Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!.


Vieras

#76 Re: Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

23.01.2014 18:28

#26: HS - Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

Onko kuopion kaupunki alkanut arvostamaan kapakassa ryyppäämistä? Jess


Vieras

#77

23.01.2014 18:30

Hyvä Matias olet hyvällä asialla.Tsemppiä
Economica

#78 Juupas eipäs...

23.01.2014 18:33

Pakkoliitos ei ole ainoa vaihtoehto. Rahalla voi ostaa myös palveluja,eli kunnat voivat myös järjestää halutessaan yhteistyössä palveluja. Sitä ennen pitää osata kuitenkin laskea oikein palvelun hinta (kustannus), eli mitä jokin palvelu maksaa ja mitä sillä saa. Tämä pitäisi tehdä
jo selvitysvaiheessa. Toisaalta tuntuu erikoiselta, jos toinen kunta voi päättää äänestyksessä
toisen kunnan puolesta. Ihmiset (kuntalaiset) eivät ole yhdenvertaisessa asemassa lain edessä, tältä ainakin maallikosta tuntuu.Kummalliselta tuntu myös työssäkäyntialuekriteeri.Itseasiassa siilinjärveläiset hyödyttävät Kuopiota ostoksillaan, viihdepalvelujen käytöllä jne., mutta eivät kuitenkaan käytä hintavia veroilla kustannettavia esim. tervys-, sosiaali-, koulutus- yms. palveluja. Suuruuden ihannointi on kummallista, lienen joskus kuullut, että mm. Espanjassa, Italiassa on 8000- 9000 kuntaa, ja tietääkseni Lontookin koostuu 20 kunnasta.
"Talvivaarasta pääsi helvetti irti"

#79 Uraanikaivoksilla tuhotaan Suomen puhtaat vesistöt !

23.01.2014 18:37

Tulkaa koko Kuopio mukaan taistelemaan uraanikaivoksia vastaan !
Kirjoittamalla alle Adressi :-- Vesistöjen Puolesta-Stop Talvivaara !
Pieni Ympäristö Terroristi joukko ,on valmis tuhoamaan vaikka kaikki
Suomen järvet,omien bisnes etujensa vuoksi.
Justiina

#80 Re: kuopiolainen

23.01.2014 19:29

#38: ???? - kuopiolainen

Anteeksi, mutta olet VÄÄRÄSSÄ! Mieluummin siilinjärveläinen kuin kuopiolainen. Ja onnellinen työpaikastani Siilinjärvellä.

 

123

#81 Re: Kunta ilman viihde palveluita

23.01.2014 19:45

Epätietoinen Kuopiolainen
Vieras

#82 Ei Kuopio anna naapurikunnille ilmaiseksi mitään.

23.01.2014 20:39

Hehän maksavat kaikista palveluista Kuopiolle. Sitten on näitä valtion palveluita joita naapurikuntalaiset on maksaneet omista valtionveroistansa. Kuopiossa pitää jopa pysäköinnistä kadulla maksaa monta euroa tunnista. Samoin ne teatterit, nehän saa valtion apuja ja niistä maksaa kaikki valtionveroistansa vaikka ei ikinä käyttäisi niitä. Jos käy lipusta pitää maksaa. Mitä ne ion ne ilmaiset palvelut mitä me kustannetaan naapureille, pystyykö joku kertomaan?

Jukka Hartikainen
Vieras

#83 Eikös työpaikan saa pätevin työntekijä????Oli se kuopiolainen,siilinjärveläinen tai ugandalainen.

23.01.2014 20:48


Vieras

#84 Re: Uutta Suomea rakentamaan

23.01.2014 20:56

#19: tuleva Suur-Joensuulainen - Uutta Suomea rakentamaan 

Hei suur-joensuulainen. Mites iso se teidän suur-joensuu onkaan? Onko se edes tuon Siilinjärven kokoinen? Kirjoitin pienellä kun on niin pieni.Mites pitääkö minunkin, jos tulen Kuopioon lomailemaan maksaa jotain teatterin, rantojen, ravintoloiden tai urheilupalvelujen käytöstä? Vai pitääkö kotikuntani Espoo liittää Kuopioon korvaukseksi palvelujen käytöstä? Tai kun tulette Helsinkiin laivaristeilylle, Linnanmäelle, Oopperaan tai teattereihin, paljonkos aiotte korvata? Ja tehän saatte sinne Kuopioon vaikka mitä avustuksiakin meiltä pääkaupunkiseutulaisilta. Paljonkos te aiotte maksaa Siilinjärvelle golfkentän, kylpylän ja laskettelurinteen käytöstä tai kesämökkeilystä? Pitäisisikö minun alkaa kutsumaan teitä kuopiolaisia loisiksi? Minulle on jaettu erinäisissä matkailutapahtumissa Kuopionkin esitteitä, joissa mainostetaan ystävällisiä ihmisiä ja kohteita kuten juuri nuo teatterit, uimarannat, ravintolat yms. Mutta nyt luen, että en olekaan ulkopaikkakuntalaisena tervetullut, vaan loinen jos niitä palveluja käytän. Outoa savolaista logiikkaa Kuopiossa. Yleensä paikkaunnat suorastaan halajavat ihmisiä ja työpaikkoja alueelleen töihin tai käymään. Sillä nämä ihmiset jättävät euroja paikkakunnalle, ja siitä paikkakunnan talous yritykset pyörivät. Mutta näin ei näemmä ole Kuopiossa. En yhtään ihmettele enää tuon kuntatyytyväisyysmittauksen surkeita pisteitä Kuopion osalta. Meno kuulostaa aika tympeältä ja keskiaikaiselta. Kannattaakin olla uskomatta matkailuesitteitä ja kiertää Kuopio kaukaa. 

