Lapsen tapaamisoikeuden toteutuminen turvattava paremmin vanhempien riitatilanteessa

Äiti

#26 Syyllistäkää vain äitejä

18.03.2012 01:14

Meidän isi (ns. kunnon kansalalinen) se juo 5-60 vrk putkeen ja syö jatkuvasti kroonisiin koviin selkäsärkyihin maksimiannostuksia kolmiolääkkeitä (haluaisi opiaatteja, mutta ei saa), on uhannut itsarilla ja ollut pari kertaa sellaista tekemässä. Nyt isi hakee täytäntöönpanoa. Minä en lastani sellaiselle sekopäälle anna. Repikää siitä!!!
Hyvä äiti kunnes mies vei lapset

#27 etä äiti pakosta

13.04.2012 03:56

missä on ne äidinoikeudet. Minä kyllä koen että naisiakin syrjitään näissä tapaamisasioissa.

Vieras

#28

02.07.2012 15:15

Näitä samasta asiasta olevia atressia on täällä jo 3,joten en tiedä,mutta kannattaisi yhdistää,jos joku on viemässä näitä eteenpäin.Saatais nimiä paremmin kasaan?KOSKA LASTENSUOJELU JA AUTTAMINEN ON SUOMESSA RETUPERÄLLÄ JA IHMISIÄ EI KAUHEASTI KIINNOSTA MITÄ LAPSILLE TAPAHTUU JA VOIVOTELLAAN VAIN.IHMISMIELI ON ARVAAMATON?Eräs yksin jäänyt muori.
Mika Seppänen Oulu

#29 LAKIALOITE

21.09.2012 12:26

Terve
Tässä loistava tätä adrssia koskeva lakialoite. Pyydän sinua soittamaan/kirjottamaan kansanedustajallesi/ehdokkaallesi jos hän ei ole sitä vielä allekirjoittanut.

http://www.paulikiuru.fi/?x103997=382315
sm

#30 :(

19.10.2012 15:37

Tuollaiseen lakiin pitäisi myös merkitä, että jos molemmat vanhemmat ovat lastenvalvojan kanssa sopineet tapaamiset kirjallisesti ja ovat hyväksyneet ne niin toinen ei voi viedä niitä muuttelemaan ilman mitään hyviä faktoja. Koska tuokin kuormittaa ihan turhaan viranomaisia ja vanhempia..turhaa kriminalisoimista toista vanhempaa kohtaan...joku rangaistus siitäkin.Pitää olla hyvätkin perustelut, jos aletaan muuttamaan tapaamissopimusta esim. psyykkinensairaus jne.
RA

#31 Adressi oikean asian puolesta!

29.01.2013 01:12

Kohtuutonta, että Suomessa tämä asia laahaa ja laahaa.
RA

#32 Re: etä äiti pakosta

29.01.2013 01:15

#27: Hyvä äiti kunnes mies vei lapset - etä äiti pakosta

Et ilmeisesti huomioinut, että adressi on sukupuolineutraali eli se ajaa myös sinun asiaasi. Se ei ole suunnattu miehille mutta on totta, että miehet ovat useimmiten asianomistajia.

KIusatut

#33 Kiusattu yh-äiti ja kiusattu lapsi,pian 6v

10.04.2013 08:07

Älkää ihmeessä allekirjoittako tuollaista adressia!Olen alusta alkaenkin ollut yh,mutta lapsen isä tehnyt kaikki nämä vuodet kiusaa,eniten lapsi kärsii!Isä ei halunnut lasta hoitaa,kun asuimme yhdessä.Lapsen isällä huume-ja väkivaltarikostausta ja paha opiaattilääkeväärinkäyttöongelma!Luonapitoihin en ole pystynyt lasta antaa ja uhkasakkoja ulosmitataan minulta sen takia.Nyt isä hakenut lapsen yksinhuoltajuutta ja sai tuetut tapaamiset joksikin aikaa,jonka jälkeen normiviikonlopputapaamiset,joihin en voi antaa,sillä lapsi olisi hengenvaarassa!Tuomarit eivät yhtään ajattele asioita yksilötasolla,vaan tuijottavat näitä isän oikeuksia.lapsi itse sanoo,ettei tässä mitään isiä tarvita ja on sanonut,että "puhkon silmät siltä".Sinä ja te kaikki,jotka tälläistä lakialoitetta haluatte allekirjoittaa,niin miettikää,mitä olette tekemässä!KUnnon nuhteettomien isien kohdalla viikonlopputapaamiset ymmärrän,mutta ymmärrärtääkö adressin laatija ja muut etävanhempien puolustajat yhtään sitä asiaa,että joskus on lapselle todellakin parempi,ettei hän tapaa etävanhempaa lainkaan?

