IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti


Vieras

#2464 Yhteiskunta tarvitsee energiaa

24.01.2014 09:22

 

Keskustelu turpeen energiakäytön osalta on saanut osakseen sekä puolustamista että vastustamista kuten yleensä kaikki asiat yhteiskunnassa. Aina löytyy vastustajia, oli sitten kyseessä millainen yhteiskuntaan vaikuttava osatekijä tahansa. Vastustetaan vain vastustamisen vuoksi, ei välttämättä itse asian vuoksi laisinkaan.

Jos ajatellaan yhteiskuntaa kokonaisuutena, tullaan väistämättä tosiasioiden eteen. Jos eri yhteiskuntia ja niiden nykyisiä rakenteita olisi vastustettu siten että ne kaikki olisi jätetty vastustuksen vuoksi rakentamatta, olisi nykymaailma todella kurja paikka elää.

Jos olisi jätetty rakentamatta yhteiskuntien kaikki erilainen infrastruktuuri, mikä nykyisin on kaikkien kansalaisten käytettävissä, olisi elämä melkoisen hankalaa ja työlästä.

Kaikkeahan nämä "ympäristöihmiset" ovat vastustaneet. Heidän vastustuksensa on kohdistunut tiestöjen rakentamiseen. Rautateiden rakentaminen on ollut heidän näkemyksensä mukaan vahingollista. Jokien valjastaminen energiakäyttöön on ollut aina yksi vastustuksen kohteista. Asuntoalueiden kaavoitamista he ovat yrittäneet aina hankaloittaa viimeiseen saakka. Kesälomapaikkojen rakentaminen järvien rannoille pitäisi heidän mielestään lopettaa. Merenkulusta johtuvia päästöjä on pitänyt rajoittaa ensimmäisenä maailmassa Itämerellä (on jo aiheuttanut yt-neuvottelujen alkamisen laivayhtiössä). Energiapuolella on äsken mainitun vesisähkön lisäksi vastustettu energian lähteinä kivihiiltä, maakaasua, öljyä, ydinvoimaa, turvetta, tuulivoimaa eli summasummaarum, oikeastaan aivan kaikkea mahdollista millä yhteiskunnan rattaat saadaan pyörimään ja yhteiskunta pidettyä elinkelpoisena ja myös kilpailukykyisenä globaalisti ajatellen.

Nyt kysyisinkin arvoisilta "kaiken vastustajilta" : millaisen yhteiskunnan te oikeastaan haluaisitte ja millä sen rattaat saadaan pyörimään eli mistä saadaan rahat yhteiskunnan palvelujen pyörittämiseen? Tehtaathan sammuisivat teidän ajamallanne politiikalla, työpaikat katoaisivat, verotulot valtiolle romahtaisivat, millä kaupunkien ja yhdyskuntien rakennukset lämmitettäisiin (nytkin paukkunut koko Suomessa yli 20 asteen pakkaset)?

Aina täytyy olla jokin korvaava vaihtoehto esittää jos halutaan likimain kaikki energiamuodot ajaa alas. Jos te vihreät todellakin haluatte esimerkiksi lopettaa ydinvoiman, öljyn, maakaasun, kivihiilen, turpeen ym. käytön energiaksi, millä tavalla hoidatte Suomen energiahuollon kokonaisvaltaisesti? Tähän teillä on oltava vastaus jos haluatte saada Suomen tulevaisuuden pidettyä raiteillaan. Teollisuudelle on saatava kilpailukykyisen hintaista energiaa, jos teollisuus ja työpaikat halutaan pitää Suomessa.

 

Vastaukset


Vieras

#2465 Re: Yhteiskunta tarvitsee energiaa

2014-01-24 19:00:47

#2464: - Yhteiskunta tarvitsee energiaa

Turpeella ei ainakaan voida hoitaa maamme energiahuoltoa kokonaisvaltaisesti. Suomessa on lähivuosina niin paljon ydinvoimaa, että turve voidaan kuopata lopullisesti hyvinkin pikaisesti.