Kommentoitu viesti


Vieras

#10

03.01.2014 18:49

Minusta pitää koskea vain miehiä asevelvollisuus.
Koska synnyttäminen naisten tehtävä.

Vastaukset

Skirt-woman

#11 Re:

2014-01-04 11:47:12

#10: -  

 Niin  että naisten velvollisuus on synnyttää lapsia, jotta miehillä olisi niitä tapettavia? Näinkö se oli? Vai  niinkö ,että naisten velvollisuus on synnyttää lapsia ,että miehet voitaisiin sitten  velvoittaa (kuolemantuomion uhalla) niitä synnytettyjä tappamaan.Taidat nyt rinnastaa kahta sellaista asiaa joilla ei todellisuudessa ole mitään yhtymäkohtaa.

Ensinnäkään synnyttäminen ei ole velvollisuus, eikä  sanan varsinaisessa merkityksessä edes ´tehtävä´. Synnyttäminen on synnyttämistä ,eikä siihen voida verrata  MITÄÄN muuta asiaa elämässä. Nainen VOI synnyttää ,koska nainen VOI tulla raskaaksi. Kaikki naiset eivät kuitenkaan voi, eivätkä kaikki naiset synnytä vaikka voisivatkin tulla raskaaksi.

Asevelvollisuus  taas on VAIN  miehiä koskeva pakko.Sitä ei meidän tasa-arvoisessa yhteiskunnassamme voida perustella ´tehtävällä´ , jota naisilla ei siis  ole.Naiset synnyttävät, koska  useimmat naiset kuitenkin  haluavat tulla raskaaksi ja haluavat synnyttää ja saada sisältään maailmaan  lapsen , jota ovat kantaneet kohdussaan. Se on ihmeellinen ja ihana kokemus , jonka jälkeen olet äiti.

Se ei ole millään lailla rinnastettavissa siihen, että joutuu tuhlaamaan parasta opiskelu- tai ammattiin valmistumisen aikaansa omasta elämästään juoksemiseen rynnäkkökiväärin kanssa metsissä vaikkapa  huutaen "laukaus, laukaus,sarrrrrja" tai siivoten jonkun kasarmin käytäviä jne. Ja ,että saa tästä kaikesta uhrauksesta  lopuksi käteensä sotilaspassin ,jonka käyttöarvo (...kuvan vanhentuessa)edes henkilöllisyystodistuksena ei ole kaikkialla noteerattua ...

  Loppujen lopuksi  tässä on kyse koko asevelvollisuusarmeijasta-ne ovat aina ja kaikkialla olleet  kansantaloudellisten resurssien silmitöntä ja hillittömintä tuhlaamista.

Eikö meidän muuten   jo täällä Suomessakin olisi jo, muutenkin, vihdoin aika vapautua kaikista  toisen maailmansodan muistojen kahleista ja ´kylmän sodan´peloista?

Ammattiarmeija, niinkuin melkein kaikkialla muuallakin Euroopassa on jo, olisi  meillekin  se yleisesti ottaen se kustannustehokkain ratkaisu .

Chichii

#34 Re:

2015-05-07 07:51:43

#10: -  

 Entä he jotka eivät synnytä/hanki lapsia?