oppia ikä kaikki

#85 Re: ISO KUNTA

23.01.2014 20:56

#16: - ISO KUNTA

Joo, käyn kyllä töissä Kuopiossa - valtion virastossa - , mutta en tarvitse autopaikkkaa enkä ole käynyt moneen vuoteen Kuopion yrityksissä ostoksilla. Tämän opin aikoinaan Savon Sanomista, jossa muutama vuosi sitten kovastikin paheksuttiin sitä, että me siilinjärveläiset käytämme Kuopion palveluja. En siis vie rahojani Kuopion yrityksiin. Enkä ole ainoa näin toimiva siilinjärveläinen. En vaan mitenkään ymmärrä, kenen etu tämä on! Eikö olisi kuopiolaisten yritysten etu se, että sinne tulisi paljon asiakkaita? Täällä Siilinjärvellä toivotetaan sen sijaan kaikkien kuntien asukkaat tervetulleiksi käyttämään palveluitamme, esim.  Fontanella-kylpylää!!!

omillaan toimeen tuleva

#86 Re: Uutta Suomea rakentamaan

23.01.2014 20:59

#19: tuleva Suur-Joensuulainen - Uutta Suomea rakentamaan

Vai loinen! Kuopioko ne siilinjärveläistenkin palvelut on kustantanut? Etkö tunne verotusta?

Kuopin palvelut liian "hienoja" meille maalaisille?

#87 Re: Re: Uutta Suomea rakentamaan

23.01.2014 21:04

#20: - Re: Uutta Suomea rakentamaan

Kysynpä vaan, mitä palveluita me siilinjärveläiset Kuopiossa käytämme? Olen kuullut, että monet siilinjärveläiset boikotoivat Kuopion yrityksiä. Niin minäkin teen. Teatteriin en ryömi salakäytävää vaan maksan pääsylippuni rehellisesti. Mieluummin kuitenkin valitsen jonkin muun kaupungin teatterin kuin Kuopion. Kun näköjään tulee koko ajan sanomista.

toimivat palvelut, toimiva kunta - siiinä se

#88 Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

23.01.2014 21:08

#21: tietämättömät suksikaa v*ttuun - Re: Kunta ilman viihde palveluita

Uimarannat ovat Siilinjärvellä hyvät. Toisaalta kuopiolaiset käyttävät meidän Fontanellaamme. Tätähän me ei olla paheksuttu eikä paheksuta. Tervetuloa vaan kaikki sieltä Kuopiosta meidän kylpylään!

perustarpeet ykkösenä!

#89 Re: Verot maksaa aina paljon, mutta mitä niillä saa

23.01.2014 21:14

Nyt puhut mitä sylki suuhun tuo. Siilinjärveläisenä voin todellakin kertoa, että Siilinjärvi on panostanut myös asukkaidensa viihtyvyyteen. Toisaalta, me kuntalaiset varmaan arvostamme yli kaiken noita peruspalveluita: terveydenhuolto, koulut, vanhusten hoito. Tähän ei Kuopio ole kyennyt tai halunnut. Ja nyt tarvitsevat maksumiestä. Kuopiossa on tainnut käydä niin kuin vanhassa Roomassa: Kansalle annetaan sirkushuveja (esim. nuo mainitsemasi teatteri yms), jotta kansa ei huomaa todellisuutta (esim. pitkät jonot lääkärille)...

Eikö sinua hävetä?

#90 Re: Hävetkää.

23.01.2014 21:18

#23: Kuopiolainen - Hävetkää.

No tällä logiikalla: etkö häpeä sitä, että viet verosi Kuopion hyväksi, vaikka käyt töissä ympäri Suomea?  Eikös Sinun siis pitäisi maksaa verosi niihin kuntiin, joissa käyt töissä? Ja joiden palveluja käytät hyväksesi?

tyytyväinen kirkonkylän palveluihin 100 %!

