Lapsen tapaamisoikeuden toteutuminen turvattava paremmin vanhempien riitatilanteessa

Kommentoitu viesti


Vieras

#43

17.12.2013 11:02

Suomen APARTCHILD -politiikka oikeuslaitoksessa mahdollistaa mm. sen., että jos etävanhempi kysyy 13 vuotiaalta! lapseltaan facebook'issa, miten hänellä menee koulussa tai lähettää edes rakastavan joulukortin lapselleen, se tulkitaan ULKOPUOLISTEN SOSIAALITYÖNTEKIJÖIDEN ja oikeuden taholta vakavaksi häirinnäiksi, josta rapsahtaa lähestymiskielto vuodeksi!!! Tämä vanhemman rakkauden demonisointi on TOTTA "mallivaltio" Suomessa. Tarvitsemme läinsäädännön, missä kaikissa olosuhteissa syntymäpäiväkortin ja jouolukortin lähettäminen lapsen käteen asti on AINA sallittu. Ko. säännös ei vaaranna lapsen hyvinvointia.

Vastaukset

Naisena häpeän

#47

2014-04-24 12:15:44

#43: -

Ollaanko Suomessa näin kaukana sivistyksestä, että etävanhempi ei saisi lähettää kortteja tai kirjeitä lapselleen.!?!?!Mielestäni korttien, kirjeiden lähettäminen muulloinkin kuin syntymä-, nimipäivinä, jouluna, pääsiäisenä pitää olla sallittua. Myös reissuilta pitää voida lähettää tervehdys. Miksi soisaalitätien puolelta yritetään etäännyttää vanhempaa lapsesta tai lasta vanhemmasta. Samoin isovanhempien tapaamisen supistamista en ammattikasvattajana ymmärrä lainkaan. Odotan kovasti, milloin ilmaantuu joku sosiaalitäti, joka osaa ajatella omilla aivoillaan ja näkee miehen isänä eikä äidin tai naisen kilpailijana.

Eikö tarkoitus olisi, että lapsi saisi pitää tasavertaisesti yhteyttä kaikkiin sukulaisiinsa. Millä perusteella lähivanhemman sukulaiset olisivat parempia? On järkyttävää kuulla, kuinka epäsivistyneet äidit ja äidin puolen isovanhemmat suutuspäissään haukkuvat, nälvivät lapsen isää ja isän puolen sukulaisia, estävät tapaamasta näitä sukulaisia. Eniten äidit tekevät tällaisella toiminnalla hallaa lapselleen, jolla ei ole myöhemmin sitä tukiverkkoa, joka olisi tarpeen. Harvoin äidin ja äidin sukulaisten antama tukiverkko riittää lapselle ja varsinkaan pojalle. Jatkossa on lapselle hyvin tärkeää, että hänellä on tukiverkkona koko suku eikä vain tuomareiden katsomat henkilöt.

Lasta ei voida rangaista vanhempien erosta. Vaikka vanhemmat eroavat, olisi silti hyvä säilyttää lapsella mahdollisimman usein mahdollisuus ei vain tavata vaan todella viettää aikaa molempien vanhempien seurassa llman kellokorttia. Ennen eroa äiti on luottanut mieheensä lapsen kasvattajana, mutta yhtäkkiä eron jälkeen isän pitäisi olla valvotusti lapsen seurassa. Pelkkää naisen vallan käyttöä, miehen alistamista. Tällaisen äidin seurassa ei saisi lapsen antaa kasvaa!!!

Se, että äiti kantaa lasta 9kk ja synnyttää hänet ja on alussa kiinteästi jo pelkästään syötön takia kiinni lapsessaan, ei tee välttämättä äidistä lapselle lainkaan parempaa kasvattajaa kuin isä eikä pitäisi myöskään tehdä äidistä automaattisesti lähivanhempaa.

On kyllä paljonkin esimerkkejä perheistä, joissa isä on kasvattajana tasapainoisempi, ymmärtäväisempi, kiinnostuneempi lapsesta ja lapsen ohjaamisesta ja opettamisesta kuin äiti, jota kiinnostaa tekstiviestittely, nettisurffailu, facebook-päivitykset, meikkaamiset, shoppailu enemmän kuin oma lapsi.