Ei Pyhäjoen Hanhikiven alueelle sijoitettavalle ydinvoimalalle

Kommentoitu viesti

Anna-Maija Ojala
Pyhäjärvi

#6 Emme tarvitse lisää ydinvoimaa

20.02.2008 13:03

Kun teollisuus lopettaa muutenkin suuria tehtaitaan ja vie työpaikkoja halvempiin maihin, miten sähköntarve voi lisiä? Uusien työpaikkojen saamiseen emme kuitenkaan voi vedota enää, koska meillä on jo työvoimapula mm. metalli- siivous- ja rakennusalalla.

Ydinpolttoaineen louhiminen ei ole riskitöntä kaivosmiehille eikä lähialueen asukkaille. Myös Suomeen on suunniteltu uraanikaivoksia.Jopa ympäristöministeriön sivuilla mainitaan (http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=173439&lan=fi), ettei ympäristövaikutuksia tunneta! Ydinjätteen loppusijoitus on vaikeasti ratkaistava ongelma.Vaikka Suomen ydinvoimaloita pidetään suhteellisen turvallisina, riskit ovat aina olemassa. Yleinen työmoraali on jo löystynyt. Tästä on ikävä esimerkki Ruotsin ydinvoimaloiden työntekijöiden repsahtaminen. Mikä riski tällainen onkaan kaikille muille työntekijöille ja lähialueen ihmisille!Pienikin virhe voi aiheuttaa laaja-alaisen saastumisen ja vakavan tuhon kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

Voisimme lisätä, ja EU:kin velvoittaa lisäämään uusiutuvia energiamuotoja, kuten vesi-, tuuli-, bio- ja aurinkoenergian käyttöä. Nämä ovat myös runsaasti työllisyyttä lisääviä aloja. Puutavaran ja hakkeen käyttö toisi lisää työpaikkoja, koska materiaaliahan meillä riittää. Asuinrakennusten lämmitykseen ei tulisi käyttää enää sähköä lainkaan, ei ainakaan ainoana sähkönlähteenä tai sähkö tulisi tuottaa aurinkopaneelien, tuulivoiman tai vastaavien uusiutuvien energioiden avulla.

Vastaukset

Pirjetta Kesseli

#60 Re: Emme tarvitse lisää ydinvoimaa

2013-08-01 23:20:25

#6: Anna-Maija Ojala - Emme tarvitse lisää ydinvoimaa

Anna-Maija Ojala on täällä lausunut terävän kriittisen huomion argumenttiin jota voimalan puolustajat aina käyttävät (että sähköntarve tulevaisuudessa nousee).
Ojala kysyy, miten sähköntarve voi nousta, kun länsimaissa eletään jo post-teollista vaihetta eli siis teollisuus on siirtynyt muihin maihin.
Tämä trendi tulee jatkumaan - teollisuuden työpaikat vähenevät Suomesakin koko ajan, eikä uutta juuri tule. Sen sijaan meillä suunnitellaan, hallinnoidaan, johdetaan ja konsultoidaan - siihen suuntaan pyrittävä.
Toki pienteollisuutta / pk -yrityksia voidaan lisätä, mutta tällä on todellakin rajansa ja ne tulevat vastaan hyvinkin pian. Harva voi ryhtyä yrittäjäksi ja menestyä pienyrityksellään.
Selvähän on ettei tuon takia kannata uraaniydinvoimalaa rakentaa. Kuka muuta väittää on pelkkä höperö.