#91 Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

23.01.2014 21:25

#24: Uskomattoman laadutonta keskustelua - Re: Kunta ilman viihde palveluita

Niinpä. Kuopio haluaa vaan ottaa kaiken hyödyn Siilinjärvestä. Miksiköhän muuten  Juankoski ei kelvannut Kuopiolle kumppaniksi? Siitä kunnasta löytyisi halukkaita vaikka pakkoliitettäviksi Kuopioon, mutta Kataisen et Virkkusen poppoo on suunnitelleet sellaisen "kansan "äänestyksen, ettei pieni Juankoski pääse Kuopion yhteyteen sitten millään. Vaikka Juankoski äänestäisi 100 % kyllä, niin Kuopion äänet 100 % ei takaavat sen, ettei Kuopioon liitetä huonosti toimivia kuntia.

muutakin kuin Puijon tornin nähnyt siilinjärveläinen

#92 Re: Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

23.01.2014 21:32

#26: HS - Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

Siilinjärvi arvostaa ja välittää meidän kuntalaisten vapaa-ajan  viettomahdollisuuksista. Jokaisella on omat tarpeensa ja harrastuksensa. Sen mukaan kuopiolaiset tulevat Siilinjärvelle ja siilinjärveläiset Kuopioon. Ettekö te kuopiolaiset muuten käy koskaan muissa kaupungeissa esim. teatterissa, baletissa , oopperassa, huvipuistoissa, ostoksilla ym? Ainakin me siilinjärveläiset käymme ympäri Suomea hakemassa erilaisia palveluita. Voin suositella - se  kyllä avartaa näköaloja!

miksi kadehtia naapuria?

#93 Re: Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

23.01.2014 21:38

#28: - Re: Re: Kunta ilman viihde palveluita

Taitaa olla pulaa palveluista siellä hienossa Saaristokaupungissakin. Eipä taida mainitsemasi minimivaatimus eli peruspalvelut toimia Kuopiossa. Onko kuopion asukas tyytyväisempi, kun on oma teatteri kuin toimiva terveydenhoito? Kertokaapa kuopiolaiset, miten uskoisitte palveluidenne parantuvan, jossa tulisi tämä kokoomuksen ajama pakkoliitos!

maalaishiiri

#94 Re: OMAETU EDELLÄ

23.01.2014 21:51

#29: - OMAETU EDELLÄ

Voin todeta, etten istu valtuustossa, en kuulu kuntapalveluiden johtajiin enkä ole edes maanomistaja, mutta ihan omilla aivoillani ajatteleva siilinjärveläinen, tavallinen kuntalainen. Emme me halua, että jatkossa meidän siilinjärveläisten asioista päättäisivät  Kuopiossa vain muutamat valtuutetut kuten Nilsiän kohdalla kävi. Miettikääpä kuopiolaiset, miltä tuntuisi jos teidät pakkoliitettäisiin esim. suurempaan Helsinkiin ja Kuopion asioista olisi päättämässä vain muutama valtuutettu!

Hyi vaan Kuopioon!!!

#95 Re: Re: Re: Hävetkää.

23.01.2014 21:56

#30: Kuopiolainen - Re: Re: Hävetkää.

Etkö ymmärrä vuorostasi, että myös Siilinjärvi tarvitsee rahaa. Oletteko te kustantaneet Siilinjärven palveluita, esim. terveydenhuolto, päivähoito, koulutus, vanhusten hoito? Me siilinjärveläiset veronmaksajat olemme tuoneet rahaa omaan kuntaamme ja käsittääkseni te kuopiolaiset omaan kuntaanne. So?

onks tässä järkee vai ei?

#96 Re: Yksityiset palvelut

23.01.2014 22:04

#33: - Yksityiset palvelut

Niinpä. Olet oikeassa.Näyttää pahasti siltä, että tietyt tahot ovat pyrkineet johtamaan ihmisiä harhaan ja vielä onnistuneetkin siinä. Kun siilinjärveläisiä syyllistetään siitä, että he käyttävät Kuopion palveluja (kyse on siis maksullisista palveluista, esim. teatteri) niin tämähän on kääntynyt kuopiolaisia yrityksiä vastaan. Nyt monet siilinjärveläiset eivät enää käy asioimassa kaupungissa vaan jättävät rahansa mieluummin omaan kuntaan Siilinjärvelle. Kun saa tarpeeksi monta kertaa turpaan, niin johan uskotaan mekin, ettei me maalaiset olla tervetulleita sinne kaupunkiin edes asioimaan kaupoilla.

Valtiotieteilijä

#97 Mistä tässä on oikeasti kyse?