Vieras

#34 Re: addressin laatija,pyydän sinua lukemaan sivun kaksi kommenttini,nimimerkillä "kiusatut"!

10.04.2013 08:35

Äiti

#35 Re: Syyllistäkää vain äitejä

19.04.2013 21:55

#26: Äiti - Syyllistäkää vain äitejä

Minä olen äiti. En juo, en käytä huumeitä enkä ole koskaan ollut väkivaltainen. En saa tavata lapsiani, koska isä ei halua luovuttaa lapsia tapaamisiin. Tässä ei ole mitään järkeä, että lapset joutuvat ikävöimään äitiä ja minä heitä. Yhden itsevaltiastyrannin takia joka hurmasi niin olosuhdeselvityksen tehneet sossut kuin tuomarinkin. Tajuaako kukaan miltä tuntuu olla erossa lapsistaan ilman syytä? Miksi isällä on oikeus puolellaan?


Vieras

#36 Re: Lähi-/etävanhempi?

07.06.2013 19:14

#9: Poikaa ikävöivä - Lähi-/etävanhempi? 

 LOISTAVA EHDOTUS!!! Nyt yhteishuoltajuudessakaan ei toteudu tasapuolisuus ajan suhteen, ja puuttuisin myös elatusmaksu käytäntöön, ne pois ja lapset molemmille vanhemmille tasdaspuolisesti, silloin kun se on mahdollista.


Vieras

#37 Re: Etävanhemmuudessa elänyt ja paljon kokenut

07.06.2013 19:18

J#11: Tiikeri - Etävanhemmuudessa elänyt ja paljon kokenut 

 JOS SINULLA ON VIRANOMAISTEN PÄÄTÖS ASIASTA, VOIT NOUTAA LAPSET SOVITTUINA AIKOINA VIRKAVALLAN KANSSA, JOS TAPAAMINEN EI MUUTOIN TOTEUDU.

Sairaampi maailma :(

#38 Kolikon kääntöpuoli?

10.06.2013 16:06

Ja entäpä sitten kun ollaan tilanteessa jossa etävanhempi on henkistä väkivaltaa harjoittava osapuoli? Missä kulkee raja siihen että lähivanhempi suojelee lastaan, tai ainakin yrittää? Kuka voi näyttää toteen henkisen väkivallan? Ei kukaan paitsi lähivanhempi tietää mitä tapahtuu jos lapsi saa tavata esimerkiksi narsistista etävanhempaansa. Olen enemmän kuin huolissani siitä mitä tälläinen lakiesitys toisikaan tullessaan. Mietitäänpä hieman viimeaikaisia tapahtumia joissa on "lasten etuja" ajateltu ja viety tapaamiset vaikka väkipakolla eteenpäin. Jos kerran on "pakko" lastenkin tavata henkisesti sairasta vanhempaansa ilman valvontaa, missä on lakipykälä joka myös ilmoittaa että lasta on suojeltava??? Hyvät ihmiset tätä elämää, teistä ei kukaan tiedä mitä on ollut elämä narsistisen ihmisen kanssa joka manipuloi lapsia. Sitten vielä pyydätte täytäntöönpanoa tälläisille ihmisille. Voi lapsiraukat mitä joudutte käymään läpi ennen aikuistumista!
Tiedän tunteen!

