Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Kommentoitu viesti


Vieras

#131

24.01.2014 16:20

Ei pakkoliitosta ja eikä näillä näkymin edes vapaaehtoista liitosta. Olemme jo toiseen kertaan Siilinjärveläisiä, vaikka syntymäkunta on aivan toinen. Etelä-Siilinjärvellä on hyvät palvelut lähellä Kuopiota. Riittävät peruspalvelut, päivähoito, koulu, terveyspalvelut ym. Palvelut eivät voi toimia näin hyvin, jos tulee kuntaliitos Kuopion kanssa. Olemme kiitollisia Siilinjärven päättäjille!

Vastaukset

mä maalaispoika oon

#151 Re:

2014-01-25 10:56:49

#131: -

Mekin mietittiin muutamia vuosikymmeniä sitten, muutetaanko Kuopioon vai Siilinjärvelle. Siilinjärvi veti pidemmän korren.

Tuossa perjantaina luin kyselytulosta: Uusiutuvan energiantuotannon, lähiruoan ja matkailun uskotaan tuovan maaseudulle uusia työpaikkoja tulevaisuudessa. Kyselyssä joka kolmas vastaaja toivoi, että voisi asua vakituisesti maaseudulla. Samaan aikaan maaseudulla asuva väestö on kuitenkin vähentynyt.

Kun luodaan isoja kuntakomplekseja ja palvelut keskitetään siihen isoon keskuskaupunkiin, niin eihän meille anneta elinmahdollisuuksia asua maalla. Ainakin jokaisella tyypillä on oltava aikaa, auto ja rahaa, jotta voi matkustaa Kuopioon hakemaan niitä kunnallisia palveluja. Voisiko kokoomuksen korvat kuunnella edes noiden tutkimusten tuloksia?