IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

Tapsa

#2462 Re:

22.01.2014 16:56

#2461: -

Voisiko joku kertoa, mikä linkin jutussa on pielessä, vai pitäisikö se ottaa mukaan turvetuotannon kokonaisuutta tutkaillessa.

http://www.ymparistoakatemia.fi/wp-content/uploads/2013/10/Sulkava.pdf

Vastaukset


Vieras

#2463 Re: Re:

2014-01-23 23:05:50

#2462: Tapsa - Re:

Eipä siinä mitään pielessä ole (turpeen puolestapuhujien mielestä täyttä roskaa) - ehdottomasti asia vaatisi syvällisempää tutkimista pikaisesti, koska vahvaa näyttöä on olemassa.

Aikoinaan aihe ei kiinnostanut itseäni juurikaan, vaikka selvät merkit lähijärven liettymisestä ja umpeenkasvamisesta oli olemassa. Muutama vuosi sitten asia alkoi koskettamaan enemmän henkilökohtaisesti - ja tosiaan muutaman vuoden asiaan perehtyneenä tämä kaikki näyttää olevan valitettavan totta.

Ollaan taas kerran tilanteessa, että jotkut tahot kuorivat kermat päältä ja jälkien siivoaminen jätetään yhteiskunnan harteilla. Turvetta puolustellaan mm. että Norjalla on öljynsä - miksi me emme saisi käyttää turvettamme. No heh - todella ontuva vertaus! Kyllähän jos Norskit laskisivat öljyjätöksensä järviin ja meriin, niin saattaisihan siitä äläkkä nousta. Öljy porataan yleensä merellä - ei se poraustorni keskellä merta kovinkaan montaa naapuria kiusaa meluillaan ja pölyillään!

Samaten tuulivoima - hieno juttu, mutta miksi hitossa ne myllyt pitää saada pystyttää asutuksen keskelle???? Luulisi meillä olevan sen verran korpea, ettei noita kumpaakaan tarvitsisi kenekään nurkalle ängetä.