#39 Re: Kiusattu yh-äiti ja kiusattu lapsi,pian 6v

10.06.2013 16:09

#33: KIusatut - Kiusattu yh-äiti ja kiusattu lapsi,pian 6v

Voi itku että ihan syvältä koskettaa kirjoituksesi! Olen itse samassa tilanteessa ja todellakin pelkään milloin tälläinen adressi viedään eteenpäin :( Narsisti-isä vaaninut jo kolmatta vuotta ja luoja yksin tietää mitä tapahtuu jos pääsee tapaamaan lapsiaan. Olen yrittänyt suojella lapsia, sillä tiedän mitä on edessä jos tapaamisoikeus tulee :( Voimia sinulle ja lapsellesi!

julmaa toimintaa

#40 Re:

13.06.2013 09:05

#22: vihainen äiti -  

 hetkinen sentään !! Sairaallakin ihmisellä on oikeus tavata ja olla lastensa kanssa. vaikka sitten niin että läsnä on muitakin aikuisia aina ja kun tämäkin kerrotaan asiallisesti pienellekin lapselle mistä on kyse niin ala syyllistää itseään. yksin mta sairaan kanssa lasta nyt ei kannata pitkäksi aikaa jättää, mutta kauheinta on kun mta sairaalla ei olisi tunteita eikä ihmisarvoa lainkaan. ja pahimmassa tapauksessa esim äiti uhkaa viedä lapset jos toisella todetaan jokin mta sairaus eli estää tietoisesti myös sairaan avun hakemisen MIKÄ ON LAPSEN JA KAIKKIEN ETU. Aviomieheni on epävakaa ja hänellä useita lapsia ja silti hoitaa tapaamiset upeasti ja asiallisesti, niitä on harvoin mutta kontakti lapseen säilyy ja yhteishuoltajauus on voimassa. Lasten kanssa asioita käsitelty terapiassa avoimesti keskustellen. (eri asia sitten jos isä olisi väkivaltainen tai nimittelee lasta). Mutta MTA sairaudet ei ole tapaamisen este vaan kyse on asenteista ja turhista peloista. Vieroittaminen on rikollista toimintaa ja julmaa oman käden oikeutta ja sairasta toimintaa, miten tälläinen ihminen voi sanoa että ajaa lapsen etua ? lapsi ja vanhempi haluavat säilyttää yhteyden oli sitten sairauksia tai ei. ja karmeinta on kun lähivanhempi vielä saa lähetellä karmeita viestejä jossa yrittää ajaa mta sairaan itsemurhan partaalle. tämähän sallitaan etävanhemmalle henkinen väkivalta ilman rajoja_> se vasta sairasta on. no joskus nekin paljastuvat lapsille millainen heidän ihana äitinsä todellisuudessa on kun ovat riittävän vanhoja saavat kaikki dokumentit terapiassa lukea jos tahtovat. (täys ikäisenä). Kaikenlainen mustamaalaaminen on minusta tuomittavaa mutta molempien teot on käytävä läapsen kanssa läpi jos haluaa. Toisella kyse sairaus toiselle kosto. Kumpikin kurja mutta lapsi kyllä aikuistuessaan tajuaa koston ja sairauden tuomien ongelmien eron.

lapsi parkoja

#41 julmaa toimintaa

13.06.2013 09:20

..jatkan sen verran että pahinta on juuri kun näitä ei oikeasti punnita tapauskohtaisesti.vaan tosiaan ne julmatkin lasten kanssa ovat yksin tapaamisissa, se on kamalaa ja ei missään tapauksessa lapsen etu. mutta tarkoitin että vaikka mta sairas ja ei sillä tavalla osaa/kykene olemaan yksin vakaa mutta tahtoa on ja apua on läheisistä niin silloin lähivanhemman on edistettävä tapaamisten onnistumista. ymmärrän kyllä että lähivanhempi ei halua lastaan antaa juomarille, narkkarille tai väkivaltaselle mutta sillon voi niitä valvottuja tapaamisia olla hyvässä hengessä vaikka raskasta se on. mutta se on sitten myöhemmin lapsen oma valinta haluaako tavata lainkaan. kyllä näissä pitäisi saada aina turvalliset miellyttävät tapaamiset kaikille järjestymään ja en käsitä ihmisiä jotka tähän ei kykene. (tapaamisissa ei koskaan saisi haukkua ketään, se luo lapselle kamalan tilanteen).
Riitu-59

