjoitusten tuntija. Hän ei kuitenkaan ymmärtänyt niitä, ennenkuin Jeesus kutsui hänet tehtäväänsä ja Pyhä Henki alkoi opettaa hänelle oikeaa Kirjoitusten ymmärtämistä. Paavali nimenomaan kertoo, ettei tavannut muita Jeesuksen nimittämiä apostoleja, ennenkuin muutaman vuoden kuluttua kutsumisestaan.

Sen ajan papisto (saddukeukset ja fariseukset) ei ymmärtänyt Jeesuksen opetuksia lainkaan ja oli useimmiten Hänen vastustajansa keskusteluissa ja väittelyissä.  -Näinä aikoina 'ylipappi ja muu uskonnollinen eliitti' on alkanut Suomessakin kulkea vastakkaiseen suuntaan, kuin Jeesus opettaa.

Eksytystä on nyt ja on aina ollut, jokaisen uskovan tulisikin arvioida hengellinen opetus aina Raamatun kautta.

 

Vastaukset


Vieras

#17914 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

2013-07-27 17:05:09

#17902: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re Vilkaisu peiliin vois vähän virkistää....

" Paavali nimenomaan kertoo, ettei tavannut muita Jeesuksen nimittämiä apostoleja, ennenkuin muutaman vuoden kuluttua kutsumisestaan."

Paavalin monet olettavat tavanneen Jeesuksen nimittämiä apostoleja, mutta tätä asiaa tekstejä ihan oikeasti ja kriittisesti tutkineet suuresti epäilevät. Paavali ei missään viittaa maan päällä eläneeseen Jeesus Nasaretilaiseen ja hänen opetukseensa, mikä on kovin kummallinen asia, jos hän olisi tuon henkilön asettamia apostoleja tavannut.