Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!.

HS

#26 Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

19.01.2014 13:05

#21: tietämättömät suksikaa v*ttuun - Re: Kunta ilman viihde palveluita

Taksirunba siksi, koska kuntanne ei arvosta eikä välitä kuntalaistensa vapaa-ajan viettomahdollisuuksista. TERVETULOA KUOPIOON ! Me täällä Kuopiossa kyllä arvostamme myös teitä Siilinjärveläisiä.

Uskomattoman laadutonta keskustelua

#27 Re: Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

19.01.2014 13:08

#26: HS - Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

Siis edelleen, mistä ihmeestä olet tämän argumenttisi vetäissyt ja sitä jaksat koko ajan jankata ilman minkäänlaisia perusteluista? Lueppa nyt jo tämä vastaukseni:

"Siilinjärvellä on kyllä minun mielestäni asukaslukuun suhteutettuna hyvin kaikenlaisia palveluita ja jos asuisit Siilinjärvellä, tietäisit, kuinka suosittuja paikkoja esimerkiksi Harry's Bar ja Ravintola Vintti ovat eli eivätpä kaikki todellakaan lähde Kuopioon vkl:a viettämään - nuoriso ehkä. Harrastusmahdollisuuksina löytyy muun muassa Fontanella, Kasurilan rinteet, Easyfit-kuntokeskus ja Tarinan golf-rata ja mistä lähtien ei ole ollut hyvää rantaa? Enpä ole monessakaan pienessä kunnassa nähnyt niin hyvää rantaa, kuin mitä Siilinlahden ranta on, josta löytyy isot laiturit, lastenleikkipaikat, lentopallokenttä, ulkokuntolaitteet, saunat, siistit wc:t ja pukukopit ja talvisin sulatettu avanto. Ihan uskomatonta valehtelua sanoa, että olisimme kituva kunta, jossa ei ole _mitään_, koska se ei todellakaan ole totta! Taitaa katkera kuopiolainen vaan puhua, kun ei ole jalallakaan Siilinjärvelle astunut, mutta oman kunnan palvelut eivät kertakaikkiaan toimi, joten halutaan hyötyä meistä."


Vieras

#28 Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

19.01.2014 13:31

#21: tietämättömät suksikaa v*ttuun - Re: Kunta ilman viihde palveluita

Huom. "peruspalvelut jotka toimivat". No sehän on kunnan minimi vaatimus ollakseen vielä vähänaikaa itsenäinenkunta. Mitenkäs ne viihtyvyydelle tärkeät lisäpalvelut, saatikka erikoispalvelut.

No tervetuloa kuitenkin Kuopiolaisiksi Siilinjärveläiset. Ei ne teidän nykyiset peruspalvelut sieltä mihinkään katoa kuntaliitoksen jälkeenkään, koska kyseessä on kuitenkin suhteellisen suurilukuinen asumiskeskittymä, jossa palvelut vielä kannattaa säilyttää. Vertaa vaikka Petonen-Saaristokaupunki alue Kuopiossa. Palveluiden hallinto ja hankinnat yhdistetään kyllä kuntakeskuksen samaisten hallinopaikkojen yhteyteen, josta saadaan suuria säästöjä. Kouluja te joudutte kyllä vielä yhdistelemään ilman kuntaliitostakin.


Vieras

#29 OMAETU EDELLÄ

19.01.2014 14:02

Siilinjärven kunnan valtuusto ja erityisesti kuntapalveluiden johtajat ovat kuntaliitosta vastaan, koska he menettävät hyväpalkkaiset työnsä ja pyrkivät siksi levittämään kuntalaisille tekaistuja kauhukuvia tulevista "menetyksistä ja tappioista", vaikka kuntalaiset eivät eroa edes huomaisi, koska varsinaiset palvelut tuskin muuttuisi ainakaan huonommaksi.
Siilinjärven valtuustossa istuu monta maanomistajaa, jotka ovat estäneet kunnan rakentamisen ja kehittymisen yksityismaille. Nyt he pelkäävät, että juuri heidän pelloilleen ja metsiin rakennettaisiin vaikka taloja. Myös he levittävät kauhuskenaarioita kuntien yhditymisestä.
Eli näillä on ollut ja on vain omaetu kyseessä tavallisten kuntalaisten kustannuksella.

Kuopiolainen

#30 Re: Re: Hävetkää.

19.01.2014 14:03

#25: Siilinjärveläinen - Re: Hävetkää.

Kuopio tarvitsee rahaa, ja minä tuon sitä Kuopioon. Te viette sitä, vaikka olette niin "omavaraisia". HYI!!


Vieras

#31 Re: Re: Re: Hävetkää.

19.01.2014 14:13

#30: Kuopiolainen - Re: Re: Hävetkää.