#42 Kansalaisaloite

10.07.2013 15:34

Nyt on laittettu alulle kansalaisaloite Isän huoltaja oikeudet tasavertaiseksi äidin kanssa.
Käykää allekirjoittamassa kaikki isät ja heidän puoleellan olevat.Nimet eivät tule näkymään julkisesti.Meitä on tällä hetkellä 1436 jotka ovat samaa mieltä. Vaan pitää olla paljon enemmän.

Vieras

#43

17.12.2013 11:02

Suomen APARTCHILD -politiikka oikeuslaitoksessa mahdollistaa mm. sen., että jos etävanhempi kysyy 13 vuotiaalta! lapseltaan facebook'issa, miten hänellä menee koulussa tai lähettää edes rakastavan joulukortin lapselleen, se tulkitaan ULKOPUOLISTEN SOSIAALITYÖNTEKIJÖIDEN ja oikeuden taholta vakavaksi häirinnäiksi, josta rapsahtaa lähestymiskielto vuodeksi!!! Tämä vanhemman rakkauden demonisointi on TOTTA "mallivaltio" Suomessa. Tarvitsemme läinsäädännön, missä kaikissa olosuhteissa syntymäpäiväkortin ja jouolukortin lähettäminen lapsen käteen asti on AINA sallittu. Ko. säännös ei vaaranna lapsen hyvinvointia.
minä vain

#44 Re: Re: Syyllistäkää vain äitejä

07.01.2014 04:07

#35: Äiti - Re: Syyllistäkää vain äitejä

Mun exsä yritti tappaa ittensä. Mitä se oisi tehnyt lapsille. Olisi koko loppuelämä ollu pirstaleina ja kyseessä on lähihuoltaja. Toivottavasti ei kauaan. Lapset kun on siellä yötä niin saan pelätä sydän kurkussa milloin soi puhelin että "poliisista meillä olisi ikävempiä uutisia..." Missä on Etävanhemman huoli lastensa psyykkisestä ja ruumiillisesta turvallisuudesta. Kuitenkaan en ole sulkemassa lasten äitiä pois elämästä Äiti on tärkeä mutta kuitenkaan ei kykene ilman apua selviytymään paineistaan elämässä. Tukea äidille silloin kun lapset on minulla ja silloinkin kun lapset on hänellä.Mutta lähivanhemmaksi hänestä ei enään ole.

 

Katja
Vieras

#45

26.01.2014 17:47

On järkyttävää ja surullista, miten paljon pahansuopa lähivanhempi saa vahinkoa aikaan omille lapsilleen ja muille asianosaisille vaikeuttamalla tai estämällä lapsen ja etävanhemman kanssakäymistä kaikin mahdollisin, mielikuvituksellisin keinoin. Nykyisin käräjäprosessi(t) kestävät useita vuosia ja siinä ajassa vahinkoa ehtii tulla paljon. Lapset myös ennättävät kasvaa ilman etävanhempaa aikuisuuden kynnykselle saakka. Tähän asiaan täytyy saada järeämmät vastakeinot ja siksi allekirjoitin addressin. Voimia kaikille asian kanssa kamppaileville.

Olen nainen, mutta

#46 Re:

24.04.2014 11:34

#22: vihainen äiti -

...on helppo syyttää henkisestä väkivallasta, kun sitä on niin vaikea näyttää toteen.

Miksi ylipäätänsä uskotaan hysteerisiä äitejä, jotka omalla hysteriallaan luovat lapselle sairaan elinympäristön.

Usein riidoissakin voi laulaa: "Kaiken takana on nainen....."