23.01.2014 22:13

Koko kuntaliitoskeskustelussa ei ole kyse siitä pärjääkö jokin kunta omillaan tai riittävätkö palvelut, vaan Suomen valtiontalouden alijäämä ja kestävyysvaje ovat kasvaneet 2000-luvulla räjähdysmäisesti ja on keskittävä uusia ratkaisuja rahoittaa ja tuottaa hyvinvointivaltion palvelut. On myös tarpeellista tarkastella hyvinvointivaltion mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, jotta kansantalous pystyisi kasvamaan ja kestävyysvaje saataisiin kestäviin lukemiin.
Kuntaliitoksissa on kyse tehokkuudesta. Ei ole järkevää tai kestävää tuottaa palveluja pienissä, vierekkäisissä kunnissa, kun keskittämällä palvelut saadaan pienennettyä kuluja ja lisättyä tehokkuutta. Tehokkuus tarkoittaa samalla mahdollisesti palvelujen siirtymistä tai uudelleenjärjestelyä.
Siilinjärven tilanteessa merkittävä osa kuntalaisista käy Kuopiossa töissä ja nuorista suuri osa opiskelee Kuopiossa lukioissa tai ammattikouluissa. Siilinjärvellä palvelut pelaavat lähes erinomaisesti, kuntalaisille on tarjolla kaikki päivittäiset tarpeet täyttävät palvelut ja julkinen terveydenhuolto on merkittävän hyvälaatuista. Tilanne on sama kuin muissa Siilinjärven kaltaisissa kunnissa, kuten esimerkiksi Kaarinassa ja Raisiossa Turun vieressä ja Pirkkalassa Tampereen kyljessä. Miksi ympäryskunnat menestyvät tilastoissa ja kyselyissä? Ne yksinkertaisesti elävät ison kunnan siivellä käyttäen sen tarjoamia palveluja maksamatta niistä. Siilinjärvi varmasti pärjäisi itsenäisenä kuntana ja pystyisi tuottamaan palvelut kuntalaisilleen, mutta ottaen huomioon hyvinvointivaltion näkymät, Suomen valtio ei pysty ylläpitämään tämänhetkistä hyvinvointivaltiota tämänhetkisellä kuntarakenteella.
taksi tuo ja taksi vie - missä ongelma?

#98 Re: Re: Yksityiset palvelut

23.01.2014 22:13

#34: Uskomattoman laadutonta keskustelua - Re: Yksityiset palvelut

Monet kuopiolaiset tuttuni ovatkin kannustaneet, ettei meidän siilinjärveläisten kannata missään nimessä liittyä Kuopioon, kun siinä liitoksessahan Siilinjärvi vain häviäisi. Mutta jos tulee se pakkoliitos?  No, jos tulee pakkoliitos, niin paheksuvatko kuopiolaiset edelleenkin sitä, että meidän alueelta kävisi kansalaisia taksilla Kuopiossa? Vai järjestäisikö Kuopio sitten omaehtoisesti meille metron, joka kulkee 10 minuutin välein välillä Siilinjärvi-Kuopio?  Liittyykö tuo taksien käytön paheksunta siihen, että siilinjärveläiset käyttävät yksityisiä yrityksiä (siis taksiyrittäjiä) eivätkä sopeuta kulkemistaan julkisten kulkuneuvojen mukaan? Mielenkiintoista ...

tehtiinkö näin Saksassa ja Neuvostoliitossa, muistanko oikein?

#99 Re:

23.01.2014 22:20

#35: -

Hei, tiedoksi: ei pikku kunta voi äänestyksessä vastustaa tuota pakkoliitosta. Katainen et kumpp. on nääs päättäneet, että siinä ns. "kansan" äänestyksessä sekä pikku kunta että iso kunta äänestävät YHDESSÄ! Siitä voi päätellä jopa nelosen matikan numerolla, ettei pikku kunnan äänestystuloksella ole mitään merkitystä. Iso kunta = Kuopio ja se yksin omilla äänillään päättää, että tuo kunta otetaan ja tuota kuntaa ei oteta. Esimerkiksi nyt Siilinjärvi otettaisiin mutta Juankoskea ei otettaisi. Hyvästi demokratia, tervetuloa pakkovalta...

Reilu peli

#100 Re: Re:

23.01.2014 22:28

#39: - Re:

Olisi rehellistä kertoa meille kaikille, mitä nämä vapaamatkustajat mielestäsi ovat. Vihjailetko, että me siilinjärveläiset ryömimme jostain ihme salaisesta aukosta teatteriinne, uimahalliinne jne? Me siilinjärveläiset uskomme vilpittömästi, että te kaikki Kuopion asukkaat, jotka käytätte esim. Fontanella-kylpyläämme, maksatte pääsylippunne rehellisesti ja tulette kylpylän pääovesta avoimesti sisään. Me emme usko teidän emmekä muidenkaan kuntien asukkaiden etsivän laittomia sisääntuloaukkoja esim. kylpyläämme.