Ei, vaan me yhdessä mahdollistamme laadukkaat kuntapalvelut tulevaisuudessa. NAM!!!!!!!

Todella kyllästynyt KUOPIOLAINEN

#32 Re: Re: Uutta Suomea rakentamaan

19.01.2014 14:36

#20: - Re: Uutta Suomea rakentamaan

"palvelut käytetään Kuopiossa" - siis mitä v***ua?! Ne palvelut mitä siilinjärveläinen kuluttaa Kuopiossa, hän joutuu itse maksamaan. Kuopion kaupunki EI tarjoa siilinjärveläisille mitään palveluita verorahoista (toki tarjoaa tämän hienon ja huikaisevan toimivan yhteispäivystyksen KYSillä viikonloppuisin, jota jokainen kuopiolainenkin karttaa niin kauan kuin vaan on mahdollista hengissä pysymisen kannalta - kokeiltu on viime kesänä 2 kertaan). Siilinjärveläinen, joka käy Kuopiossa töissä, maksaa veronsa Siilinjärvelle, josta hän saa sen ilon että saa käyttää esim. Siilinjärven terveyspalveluita Siilinjärvellä. Ja eikös se "joka viikonloppuinen taksi-ralli" niillä kuopiolaisilla takseilla tuo euroja Kuopioon, joten miksi siitä valitetaan? Ainakin taksiyritääjät käärii Siilinjärvi-Kuopio-Siilinjärvi -matkasta ihan hyvät eurot.

Melkoisen turha on myös huudella noista infra-asioista, Kuopio itse kun hoitaakin ne niin hyvin (nyt tuli huimat 5 cm lunta eikä kaupunki ole pystynyt puhdistamaan jalankulkuväyliä). Tämä talvi on onneksi ollut poikkeus lumen tulon kannalta, niin on Kuopiossakin saanut autonsa kadunvarsiparkista pois ilman 2 tunnin lumitöitä, ne kun tehdään niiiiiiiin hyvin Kuopiossa. Puhumattakaan siitä miten hyvässä kunnossa on Saaristokaupungin kadut, hieman on vaan huonon/halvan rakentamisen takia kuplineet, viime kesänä jo olisi ollut syytä korjata useampi kadunpätkä. Jos Kuopio osaisi tehdä investointinsa vähän järkevämmin (lue "ei hyvä-veli-menetelmällä), niin saattaisi tulla vähän halvemmaksi (hyvänä esimerkkinä toriremontti).


Vieras

#33 Yksityiset palvelut

19.01.2014 14:45

Ei pidä sotkea kunnan palveluita yksityisten tuottamiin palveluihin. Esimerkiksi TarinaGolf ja Fontanella ja Kasurilan laskettelurinteet ja Siilinjärven ravintolat sekä kaupat ovat yksityisten tarjoamia palveluita, ei kunnan verovaroilla tuotettuja palveluita.
Uskomattoman laadutonta keskustelua

#34 Re: Yksityiset palvelut

19.01.2014 15:18

#33: - Yksityiset palvelut

En ole sekoittanutkaan. Mutta jos puhutaan "taksirallista" Kuopioon, kun siilinjärveläiset käyvät "juhlimassa", niin kyllä silloin se juhliminenkin ihan tasan tarkkaan tapahtuu yksityisomistuksissa olevissa ravintoloissa ja baareissa ja vastaukseni oli siihen. Vastasin toki samassa myös siihen, että moitittiin kunnan maksamia palveluita, jotka ovat esimerkiksi rannat. Ja teille tietämättömille: Siilinjärvellä on muun muassa Sairaalamuseo, Pöljän kotiseutumuseo, Mäntyrannan kesäteatteri sekä konsertteja olen käynyt katsomassa Salmin salissa. Harrastemahdollisuudet esimerkiksi nuorisolle ovat mittavat erilaisten harrasteseurojen myötä sekä lenkkeilymaastot ovat hyvin hoidettuja.

Kuinka se nyt on niin älyttömän vaikea tajuta, että kunnan tuottamat kulttuuripalvelut korreloivat asukasluvun ja täten verotulojen kanssa ja sillä nyt ei suoranaisesti ole mitään merkitystä kunnan elinvoimaisuuteen ja sen kykyyn tuottaa koulutus-, sairaanhoito- ja sosiaalipalveluita, joiden tuottamista jokainen kunta pitänee ensisijaisena prioriteettinaan. Ehkäpä Kuopiossa on nuo prioriteetit sitten hukassa, kun siellä on - teidän sanojen mukaan - kulttuuripalveluita vaikka muille jakaa, mutta sitten muut palvelut ei toimi. Mutta niinhän se on, että kunnan toimielimet tekevät sen päätöksen, mihin sen varat sijoitetaan ja Siilinjärvellä tuo päätöksenteko toimii ilmeisen hyvin, koska kuntalaiset ovat niihin tyytyväisiä, toisin kuin Kuopiossa!