Naisena häpeän

#47

24.04.2014 12:15

#43: -

Ollaanko Suomessa näin kaukana sivistyksestä, että etävanhempi ei saisi lähettää kortteja tai kirjeitä lapselleen.!?!?!Mielestäni korttien, kirjeiden lähettäminen muulloinkin kuin syntymä-, nimipäivinä, jouluna, pääsiäisenä pitää olla sallittua. Myös reissuilta pitää voida lähettää tervehdys. Miksi soisaalitätien puolelta yritetään etäännyttää vanhempaa lapsesta tai lasta vanhemmasta. Samoin isovanhempien tapaamisen supistamista en ammattikasvattajana ymmärrä lainkaan. Odotan kovasti, milloin ilmaantuu joku sosiaalitäti, joka osaa ajatella omilla aivoillaan ja näkee miehen isänä eikä äidin tai naisen kilpailijana.

Eikö tarkoitus olisi, että lapsi saisi pitää tasavertaisesti yhteyttä kaikkiin sukulaisiinsa. Millä perusteella lähivanhemman sukulaiset olisivat parempia? On järkyttävää kuulla, kuinka epäsivistyneet äidit ja äidin puolen isovanhemmat suutuspäissään haukkuvat, nälvivät lapsen isää ja isän puolen sukulaisia, estävät tapaamasta näitä sukulaisia. Eniten äidit tekevät tällaisella toiminnalla hallaa lapselleen, jolla ei ole myöhemmin sitä tukiverkkoa, joka olisi tarpeen. Harvoin äidin ja äidin sukulaisten antama tukiverkko riittää lapselle ja varsinkaan pojalle. Jatkossa on lapselle hyvin tärkeää, että hänellä on tukiverkkona koko suku eikä vain tuomareiden katsomat henkilöt.

Lasta ei voida rangaista vanhempien erosta. Vaikka vanhemmat eroavat, olisi silti hyvä säilyttää lapsella mahdollisimman usein mahdollisuus ei vain tavata vaan todella viettää aikaa molempien vanhempien seurassa llman kellokorttia. Ennen eroa äiti on luottanut mieheensä lapsen kasvattajana, mutta yhtäkkiä eron jälkeen isän pitäisi olla valvotusti lapsen seurassa. Pelkkää naisen vallan käyttöä, miehen alistamista. Tällaisen äidin seurassa ei saisi lapsen antaa kasvaa!!!

Se, että äiti kantaa lasta 9kk ja synnyttää hänet ja on alussa kiinteästi jo pelkästään syötön takia kiinni lapsessaan, ei tee välttämättä äidistä lapselle lainkaan parempaa kasvattajaa kuin isä eikä pitäisi myöskään tehdä äidistä automaattisesti lähivanhempaa.

On kyllä paljonkin esimerkkejä perheistä, joissa isä on kasvattajana tasapainoisempi, ymmärtäväisempi, kiinnostuneempi lapsesta ja lapsen ohjaamisesta ja opettamisesta kuin äiti, jota kiinnostaa tekstiviestittely, nettisurffailu, facebook-päivitykset, meikkaamiset, shoppailu enemmän kuin oma lapsi.

toivotonta

#48 Lastensuojelu saisi auttaa

22.06.2014 14:05

#22: vihainen äiti -

Meillä sama tilanne. Lastensuojelusta on pyydetty apua, jotta tapaamiset sujuisivat  ja isää ohjattaisiin hoitoon. Vastaus on: ei kuulu meille, hae tapaamissopimus, jossa rajatummat tapaamiset. Lähinä olet vastuussa siitä, minne lapsen luovutat. Miksi ei voida antaa lastensuojelun tukitoimia isälle, joka on kuitenkin lapsen huoltaja? Tämä on iso ongelma, tiedän, että koskettaa monia. Luonnollisesti saan omaan niskaani kaikkea p:aa, olen jo niin väsynyt, että oma terveys menee.


Vieras

#49

01.08.2014 08:55

Terveisiä Mirva Tuunaselle, joka terrorisoi lapsen tapaamisia
madbobby

#50 Re: Lastensuojelu saisi auttaa

01.08.2014 08:57

#48: toivotonta - Lastensuojelu saisi auttaa

Kuule sama vika mutta äiti on se potaska joka terrorisoi lasta, käyttäen hyväkseen suomen vääristynyttä lakia..