Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Kommentoitu viesti

Uskomattoman laadutonta keskustelua

#34 Re: Yksityiset palvelut

19.01.2014 15:18

#33: - Yksityiset palvelut

En ole sekoittanutkaan. Mutta jos puhutaan "taksirallista" Kuopioon, kun siilinjärveläiset käyvät "juhlimassa", niin kyllä silloin se juhliminenkin ihan tasan tarkkaan tapahtuu yksityisomistuksissa olevissa ravintoloissa ja baareissa ja vastaukseni oli siihen. Vastasin toki samassa myös siihen, että moitittiin kunnan maksamia palveluita, jotka ovat esimerkiksi rannat. Ja teille tietämättömille: Siilinjärvellä on muun muassa Sairaalamuseo, Pöljän kotiseutumuseo, Mäntyrannan kesäteatteri sekä konsertteja olen käynyt katsomassa Salmin salissa. Harrastemahdollisuudet esimerkiksi nuorisolle ovat mittavat erilaisten harrasteseurojen myötä sekä lenkkeilymaastot ovat hyvin hoidettuja.

Kuinka se nyt on niin älyttömän vaikea tajuta, että kunnan tuottamat kulttuuripalvelut korreloivat asukasluvun ja täten verotulojen kanssa ja sillä nyt ei suoranaisesti ole mitään merkitystä kunnan elinvoimaisuuteen ja sen kykyyn tuottaa koulutus-, sairaanhoito- ja sosiaalipalveluita, joiden tuottamista jokainen kunta pitänee ensisijaisena prioriteettinaan. Ehkäpä Kuopiossa on nuo prioriteetit sitten hukassa, kun siellä on - teidän sanojen mukaan - kulttuuripalveluita vaikka muille jakaa, mutta sitten muut palvelut ei toimi. Mutta niinhän se on, että kunnan toimielimet tekevät sen päätöksen, mihin sen varat sijoitetaan ja Siilinjärvellä tuo päätöksenteko toimii ilmeisen hyvin, koska kuntalaiset ovat niihin tyytyväisiä, toisin kuin Kuopiossa!

Eli vaikka kuinka tästä asiasta nyt jankattaisiin, niin selvää on se, että ne teidän kuopiolaisten kulttuuripalvelut, joilla niin kerskailette, eivät millään tasoa lisää teidän tyytyväisyyttänne omaan kuntaanne, kuten viime aikaiset tutkimuksetkin ovat osoittaneet (=verrattaessa Siilinjärveen). Kai se nyt on täten luontevaa, ettei me haluta osaksi jotain kaupunkia, jota sen omat asukkaatkaan eivät muille suosittelisi!

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014011517932450_uu.shtml

Vastaukset

taksi tuo ja taksi vie - missä ongelma?

#98 Re: Re: Yksityiset palvelut

2014-01-23 22:13:50

#34: Uskomattoman laadutonta keskustelua - Re: Yksityiset palvelut

Monet kuopiolaiset tuttuni ovatkin kannustaneet, ettei meidän siilinjärveläisten kannata missään nimessä liittyä Kuopioon, kun siinä liitoksessahan Siilinjärvi vain häviäisi. Mutta jos tulee se pakkoliitos?  No, jos tulee pakkoliitos, niin paheksuvatko kuopiolaiset edelleenkin sitä, että meidän alueelta kävisi kansalaisia taksilla Kuopiossa? Vai järjestäisikö Kuopio sitten omaehtoisesti meille metron, joka kulkee 10 minuutin välein välillä Siilinjärvi-Kuopio?  Liittyykö tuo taksien käytön paheksunta siihen, että siilinjärveläiset käyttävät yksityisiä yrityksiä (siis taksiyrittäjiä) eivätkä sopeuta kulkemistaan julkisten kulkuneuvojen mukaan? Mielenkiintoista ...