Eli vaikka kuinka tästä asiasta nyt jankattaisiin, niin selvää on se, että ne teidän kuopiolaisten kulttuuripalvelut, joilla niin kerskailette, eivät millään tasoa lisää teidän tyytyväisyyttänne omaan kuntaanne, kuten viime aikaiset tutkimuksetkin ovat osoittaneet (=verrattaessa Siilinjärveen). Kai se nyt on täten luontevaa, ettei me haluta osaksi jotain kaupunkia, jota sen omat asukkaatkaan eivät muille suosittelisi!

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014011517932450_uu.shtml


Vieras

#35

19.01.2014 15:49

Mikä siinä on että kuopiolaisilla on niin kova hinku saada siilinjärvi alleen. Siilinjärveläiset eivät tätä tahdo ja piste. Antakaa meidän olla rauhassa ja rakentakaa sitä suurta kuplaanne sinne. Tällä tarkoitan ostoskeskuksianne herman (tyhjillään) torin alus( täynnä ruokaravintoloita) matkus (pikkuhiljaa näyttää tyhjenevän sekin). Lisää kuulemma meinaatte vielä tehdä niinkö ? Tämä kuntaliitos on sama asia kun eu pitää saada isojen alle mahdollisimman paljon pieniä maksamaan jotta suuret pystyisivät pitämään elintasonsa. Onneksi kuntaliitos ei voi toteutua jos kohdekunta ja kuntalaiset vastustavat yksimielisesti liitosta.
Siilinjärveläinen

#36 ho hoijaa

19.01.2014 16:59

Jos voisia lukea vähän historiaa, niin vois mennä turvat kiinni molemmin puolin.
Ho hoijaa itelles

#37 Re: ho hoijaa

19.01.2014 17:24

#36: Siilinjärveläinen - ho hoijaa

Jos sulla on jotain painavia argumentteja, joilla saat tukittua turvat "molemmin puolin", niin älä toki panttaa tietoasi vaan kerro meillekin. Muuten kommenttisi on naurettava ja naiivi ("vain minä tiiän, miten asiat oikeesti on!").

????

#38 kuopiolainen

19.01.2014 17:55

Eihän kukaan täysjärkinen halua olla siilinjärveläinen.

Vieras

#39 Re:

19.01.2014 19:31

#35: -

Emme pidä vapaamatkustajista.

Ora pro nobis

#40 Onko pakko jos ei taho...

19.01.2014 19:49

On. Pakon sanelevat keskittävät poliittiset voimat, kokoomus, sosialistit ja vihreät. Vahvoihin kehyskuntiin käydään jatkuvalla hyökkäyksellä ja nyt viel pakkokeinoilla. Kunnallisesta itsehallinnosta j a perustuslaista viis.
Pienet maaseutukaupungit ja pitäjät liitetään myös pakolla leikkelemäll
Valtionosuuksia mielin määrin keskitystavoitteen saavuttamiseksi.
Hyvä kuntien välinen yhteistyö ja lähipalvelujen turvaaminen, mm vanhustenhuolto ja lasten päiähoito ovat mahdollisia välittämisen läheisyhteisössä, joten stop pakottamiselle
mi

#41

19.01.2014 22:01

eieiei,ei siiliä saa liittää kuopioon!!
msi

#42

19.01.2014 22:08

Ite oon mieluummi Siilinjärveläinen ku Kuopiolainen. Oon asunu 20v siilissä,en vaihtais:)
Mun äiti käy Kuopiossa vaan töissä mutta se maksaa veronsa ihan siiliin. Veli asuu Kuopiossa,on töissä siellä mut juhlii enemmän siilissä ku Kuopiossa.
Kuka hitto haluaa ees Siilinjärven liitettävän Kuopioon ja MIKS? Miks Siilinjärvi ei sais olla itsenäinen kunta.
savolaene

#43 Re:

20.01.2014 01:24

#42: msi -

koska jonkun pitää maksaa matkus. eikä kuopiolta iteltä rahaa löydy. sielläkin on niitä yksityisiä, ei kunnan maksamia palveluita kuten aikaisemmin siilinjärvellä väitettiin olevan. mitäs yksityisiä kuopiosta löytyy... ikea, torin alla olevat ravintellit, rauhalahti, keskuskenttä (vai onko se nyt magnum areena vai ss areena, tuntuu nimi vaihtuvan nii usein ettei kuopiolaisetkaan pysy perässä), trust kapital areena, on sokosta ja anttilaa sun muuta härpäkettä, carlsonista puhumattakaan. mitähän lie kuopio näistä maksanut muuta kuin tontin luvannut vuokralle? silti on koko kylä niin sanotusti peeaa. jättäkkee siili rauhaan ja eletään immeisiks jokkaenen omilla tahoellaan, eekö vaen? nii ee tarvii tapella joutavvoo paskoo.

