Kaarina-lisä pidettävä ennallaan!

Kommentoitu viesti

Bell

#20 EI !!!

12.10.2013 21:26

En todellakaan kannata. Yksikään Kaarinalainen ystäväni ei ole tota lisää edes hyödyntänyt koska heillä ei pienituloisina ole siihen varaa. Pienipalkkaisella pariskunnalla ei ole varaa siihen, että toinen jää omasta halustaan kotiin lasten kanssa pidemmäksi aikaa, ei edes Kaarina-tuen avustamana. Keskituloisilla-hyvätuloisilla sen sijaan on. Tämä on pelkästään parempituloisten käyttämä hyödyke, ja on vain oikeus ja kohtuus, että se vihdoinkin poistetaan.

Vastaukset

Kaarina-lisä kannattaa säilyttää

#21 Re: EI !!!

2013-10-13 09:14:07

#20: Bell - EI !!!

Lähes kaikkien tutkimusten mukaan alle 3-vuotiaan paras hotitopaikka on oma koti ja alle 3-vuotiaan päivähoito maksaa yleisten laskelmien mukaan kaupungille yli 1000 euroa. Eikö tällöin 200 euron Kaarina-lisä ole kaupungille säästöä ja kotiinjäävälle keski/hyvätuloiselle vanhemmalle rahan menetystä ja Tampereella 2011 tehdyn gradun mukaan hoitovapaalle yleensä jäävätkin heikkotuloisimmat? Vain harva vanhemmista voi oikeasti hoitorahalla kotiin jäädä ja ne jotka jäävät, saavat menonsa tosi tarkkaan laskea ja silloin tuo 200 euron lisä on iso raha. Toivottavasti hallitus hoitovapaaseen muutoksia tehdessään nostaa hoitovapaarahan (336,67 e/kk) edes minimi työmarkkinatuen suuruiseksi (698 e/kk), jotta oikeasti mahdollisimman moni vanhempi halutessaan voisi edes hetkeksi hoitovapaalle jäädä. Tällaisena suurtyöttömyys aikana pitäisi muutenkin kannustaa pienten lasten vanhempia jäämään kotiin hoitamaan lapsiaan, jotta työttömille vapautuisi edes hetkeksi työpaikka ja he saisivat arvokasta työkokemusta.

Kolmen mamma

#22 Re: EI !!!

2013-10-13 20:25:12

#20: Bell - EI !!!

Huh kuinka pahalta kirjotuksiesi tuntuu kun tiedän miten sinnittelimme mieheni syövän läpi (1,5 v) ja pidimme lapset kotihoidossa lisän avulla...Nyt et valitettavasti tiedä mistä puhut!

KYLLÄ!

#23 Re: EI !!!

2013-10-14 06:31:54

#20: Bell - EI !!!

Vai että parempituloisten hyödyke! Minun palkka on noin 1600 euroa kuussa, mieheni hiukan parempi. Olemme todella matalapalkkaisia. Haluamme silti hoitaa lapsemme kotona ainakin kaksivuotiaaksi. Pitää vaan olla tarkkana raha-asioissa. Tiedän useita muitakin Kaarinalaisia pienituloisia perheitä, jotka hoitavat 1-3 vuotiaat lapsensa kotona. Tämä Kaarina-lisä on ollut minulle tärkeä, koska kodinhoidontuki on todella pieni.(vajaa 400 euroa kuussa!) Kaarina on vaan hyötynyt tästä Kaarina-lisästä ja saanut uusia asukkaitakin tämän vuoksi. Toivotaan että jatketaan samaan malliin ja säästetään kerrankin jostain muualta!

Kotihoito, paras hoito

#24 Re: EI !!!

2013-10-14 11:04:06

#20: Bell - EI !!!

Et taida tosiaan ainakaan omasta kokemuksesta puhua. Vaikka olisi miten pienipalkkainen, voi Kaarinalisän avulla hoitaa lapsensa kotona. Kyse on vain omista valinnoista. Kaiken ei tarvitse olla uutta ja hienoa, ja omista menoista voi karsia. Lapselle tärkeintä on rakastava vanhempi, joka on lähellä kuuntelemassa lapsen tarpeita, lohduttamassa ja antamassa aikaansa, ei jokin uusi tekninen vempain, ulkomaanmatkat, eikä leluvuoret.