Nastarenkaiden kieltäminen

Kommentoitu viesti

14v & 1 Mkm kitkoilla astmaatikko

#12 Nastat ja hienojakoinen pöly

07.10.2013 06:03

Suomessa pystyy autoilemaan pääteillä kesä-syyskuun ilman, että autoa oikeasti pitää pestä. Sade huuhtoo riittävästi. Heti kun tulee lokakuu ja ekat pakkaset, niin kas kummaa alkaa farkun takalasi olla umpeen kuurattu hienojakoisella pölyllä. Pesemään pääsee. Tätä riemua riittää kevääseen siihen asti, kun liikenteessä on muutamakin prosentti näitä rauta-autoilijoita. Ihan turha väittää, että tämä tulisi jostain muusta kuin nastoista. Rekat ajaa samoilla kumeilla kesät talvet. Pöly ja kuluminen on kaikkein pahinta keväällä, kun tien urissa pyörii vielä nastapölyn seassa hiekotushiekat. Normi osaava autoilija pärjää kitkoilla kelissä kuin kelissä. Heikompi kuski voi tarvita avukseen rautanappeja alle, joten suotakoon se heille jos eivät muuten koe tiellä pysyvänsä. Toivottavasti heitä on alla 20% kuskeista, että saadaan tämä pölyongelma kuriin.

Vastaukset

ainoasta elämästä kiinni

#13 Re: Nastat ja hienojakoinen pöly

2013-10-11 11:26:54

#12: 14v & 1 Mkm kitkoilla astmaatikko - Nastat ja hienojakoinen pöly

taitaa olla näitä kitkoilla ajavia tuo vähemmistö :) Itse parin rajun jäisellä tiellä pyörähtämisen jälkeen ja yhden hirvikolarin jälkeen vaihdoin nastat alle. Hirvikolari olisi ollut vältettävissä jos allani olisi ollut nastat ja lyhyempi jarrutusmatka - nyt kitkoilla luistelin hirven alle eikä ohjausliikeestä ollut apua kun ei ollut sitä pitoa.

köh-köh

#26 Re: Nastat ja hienojakoinen pöly

2013-10-28 06:53:21

#12: 14v & 1 Mkm kitkoilla astmaatikko - Nastat ja hienojakoinen pöly

On suorastaan naurettavaa, että kirjoittaja peräti mainitsee hiekoitushiekan, muttei osaa yhdistää että sillä saattaisi olla ehkä jopa suurempi osuus katupölyssä kuin nastoilla.

Tosiasia on kuitenkin se, että katupöly on pahimmillaan silloin kun useimmat ovat jo siirtyneet kesäkumeihin. Renkaiden alla pölyksi jauhautunutta hiekkaahan se suurimmaksi osaksi on. Oikeasti suurempi ongelma on se, miten jotkut käyttävät jopa lehtipuhaltimia hiekan siivoamiseen. Saanen kysyä, että milläköhän logiikalla sellaisesta työstä on mitään apua pölyyn? Ehkäpä nämä samat neropatit siivoavat kotonakin kompressorilla..

terveisiä pellelle

#30 Re: Nastat ja hienojakoinen pöly

2013-11-02 04:04:22

#12: 14v & 1 Mkm kitkoilla astmaatikko - Nastat ja hienojakoinen pöly

Se ei ole taas meidän ongelma että sinulla on pölyä takalasissa, lopeta ajaminen jos se sinua niin häiritsee. NASTAT on TURVALLISEMMAT talvella kuin kitkat..