Nuori_Siilinjärveläinen

#44 Siilinjärvi-Kuopio kuntaliitos...

20.01.2014 07:55

En ymmärrä miksi se pitäisi edes tehdä? Miksi Katainen ei pitäisi oman "nuoruudenkotikuntansa" puolta? Kuopio sai jo Nilsiän... Miksi vielä Siilinjärvi??? Haluaisin hyvän selityksen tälle "pakkoliitokselle" että miksi näin oltaisiin tekemässä :I

Vieras

#45

20.01.2014 13:32

Järjen köyhyyttä ees aatella että Siilnjärvi liittys kuopioon!Pärjätään paremmin itsenäisenä kuntana.

Vieras

#46

20.01.2014 14:33

MAKSAKOOT KATTAINEN JA VIRKKUNEN KUOPION VELAT ja entiset kunnat KARTTULA, VEHMERSALMI ja 2015 alkaen MAANINKA ,sekä entinen "kaupunki" NILSIÄ

Vieras

#47 Re: Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

20.01.2014 14:59

#28: - Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

Oletkos tietoinen kuinka kävi VEHMERSALMEN .KARTTULAN ja entisen "kaupungin" NILSIÄLLE, kun liittyivät onnettomat ihan VAPAAEHTOISESTI Kuopioon. Niin siinä kävi, että PERUSPALVELUT LOPPUIVAT. Karttulassa LUKIO ym. ym. Vehmersalmelta LÄÄKÄRIPALVELUT ym. ym. Nilsiässä ollaan sulkemassa TERVEYSKESKUKSEN VUODEOSASTO. ja ja KUOPIO lupasi Nilsiälle TAHKON kehittämiseen liitos neuvotteluissa 20 MILJOONAAAAA EUROO ajattele 20 miljoonaa. Mutta voi surkeus sentään ny ei OOKKAA kuopiolla yhtikäs euroo antaa. Mihi lie EUROT hävinny LIITOKSEN jälkeen.


Vieras

#48 Re: Re:

20.01.2014 19:00

#43: savolaene - Re:

Joo, eletään vain jokainen omallatahoillamme. Eli huomenna Siilinjärveläiset sanokaa itsenne irti Kuopiolaisista työpaikoista. Siitä se alkaa se omillamme toimeentuleminen.


Vieras

#49

22.01.2014 08:57

Huolestuttaa Siilinjärven palveluiden säilyminen, nyt Siilinjärvellä 4 tyytyväisimmät asukkaat ja Kuopiossa alle keskiarvon. Mitä tästä voi päätellä tulevaisuutta ajatellen!!!
Kuopion Kreivi

#50 Keltä lie kysyneet.

22.01.2014 10:57

Ainakaan minulta ei ole kukaan kysynyt mitään minun tyytyväisyydestäni Kuopiossa asumisesta. Siispä sanon sen nyt. OLEN ERITTÄIN TYYTYVÄINEN KUOPIOON JA ASUMISEEN TÄÄLLÄ, PAREMMIN EI VOISI OLLA. Kuopiossa asuu paljon kaukaa maalta muuttaneita, jotka ovat tottuneet maalaiselämään. Se ilmenee tyytymättömyytenä kaikkeen ja sopeutumisen puutteena juurikin näiden kahden toisistaan pokkeavan ympäristön ja elämäntavan takia. Kaikille sanon, että tervetuloa kaupunkiin. Jos kysyttäisiin pelkästään alkuperäisiltä Kuopiolaisilta tyytyväisyyttään Kuopioon, olisi tyytyväisyys 100%, mutta maalaisten osuus alkaa lähennellä n.50%, joka heiltä kysyttäessä antaa todella väärän kuvan kaupungistamme. Jos minä Kuopion jälkeen asuisin vaikka autiollasaarella, niin en varmasti viihtyisi, mutta ympäristöön tottuneille se olisi paratiisi. Myös maalaiskylään Siilinjärvelle on muuttanut paljon Kuopiolaisia lähinnä Vuorelan ja Toivalan alueille, heillä ei taas ole ongelmaa, koska Kuopio on aivan lähellä vieressä ja suurinosa käy edelleen täällä työssä. Eli heille ei tule kielteistä vaikutelmaa asumisestaan maaseudulla, koska alue on kuin Petonen ja Saaristokaupuni, mutta toisellapuolella Kuopiota. On mielenkiintoista, että toisessa mielipidekyselyssä, jossa kysyttiin kaikkialla Suomessa asuvilta ihmisiltä parasta kaupunkia Suomessa, oli Kuopio siinä kyselyssä muistaakseni kolmanneksi paras. Jossakin kyselyssä taas Siilinjärvi valittiin Suomen rumimmaksi kunnaksi.